Home / Decoratiuni  / Imm Cologne 2024, conectând comunități și marcând tendințe în designul de mobilier

Imm Cologne 2024, conectând comunități și marcând tendințe în designul de mobilier

La debutul fiecărui an ne sunt dezvăluite cele mai noi și interesante tendințe în designul de mobilier pentru sezonul următor. La ediția din ianuarie 2024 a IMM Cologne, producători de mobilă și specialiști în design au inaugurat noul an în materie de mobilier.

 

Designul de interior la început de an

 

Ca întotdeauna, recenta ediție a IMM Cologne, găzduită la Koelnmesse în perioada 14-18 ianuarie 2024, a fost unul dintre acele târguri care stabilesc direcția de bază a designului de interior în noul an, un eveniment remarcabil în care specialiștii din domeniul ospitalității și al designului se pun la curent cu ultimele noutăți, descoperind tendințele emergente în mobilier și obținând informații prețioase care îi pot ajuta să-și definească strategiile de design pentru anul următor. Anul acesta, noutatea  adusă de organizatorii târgului a încurajat interacțiunea și conectivitatea, oferind o platformă unică unde designerii să se reunească. Designul, în definitiv, este despre oameni.

 

„Conectând Comunitățile”

 

Tema centrală de anul acesta a fost „Connecting Communities”. Organizatorii au reproiectat structura și fluxul târgului pentru a încuraja conectivitatea, networking-ul și conversația în sectorul designului de interior. Noul concept structural numit „Cercurile”, sugerează tema conectării comunităților la viață prin spații interconectate, conținut și evenimente. Spațiile circulare acționează ca zone de adunare dinamice pentru vizitatori și expozanți. Acest layout reproiectat, răspândit în întreaga expoziție, oferă noi căi pentru a aduce oamenii împreună, depășind stilurile convenționale și promovând oportunități în interacțiune și networking pentru numeroșii expozanți și invitați internaționali din sectorul designului de interior.

 

„Cercurile” au transformat IMM Cologne într-o platformă dinamică și interactivă, care a creat diverse forumuri pentru conversații și spații pentru inspirație dedicate problemelor industriei. (Oliver Frese, Director Executiv Koelnmesse)

 

Tendințe de mobilier pentru 2024

 

Târgul a acționat ca un catalizator pentru sectorul designului de interior, aducând împreună idei fresh și marcând noi tendințe. Culori și texturi deosebite au fost văzute din abundență la târgul din acest an, inspirându-se din formele organice și mediul natural. Iată câteva dintre tendințele și temele desprinse din ediția acestui an a IMM Cologne.

 

Tendințele de culoare ale mobilierului pentru 2024

 

Anul acesta, mulți designeri au folosit tonuri naturale, nuanțe de verde pal, de portocaliu, de cafea și terracotta. Culorile, impresionante dar subtile, au insuflat viață pieselor de mobilier, dând senzația de natural și relaxare, atât vizuală, cât și fizică.

 

 

Tendințele texturilor la țesături pentru 2024

 

Tapițeria texturată a fost o tendință recurentă în acest an. Multe dintre materialele prezentate par să fie o dezvoltare a stilului Boucle, dar aducându-și propria notă distinctivă. Unele erau moi și plăcute la atingere, dar cu un aspect mai aspru, altele erau extrem de pufoase, iar unele aduceau aminte de moda anilor ’70, cu țesături precum catifeaua reiată.

 

 

Mobilier sculptural și supra-dimensionat pentru 2024

 

Liniile moi, curbele și elementele structurale au fost câteva dintre temele identificate la începutul acestui sezon – piese de mobilier aproape sculpturale evidențiind materialitatea și structura mobilierului în loc să ascundă construcția acestuia. Dar s-au remarcat și formele organice și moi inspirate din natură. De asemenea, a fost apreciat mobilierul tapițat cu forme voluminoase, cu componente supra-dimensionate care evidențiază confortul și formele sculpturale.

 

 

Iată 5 dintre piesele care au captat atenția la IMM Cologne 2024

 

Fotoliul Hug

 

Fotoliul Hug a fost inspirat de conexiunea interumană într-o lume post-COVID. Este vorba despre confort și artă. Designul rotund al fotoliului creează un colț ca un cuib care imită o îmbrățișare caldă și ne amintește de puterea atingerii umane. Liniile rafinate, atenția la detalii și execuția, atât la fotoliu, cât și la baza din lemn, îl fac cu adevărat deosebit și sofisticat.

 

 

Masa de Dining PI

 

Masa de Dining PI, proiectată de Alain van Havre, emană eleganță și rafinament. Cu o estetică ce inspiră un sentiment de echilibru și liniște, aceasta se prezintă ca o sculptură solidă și impunătoare, îmbogățită cu forme interesante, curbe și detalii distincte. Este finisată manual, ceea ce îi conferă o notă de originalitate și scoate în evidență frumusețea naturală a lemnului. Prin liniile sale fluide și prezența sa impunătoare, Masa de Dining PI aduce un omagiu designului natural și se distinge ca o piesă deosebită în orice încăpere.

 

 

Fotoliul F506

 

Acest clasic al designului, creat de designerul Geoffrey D. Harcourt, a fost reintrodus în lumea designului de interior în 2024. Fotoliul F506 se distinge ca un impresionant exemplu de mobilier de înaltă calitate, cu un caracter distinctiv, atemporal și confortabil, ideal pentru momente de relaxare și socializare. Tapițeria texturată și liniile rafinate ale acestui fotoliu se combină armonios cu baza sa tip piedestal, conferindu-i un aspect clasic remarcabil în contextul designului modern.

 

 

Banca Somerset cu 2 Locuri

 

Această bancă cu 2 locuri este perfectă pentru utilizare în interior și exterior. Realizată din lamele de aluminiu și teak natural, imun la putrezire, această bancă este atât sustenabilă, cât și elegantă. Contururile îndrăznețe îi oferă confort superior, astfel încât să poți sta ore întregi discutând cu un prieten. Banca cu 2 locuri Somerset are o personalitate puternică, iar pernele sale (cu huse detașabile) aduc o notă de rafinament care va anima spațiile de ospitalitate atât în aer liber, cât și în interior.

 

 

Scaunul Choice

 

„Choice” este un scaun extrem de flexibil și poate fi configurat într-o miriadă de moduri pentru a satisface nevoile de design ale oricui. Carcasa scaunului este alcătuită din 98% polipropilenă reciclată, iar canelurile din spate asigură atât flexibilitatea, cât și aerisirea, permițând un flux adecvat de aer. Scaunul are huse detașabile și elegante, potrivite pentru utilizarea atât în interior, cât și în exterior. Posibilitățile infinite ale scaunului Choice îl fac o opțiune excelentă pentru HoReCa unde este nevoie de mai multă flexibilitate.

 

 

Chiar dacă vremea înnorată a acoperit orașul în perioada târgului, cei care au avut șansa să îl viziteze au aflat noutățile în cea ce privește designul de mobilier, au savurat confortul formelor și texturilor organice și au putut profita de atmosfera de interacțiune, plină de inspirație și creativitate. Cu accent pe stimularea conexiunilor în cadrul industriei, Imm Cologne 2024 a încurajat o abordare colaborativă în care ideile și creativitatea pot înflori.

 

Articol de Josh Prince pentru thecontractchair.co.uk

 

Citește și

10 tendințe de design de interior pentru anul 2024

13 Tendințe de design pentru bucătărie pe care le vei vedea pretutindeni în 2024

14 tendințe de design de interior pentru camera de baie, în vogă în 2024

7 tendințe pentru camera de zi în 2024

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT