Home / Design  / 7 tendințe pentru camera de zi în 2024

7 tendințe pentru camera de zi în 2024

Unul dintre cele mai plăcute lucruri atunci când privim către un nou an este anticiparea tendințelor. De la previzionarea culorilor de top până la stabilirea tendințelor de design care vor fi în vogă, designerii rămân experții în a ști ce vom iubi cu toții în lunile și anii următori. Acest lucru se aplică în special camerei de zi care este, de cele mai multe ori, unul dintre spațiile cele mai ușor de reîmprospătat și de impregnat cu cele mai noi aspecte. Cu ajutorul câtorva designeri de top, am adunat câteva tendințe cheie pentru camera de zi pe care ne putem aștepta să le vedem în 2024.

 

 

Sfârșitul minimalismului

 

După o perioadă lungă de așteptare, designerul de interior Alice Leigh confirmă faptul că anul 2024 va aduce sfârșitul oficial al camerelor de zi reci, complet albe, care adoptă minimalismul. În schimb, vom vedea mai mult confort și intimitate. „Există o creștere a nuanțelor moi și calde care sunt pline de vitalitate și cresc dopamina”, spune Leigh. „Astfel, nu spunem că nu putem încorpora elemente neutre într-o cameră, dar aici este vorba despre echilibru, căldură și compensarea culorilor îndrăznețe cu cele delicate.” Pentru a duce spațiul în această direcție, Leigh sugerează echilibrarea materialelor. Combinați lână, in și catifea cu finisaje mai dure precum alamă, piatră și lemn, sugerează ea.

 

 

O actualizare a maximalismului

 

Potrivit Genei Kirk, vicepreședintele KB Home Design Studio, pe măsură ce minimalismul se estompează, o nouă abordare a maximalismului va fi în centrul atenției. Altfel decât înainte, când această estetică se concentra pe conceptul mult peste tot, acum suntem pe cale să vedem o utilizare canalizată și țintită a elementelor cheie, consideră Kirk. „Maximalismul din 2024 va fi și despre modul în care amesteci și combini pentru a-ți exprima stilul unic”, spune ea. „Gândește-te la îmbinarea formelor geometrice, texturilor, metalelor, în întreaga ta locuință.”

 

 

Excentricitate, distracție și elemente decorative supradimensionate

 

Monica Breese, fondatoarea The Designed Domicilio și agent imobiliar, prezice prezența mai multor accente distractive și excentrice în camerele de zi în anul 2024. „Observ accesorii masive și decor supradimensionat – liniile curbate au, de asemenea, o anumită rezistență în timp și vom continua să le vedem și în 2024”, spune ea. Kirk este de acord, remarcând faptul că decorul supradimensionat apare în multe moduri. „Luminile mici de tip pandantiv sunt demodate și sunt înlocuite cu iluminat statement mai mare și mai performant”, spune ea.

 

 

Atingeri personale

 

Potrivit lui Gideon Mendelson, fondatorul și directorul creativ al Mendelson Group, 2024 va aduce o creștere a camerelor de zi bine curatoriate, pline de povești personale. „A decora cu piese semnificative nu înseamnă neapărat urmărirea unei estetici”, spune el. „Adevărata esență a acestui „trend” constă în subtilități – bunuri de patrimoniu iubite și conexiunea intimă dintre spațiu și locuitorul său.” Mendelson subliniază, în primul rând, că aceste tușe nu înseamnă automat antichități de înaltă clasă. Poate fi orice lucru distractiv sau excentric care vă atrage în călătoriile voastre, atât local, cât și mai departe.

 

 

Nuanțe mai calde și mai moi

 

Leigh remarcă faptul că nuanțele caisei, piersicii și teracotei au fost în creștere în acest an și crede că această tendință va continua și în 2024. „Aceste culori cu adevărat calde pot fi reconfortante într-o cameră de zi și se asortează foarte bine cu finisajele de alama”, spune ea. Kirk este de acord și crede că acest lucru va fi evident odată cu creșterea pastelurilor în camerele de zi, de anul viitor. „Pastelurile vor cunoaște o creștere în popularitate – gândiți-vă la mov și roz-uri deschise și la albastrul cerului. Când sunt încorporate cu grijă, culorile pot deveni mature, liniștitoare și calmante.”

 

 

Sustenabilitatea continuă să domine

 

Leigh prezice că vom continua să vedem o mulțime de plante, materiale prietenoase cu mediul și practici de design durabile în 2024. „Sustenabilitatea preia industria designului, cum ar fi achiziționarea și încorporarea pieselor vintage în loc de decor produs în masă și impersonal”, spune Leigh.

 

 

Sfârșitul planurilor deschise

 

În timp ce planurile deschise au fost la modă pentru o perioadă destul de lungă, Leigh prezice că această tendință se apropie de sfârșit în 2024. Dacă aveți un spațiu cu plan deschis, totuși, nu vă panicați. „Nu trebuie să faceți modificări structurale sau să puneți pereții înapoi. În schimb, încercați să separați zonele cu rafturi de cărți, ecrane sau aranjamente de mobilier bine consolidate, pentru a obține spații mai bine definite.”

 

 

Mai multe info pe thespruce.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT