Home / Design  / 14 tendințe de design de interior pentru camera de baie, în vogă în 2024

14 tendințe de design de interior pentru camera de baie, în vogă în 2024

Asociația Națională a Bucătăriilor și Băilor (NKBA), care reprezintă aproape 50.000 de profesioniști din industria bucătăriilor și băilor din America de Nord, a lansat Raportul privind Tendințele de Baie pentru 2024. Raportul identifică produse, stiluri, caracteristici și materiale care se anticipează că vor fi populare în următorii ani și se bazează pe un sondaj realizat online printre 536 de respondenți, care includ designeri, producători, constructori și arhitecți. NKBA a furnizat o mulțime de date cu privire la ceea ce va fi în tendințe și la ceea ce nu va fi. Specialiștii au confirmat că iluminatul „Hollywood”, blocurile de sticlă, chiuvetele pe bazin, candelabrele pentru băi și băile complet albe se retrag încet din modă.

 

Design modern

55% dintre participanții la sondaj sunt de acord că stilurile de design moderne, contemporane, cu o influență organică și naturală, sunt în continuare foarte populare în băi în acest moment. Fără surprize, stilurile tranzitorii și atemporale sunt încă la modă și nu dispar, conform a 64% dintre respondenți.

 

 

Băi verzi

Baia complet albă își pierde din popularitate, iar acum ne îndreptăm către culori inspirate de biofilie, precum verdele. Cei mai mulți respondenți la sondaj (35%) au raportat verdele ca fiind culoarea preferată pentru baie, întrecând albul (31%), albastrul (26%), griul (25%) și alte culori. Paletele generale de culori se îndreaptă spre neutre calde și tonuri de pământ pentru o atmosferă confortabilă și calmă în băi.

 

 

Toalete închise

Un water closet (WC) este doar o cameră mică, cu toaletă. Dar pentru un WC închis este cerere serioasă: 71% dintre respondenți spun că water closets, fie cu uși sau fără, sunt considerate a fi foarte dorite.

 

 

Toalete inteligente

Și vorbind despre toalete, designerii spun că în trei ani, tendințele de top pentru toalete vor fi toaletele inteligente care dispun de capac automat, scaun încălzit și funcții de curățare automată.

 

Dușuri accesorizate

Cu cât dușul este mai sofisticat, cu atât mai bine: funcții precum scaune încorporate, capete de duș portabile, dușuri cu ploaie, dușuri cu aburi și pulverizatoare corporale sunt în creștere. 67% dintre respondenți spun că un duș cu o cadă separată sau un întreg „spațiu umed” (57%) vor fi, de asemenea, configurații populare.

 

Dușuri fără uși

Întrebați despre configurațiile de duș, 70% dintre respondenți au spus că abordarea preferată este fără ușă sau cu tranziție deschisă (fără prag) între duș și restul spațiului. În plus, orice panou de sticlă înconjurătoare dușului va fi fără ramă și cristal clar (sunt preferate cele mate: „aburite” sau „afumate”).

 

 

Baterii negre

Finisajele principale pentru baterii sunt negre (51%), urmate de nichel sau cositor (45%). Finisaje mate și periate, îmbunătățite cu Spot Defense pentru mai puține pete de apă, sunt și ele la modă.

 

Frigidere

Mai multe băi vor avea stații pentru băuturi și mini-frigidere. 21% dintre respondenți au spus că există un interes crescut în adăugarea frigiderelor în băile principale pentru băuturi, medicamente, creme și machiaj.

 

 

Podele de gresie cu model

Aranjamentele frumoase de gresie pe podeaua dușului sunt în tendințe. Gresia montată în diverse modele (de exemplu: hexagonal, chevron, heringbone) concurează cu gresia de dimensiuni mari, pietrele, plăcile și suprafețele solide, și mozaicurile circulare sau pătrate. Restul podelei băii va avea, de asemenea, plăci de gresie texturată (în principal din ceramică și porțelan) cu linii de rosturi mici sau inexistente și îmbunătățite cu caracteristici de încălzire controlate prin aplicații.

 

 

Tapet

Această tendință există, deja, de ceva vreme și nu dispare prea curând. Conform NKBA, folosirea tapetului ca mod principal de a introduce noi culori semnificative în baie, a obținut cele mai multe voturi (50%). Tapetul a depășit aducerea culorii prin dulapuri și toalete (49%), vopsirea pereților (36%), arta (31%), și pardoseli pentru baie (27%).

 

 

Gresie de dimensiuni mari

Oamenii s-au săturat de curățatul liniilor de rost! Acum renunță la gresie și caută opțiuni mai mari, fără rosturi. 74% și, respectiv, 68% dintre respondenți spun că gresia de dimensiuni mari și placa sau suprafața solidă, fără rosturi, vor acoperi, cu precădere, pereți dușului în viitor pentru a minimiza întreținerea rosturilor.

 

Cuarț

Materialele de inginerie în culori deschise înlătură, în general, materialele naturale. Deoarece seamănă atât de mult cu piatra reală și este incredibil de ușor de întreținut, cuarțul este opțiunea principală, cu nici mai mult, nici mai puțin de 81% dintre respondenți, confirmând că va fi materialul preferat pentru blatul mobilierului de baie în viitorul apropiat. O altă tendință fierbinte legată de blat este reprezentată de extinderea materialului blatului și la backsplash, pentru continuitate estetică.

 

Mobilier în culori deschise

Mobila de baie devine mai deschisă la culoare, respondenții confirmând că lemnul natural cu nervuri ușoare până la medii, texturat este preferat celui mai întunecat, vopsit. În plus, dulapurile suspendate devin din ce în ce mai populare, cu 64% dintre respondenți spunând că vor fi prezente în mult mai multe case în următorii trei ani. O altă caracteristică a mobilierului în tendințe este iluminatul cu senzor de mișcare pentru picior, care adaugă o aură plăcută spațiilor, dar funcționează și ca variantă îmbunătățită a veiozei de noapte.

 

 

Oglinzi iluminate din spate

56% dintre respondenți spun că oglinzile iluminate din spate vor fi peste tot în câțiva ani, la fel și oglinzile cu calități anti-abur și capacități inteligente sau conectate.

 

 

Sursa: realsimple.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT