Home / Design  / PORTRET DE PRODUCĂTOR: BUCIN MOB, o afacere de familie

PORTRET DE PRODUCĂTOR: BUCIN MOB, o afacere de familie

BUCIN MOB, O AFACERE DE FAMILIE

Istoria BUCIN MOB este una deosebit de frumoasă și începe chiar din timpul facultății, acolo unde doi tineri s-au cunoscut, s-au îndrăgostit și s-au căsătorit. Este vorba despre Lucia și Dan Bucin, care au studiat Ingineria Lemnului la Universitatea Transilvania. După terminarea facultății, au început practicarea meseriei la fabrica I.P.L REGHIN – unde se produceau, pe lângă mobilier, și instrumente muzicale, articole sportive și ambarcațiuni. Câțiva ani mai târziu, respectiv în 1993, au inițiat proiectul BUCIN MOB, o mică afacere de familie. Echipa formată în acel an a reprezentat nucleul dezvoltării companiei, valorile care au unit echipa fiind experiența de lucru, profesionalismul și dezvoltarea unitară a unor produse noi și competitive pentru orice piață din domeniu.

 

20170409-11 20170409-12

 

TRĂIEȘTE ÎN NATURĂ!

Câțiva ani, compania a realizat doar mobilier de grădină din lemn de rășinoase. Apoi, activitatea s-a extins către alte tipuri  de produse, respectiv uși și ferestre, iar începând din acest an, atenția acordată designului de produs a dus la crearea unei colecții deosebite de piese din lemn masiv.

 

LUCIA BUCIN

 

LUCIA BUCIN, CEO BUCIN MOB: „Atunci când ne gândim la începuturi, ne aducem aminte cu drag de pașii pe care i-am urmat, pornind de la producția mică de atelier din perioada anilor 1993-1996, atunci când exploram piața cu diverse modele și materiale, pentru a da o formă afacerii. Începând cu anul 1996, am început dezvoltarea fabricii și dotarea acesteia cu instalații de uscare, hala de producție măsurând deja 800 mp, iar numărul angajaților fiind cuprins între 20-40. În anul 2000 am investit 1,5 mil euro într-o nouă platformă de 6,5 hectare, utilaje și instalații, numărul angajaților crescând la 70-80, iar cifra de afaceri ajungând la cca 3.000.000 de euro. Din anul 2005 au existat investiții constante de peste 5 milioane de euro în spații moderne, noi utilaje, instalații de finisare, linii de producție panouri, softuri și scule performante, dar și creșterea eficienței energetice (și a securității furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice).”

 

PRODUSE DE CALITATE LA PREȚ DE PRODUCĂTOR

Produsele companiei BUCIN MOB se exportă în Germania, Austria, Italia, Ungaria, Franța și Finlanda. Din 2005, fabrica a deschis o reprezentanță la Brașov, iar din 2010 alta la Corbeanca-Ilfov, reprezentanțe prin care produsele sunt vândute și pe piața internă. În prezent, există peste 150 de angajați în fabrica de la Reghin. Cifra de afaceri a ajuns la aproximativ 5 000 000 de euro, iar dezvoltarea continuă.

 

Bucin Mob Design Collection - Salone del Mobile Milano 3 Bucin Mob Design Collection - Salone del Mobile Milano 6 Bucin Mob Design Collection - Salone del Mobile Milano 13

 

LUCIA BUCIN, CEO BUCIN MOB: „Cel mai greu moment a fost reprezentat de criza economică din perioada 2008 – 2010, când au scăzut dramatic vânzările de pe piața internațională. După acest interval însă, clienții au început să revină ușor-ușor la colaborarea cu organizația noastră, ceea ce ne bucură nespus. Pentru noi, cea mai importantă sursă de inspirație o reprezintă clienții. Vrem să satisfacem cele mai exigente cerințe. Materialele de cea mai bună calitate și dotarea de ultimă generație ne permit să ducem la bun sfârșit orice proiect, indiferent de gradul de complexitate.”

 

TRADIȚIA MERGE MAI DEPARTE

Familia BUCIN MOB este întregită cu Horia, fiul Luciei și al lui Dan Bucin, care a urmat, de asemenea, cursurile Facultății de Ingineria Lemnului și s-a alăturat echipei, pentru a duce mai departe tradiția din familia sa.

 

Bucin Mob

 

BUCIN MOB DESIGN COLLECTION

 

Din 2016, echipei BUCIN MOB i s-a alăturat un nou partener, Mihnea Gheorghiu, care a venit cu ideea creării unei colecții din lemn masiv cu accent deosebit pe designul de produs. După 6 luni de realizare de prototipuri și consultare cu designerii de produs, colecția a fost lansată la începutul lui 2017 la IMM Cologne din Köln, Germania – cel mai mare târg internațional pentru mobilier de interior. Colecția cuprinde 24 piese de mobilier perfect executate. Cele mai noi piese, ”Masa Segmente” și ”Setul Aster(x)”, au fost promovate în luna martie în cadrul evenimentului Ambient Expo, ce a avut loc la Romexpo București. Întreaga colecție a fost prezentată apoi la Salone del Mobile Milano, care a avut loc între 4 și 9 aprilie.

 

Designerii care au lucrat la crearea produselor sunt Constantin Alupoaei (Izzi Design Box), Raul Cadar (Dizainăr), Mihnea Ghilduș (Dizainăr), Magda Traciu (Dizainăr), Mihnea Gheorghiu (Woodyo) și Peter Szabo (Peter’s Design).

 

Bucin Mob Design Collection - Salone del Mobile Milano 17LUCIA BUCIN, CEO BUCIN MOB: „Dacă la începuturi am produs doar mobilier de grădină, în prezent oferim o gamă largă de ferestre, uși de interior, uși pentru exterior, mobilier de grădină, construcții din lemn sau cea mai nou lansată colecție – Bucin Mob Design Collection – realizată împreună cu designeri de produs români. Prin această colecție, compania explorează forme și motive tradiționale românești, folosind tehnici moderne de producție.”

 

„Industria designului românesc este în plină ascensiune, tinerii designeri dorind foarte mult să poată pune ideile lor în aplicare într-o fabrică ce poate produce în serie, așadar am inițiat un proiect care, sperăm noi, se va extinde în viitor pentru a crea mai multe produse la fel de ingenioase, cu și mai mulți designeri români”, a adăugat HORIA BUCIN, co-fondator BUCIN MOB.

 

Pentru echipa BUCIN MOB calitatea  înseamnă durabilitate, naturalețe, design și fiabilitate. Compania dispune de echipamente de înaltă precizie tehnologică și de un colectiv mereu atent și în continuă perfecționare. Produsele BUCIN MOB oferă beneficii și avantaje reale, motiv pentru care se bucură de încrederea arhitecților, meșterilor și constructorilor din România și din străinătate.

 

Logo BucinMob

 

www.bucinmob.ro                              www.facebook.com/BucinMob/

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT