Home / Industria Mobilei  / Pasiune pentru calitate atemporală

Pasiune pentru calitate atemporală

Calitatea persistă mult timp după ce prețul a fost dat uitării, Aldo Gucci.

Calitatea reprezintă rezultatul deceniilor de experiență și de învățare continuă, cumulate cu viziune, creativitate, muncă de echipă și efort susținut. La Nord Arin, de fiecare dată când creăm o nouă piesă de mobilier, pornim la drum cu o viziune clară despre cum va arăta acel produs și, bineînțeles, despre ce trebuie să transmită din punct de vedere al calității.

Din respect pentru lemn și din dorința de a crea piese de mobilier durabile, ne înscriem în standardele FSC®-COC și în sistemul de managementul calității ISO 9001:2015. De asemenea, am dezvoltat propriile cerințe de calitate, iar indicatorii de performanță calitativi sunt un criteriu obligatoriu chiar din prima fază a procesului de fabricație: selecția manuală a buștenilor de stejar, a cherestelei sau a foilor de furnir de către specialiștii noștri în Achiziții, specifice fiecărei colecții de mobilier în parte. Pentru a livra mobilier premium cu amprentă eco-friendly, lemnul care ajunge pe produsele Nord Arin este de origine sustenabilă și provine de la furnizori verificați. Prima noastră opțiune este, de fiecare dată, lemnul românesc, pentru că ne dorim să valorificăm pe plan intern această resursă naturală valoroasă și să adoptăm principiul buy local ori de câte ori este posibil.

 

 

Continuând cu sectoarele Gater, Componente, Prototipuri și Furnire, calitatea rămâne un indicator cheie de performanță. Pe măsură ce portofoliul Nord Arin se extinde cu modele tot mai complexe, specialiștii din fabrică sunt permanent instruiți intern asupra aspectelor de calitate, inclusiv în cadrul unor cursuri susținute de profesori ai Facultății de Design de Mobilier şi Inginerie a Lemnului Braşov la sediul companiei, pentru a fi mereu la curent cu noutățile și tehnologiile din industrie.

 

Odată ajuns pe CNC și în zona de prelucrări, mobilierul prinde contur prin toate acele caracteristici speciale care fac piesele Nord Arin unice, din punct de vedere al designului și al funcționalității – frezări, rotunjiri, găuriri. Chiar dacă tehnologia performantă și echipamentele de înaltă precizie prezente în fabrică sunt extrem de importante, pasiunea și atenția la detalii rămân ingredientele cheie pentru realizarea mobilierului de înaltă calitate pe care îl exportăm pe piețe competitive de pe cinci continente.

 

Pe linia de asamblare, produsele sunt montate și pregatite pentru rectificat și finisaj, procese care îmbină munca CNC-urilor cu artizanatul și din care rezultă suprafețele și texturile cu personalitate atât de apreciate la nivel global. Aplicarea finisajelor prin tehnici dezvoltate in-house, urmată de retușul final, de inspectarea și testarea atentă a fiecărui produs de către specialiștii noștri în domeniul calității, contribuie semnificativ la estetica finală și la funcționalitatea mobilierului Nord Arin. În cele din urmă, produsele sunt pregătite de livrare și ambalate conform standardelor stricte de calitate, în funcție de tipul de transport și țara de destinație.

 

Magia mobilierului Nord Arin nu se rezumă doar la modul în care acesta arată în ambientul casei tale, ci și la emoția pe care o creează, la momentele în care oamenii se adună în jurul său, fiind admirat an după an și deceniu după deceniu. Un obiectiv care poate fi atins doar prin intermediul calității.

 

 

Articole despre NORD ARIN, AICI

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT