Home / Focus  / România, a 5-a oară pe scena ICFF New York

România, a 5-a oară pe scena ICFF New York

11 companii românești vor expune pe o suprafață de 270 de mp, la International Contemporary Furniture Fair – ICFF New York, care va avea loc între 19 – 21 mai 2024. Este vorba despre AESTHETIC INDESIGN cu brandul VLAdiLA, ALEX PROD EXPERT cu brandul Montana Campeni, ASKIA FURNITURE, AXM PROD 93 cu brandul Romina Furniture, IMOB, LEEA’S ROOM FURNITURE, MODEROM STYLE cu brandul ARBORE by Carel Woodworks, SIMEX, SOPHIA 2004, VEST ARIN POINT cu brandul VOICU by Nord Arin, WOOD FURNITURE & CONTRACT cu brandul Bradul Maneciu.

 

Producătorii români au pregătit mobilă inovativă, de design, realizată din lemn masiv sau lemn în combinație cu metal, piatră, sticlă, marmură ori beton, dar și decorațiuni de interior inedite, de la tapet iconic, la textile din catifea luxuriantă, până la perdele și draperii de poveste. Colecțiile noi vor fi expuse în standuri frumos amenajate, în tendințe, pentru a atrage privirea și interesul profesioniștilor, în cele 3 zile de expoziție.

 

Anul trecut, exportul de mobilă al României în Statele Unite ale Americii a fost de 79,8 milioane de euro, înregistrând o creștere de 2 ori față de anul 2018, când industria românească de mobilă s-a prezentat pentru prima dată pe scena de la New York și de 4,7 ori față de anul 2011.

 

 

Designul iconic românesc by House of VLAdiLA vrea să cucerească noi teritorii  

 

Brandul deja consacrat pe piața locală va aduce pe scena ICFF New York piese din cea mai recentă colecție de tapet, textile și mobilier, Una Lettera D’Amore. Fiecare model al acestei colecții-concept reprezintă o manifestare artistică. Designul realizat cu infinită atenție la detalii relatează o poveste elegantă, matură, încununată de rafinament. Experiența House of VLAdiLA are rolul de a purta privitorii prin lumea senzorialului bogat, oferindu-le promisiunea unui lifestyle posibil. Astfel, standul dedicat colecției Una Lettera d’Amore se va remarca prin pereți îmbrăcați cu tapet statement, realizat manual de artiști români. „Îi așteptăm pe toți iubitorii de frumos prezenți la ICFF New York să pășească în universul VLAdiLA, unde vor fi întâmpinați de tapet iconic, textile din catifea luxuriantă și piese de mobilier cu o structură minimalistă îmbrățișată de tapițerii îmbogățite cu elemente grafice împrumutate din designul tapetului, pentru armonie vizuală” spune Oana Vlădilă, arhitect și co-fondator House of VLAdiLA.

 

 

Nord Arin lansează brandul VOICU la ICFF New York

 

Recunoscut pentru stilul său minimalist și rafinamentul arhitectural, VOICU însuflețește fiecare design cu o combinație unică de estetică modernă și inspirații din natură. Explorând noi orizonturi cu încredere și talent, Voicu Crețu, designerul din spatele brandului VOICU, depășește limitele prin experimentarea cu materiale neconvenționale și tehnici inovative. De la mobilier minimalist din lemn masiv până la compoziții avant-gardiste cu piatră, metal, sticlă și materiale reciclate, creațiile din portofoliul VOICU combină eleganța și inovația, având un impact la nivel global. Cu o carieră marcată de participarea la expoziții prestigioase precum Salone del Mobile din Milano, INDEX din Dubai și Esprit Meuble din Paris, VOICU a câștigat recunoaștere internațională pentru piesele sale minimaliste, consolidându-și poziția în lumea designului contemporan de mobilier.

 

 

Creațiile Carel Woodworks, dovadă a echilibrului armonios dintre frumusețe, simplitate, eleganță și funcționalitate

 

Arbore este mai mult decât un brand al Carel Woodworks, este expresia artei, a măiestriei și a valorilor durabile ale familiei, un brand care duce mai departe o moștenire. Adânc înrădăcinate în această afacere de familie sunt integritatea și angajamentul față de arta fabricării mobilei. „Credem în puterea transformatoare a designului, nu numai pentru a modifica spațiile de locuit, ci și pentru a îmbogăți viețile oamenilor. Fiecare piesă pe care o creăm este o sărbătoare a dedicării noastre față de calitate și frumusețe atemporală”, susțin reprezentanții companiei.

 

 

Simex vrea să le atragă atenția profesioniștilor americani cu piese statement

 

Deși este renumit pentru mobilierul clasic, brandul SIMEX prezintă masa Camelot, cu picioare canelate din lemn masiv, dar și colecția Contemporan, un best-seller celebrat la numeroase târguri de mobilă și îmbrățișat de hoteluri de lux din întreaga lume. Colecția prezentată la această expoziție este realizată în colaborare cu renumitul producător de textile RUBELLI. De asemenea, va expune setul de dormitor Jasmina realizat din stejar periat, oferind o estetică sofisticată, dar contemporană, ca o operă de artă, întruchipând frumusețea atemporală și măiestria de neegalat. Producător român de mobilier din lemn masiv încă din 1947, Simex deține o capacitate mare de producție, realizând o gamă largă de mobilier, de la dormitoare, la biblioteci, livinguri, colțare, scaune, în diferite stiluri și nuanțe,  din lemn de stejar, nuc, cireș sau fag.

 

 

După succesul de la Milano, Montana Câmpeni își prezintă noua colecție de mobilier și la ICFF New York

 

Noua colecție marca Montana Câmpeni, care a cucerit publicul profesionist la Salone del Mobile.Milano, se remarcă prin colțuri rotunjite și textura netedă a lemnului și este disponibilă în 3 finisaje, respectiv natur, oak brulle și black. Producător de tradiție din România, Montana Câmpeni realizează mobilier din lemn masiv: rășinoase, fag și stejar. Dispune de tehnologie modernă și de profesioniști în prelucrarea lemnului. Flexibilitatea tehnologică și puterea de organizare a producției oferă posibilitatea de a produce atât serii mari cât și mici, mobilă pentru locuințe, dar și pentru HoReCa și instituții publice.

 

 

Și Bradul Măneciu aduce pe scena newyorkeză noutățile anului 2024

 

Compania produce canapele, fotolii, scaune, dormitoare, livinguri, mobilă pentru hotel, piese de mobilier pentru bar și restaurant, în stil clasic sau modern, pe dimensiuni variate și finisaje din lemn masiv cu tapițerii. Colecțiile sunt pline de viață, din materiale în trend, nuanțate în culori îndrăznețe, pentru a evidenția obiectele de mobilier și a înveseli interioarele clasice. Produsele sunt create de designerii companiei. Sunt confortabile, ergonomice, dar și rezistente în timp. În procesul de producție, compania folosește energie verde din surse regenerabile, iar produsele sunt prelucrate manual de meșterii și profesioniștii Bradul Măneciu.

 

 

Romina Furniture, brand recunoscut în SUA, vrea să atragă atenția designerilor newyorkezi cu noile modele de dormitoare de copii și de adulți

 

Calitatea și integritatea sunt cele mai importante în procesul de fabricație, astfel că mobilierul marca Romina Furniture s-a consacrat internațional ca un nume de încredere în realizarea mobilierului pentru copii, fiind certificat GREENGUARD GOLD, pentru că asigură un mediu sigur, fără toxine. „Romina Furniture nu face niciun compromis în căutarea calității absolute în producția mobilierului pentru copii. Creăm mobilă cu pasiune, angajament și transparență”, susțin reprezentanții companiei.

 

 

Imob vrea să se remarce pe piața americană cu piesele ce au consacrat-o în Europa

 

Simbol al inovației și al producției ecologice în industria mobilei, IMOB realizează peste 20.000 de scaune lunar, fiind cea mai complexă fabrică de mobilă din Nord-Estul României. Compania mai produce canapele simple, dar și de lux, în stil clasic sau modern, tapițate sau din piele, dar și mobilă din lemn masiv. „Lemnul pe care îl folosim provine din zona noastră. Suntem certificați FSC și auditați de Smeta și Elevate”, declară reprezentanții companiei.

 

 

Askia proiectează soluții clare și atemporale pentru medii în continuă schimbare

 

Unicitatea produselor ASKIA provine din abordarea de design inovatoare, tehnicile avansate și dragostea veșnică pentru măiestria tradițională. „Înțelegem nevoia de flexibilitate – produsele noastre au capacitatea de a se adapta la diverse materiale, dimensiuni și culori în conformitate cu cerințele specifice ale clienților noștri. Suntem mereu în căutarea a ceva nou și interesant, păstrând în același timp sustenabilitatea în centrul a tot ceea ce facem. Creăm produse pentru spații în care oamenii se pot simți sănătoși, confortabili și inspirați”, explică reprezentanții companiei.

 

 

Creații excepționale pentru camerele copiilor by Leea’s Room, în premieră, la ICFF New York

 

De la pătuțuri cu tematici îndrăznețe, la birouri elegante de studiu, mobilierul Leea’s Room îmbină stilul și funcționalitatea, stabilind noi standarde în domeniul interiorului de lux pentru copii. „Fiecare element este atent lucrat pentru a răspunde nevoilor și preferințelor unice ale părinților exigenți și ale copiilor lor, asigurând un mediu luxos și încântător. Piesele noastre meticulos lucrate manual combină designul atemporal cu sensibilitățile moderne, creând un echilibru armonios între funcționalitate și estetică”, declară reprezentanții companiei.

 

 

Sophia îmbrăcă ferestrele în perdele și draperii, dându-le personalitate

 

De 20 de ani, echipa creativă de la Sophia se joacă cu linii, forme, modele și texturi. Camerele decorate de Sophia creează acel sentiment că totul în jur și-a găsit armonia. „Am creat o rețea de 30 de magazine în franciză în Europa și Miami, Statele Unite ale Americii. Portofoliul nostru extins se mândrește cu peste 300 de proiecte hoteliere, 40 de instituții culturale și decorarea a peste 20.000 de reședințe private”, spun reprezentanții companiei.

 

 

A 35-a ediție a ICFF, platforma de design global din America de Nord, va trasa cele mai noi tendințe în designul original și sustenabil. Organizată împreună cu WantedDesign Manhattan această ediție va reuni peste 450 de mărci de design consacrate și emergente din 35 de țări, care vor expune mobilier contemporan, mobilier de ședere, covoare și parchet, corpuri de iluminat, mobilier pentru exterior, materiale, tapet, accesorii, țesături si mobilier pentru bucătărie și baie.

 

Se va desfășura la Javits Center New York City, pe o suprafață netă de peste 10.000 mp și va fi un punct de atracție pentru designeri de interior, arhitecți, retaileri, reprezentanți, distribuitori, manageri de proiecte de construcții, dezvoltatori, producători, designeri de magazine.

 

Mai multe despre participarea românească la ICFF New York pe romania-icff.ro

 

Vizitați pavilionul României de la Javits Center, New York City, în perioada 19 – 21 mai 2024! 

LEVEL 1 | BOOTH no. 133 | 141 | 145 | 233 | 237 | 243 | 333 | 338 | 339 | 343

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT