Home / Industria Mobilei  / NORD ARIN, întâlnirea dintre tradiție și inovație, în an centenar

NORD ARIN, întâlnirea dintre tradiție și inovație, în an centenar

Într-un an plin de provocări pe plan global, Nord Arin privește cu optimism către viitor. Cu o tradiție de 100 de ani în prelucrarea lemnului și producția de mobilier, compania din județul Neamț își sărbătorește centenarul și are planuri mari de viitor pe partea de inovare și dezvoltare.

 

 

VIOREL CREȚU, CEO NORD ARIN: „Suntem extrem de mândri de moștenirea noastră și de faptul că dragostea și respectul pentru lemn au ajuns la cea de-a cincea generație în familia noastră. Anul acesta va rămâne cu siguranță în istoria companiei, nu doar datorită celebrării centenarului, ci și datorită unei serii de inovații la nivel de produs și noilor proiecte care ne vor asigura intrarea pe noi piețe internaționale.”

 

 

Tradiție și inovație

 

Rădăcinile Nord Arin datează din 1920, când străbunicul actualului CEO, Viorel Crețu, a cumpărat terenul pe care este amplasată fabrica, unde a pus bazele unui mic atelier de tâmplărie. Pasiunea pentru prelucrarea lemnului și pentru tranformarea acestuia în piese de mobilier ieșite din tipare a fost transmisă din tată în fiu, în prezent în companie lucrând împreună trei generații ale familiei Crețu. Cea mai tânără generație e reprezentată de Voicu Ștefan Crețu, designer Nord Arin, absolvent de Design și student la Arhitectură, care semnează o mare parte dintre creațiile brandului și aduce o nouă perspectivă asupra strategiei de dezvoltare a companiei.

 

 

În an centenar, compania Nord Arin rămâne fidelă tradiției și valorilor care a adus-o unde este astăzi, dar, în același timp, este tot mai mult orientată spre digitalizare și crearea de mobilier inteligent, care să îndeplinească cele mai înalte standarde de design și calitate și să fie adaptat caselor smart. Banca LUNA și comoda TV Inia cu încărcător wireless integrat sau barul cu iluminat interior cu acționare prin senzor de mișcare sunt trei piese de mobilier ce exemplifică integrarea tehnologiilor moderne în creațiile Nord Arin.

 

 

Implicare, creativitate, gândire out-of-the-box și dorință de dezvoltare continuă – sunt cuvintele care descriu cel mai bine oamenii din spatele brandului. Alături de viziune și valori, echipa este cel mai mare atu al companiei. „Idealurile înalte pot fi atinse doar cu ajutorul unei echipe de profesioniști dedicați și pasionați”, completează Viorel Crețu. „Oamenii Nord Arin sunt cea mai valoroasă resursă a companiei, precum și motorul care pune lucrurile în mișcare și asigură succesul companiei an după an. În plus, formula extinsă a echipei la care am ajuns în prezent este una ideală, care acoperă tot arealul de competențe necesar unei companii de top la nivel internațional”.

 

 

Parteneriate de succes în vreme de pandemie

 

În ciuda unui an dificil pentru multe sectoare de activitate, Nord Arin a reușit să-și întărească parteneriatele cu clienții din țări precum Germania și SUA. „Relațiile cu clienții și partenerii noștri de pe piețele externe sunt unele pe termen lung, bazate pe încredere și pe o comunicare deschisă, iar această perioadă de criză a fost un test trecut cu brio pentru toate parteneriatele noastre”, adaugă CEO-ul Nord Arin.

 

Anul acesta, producătorul de mobilier își propune să-și extindă prezența și la nivel local, în magazine fizice, dar și în online. Astfel, se pregătește o nouă prezență online printr-un site de prezentare în acord cu personalitatea brandului și cu viziunea pe termen lung a companiei, unde clienții vor putea vedea o galerie actualizată cu cele mai noi creații, precum și noutăți interesante din lumea Nord Arin.

 

Cucerirea de noi piețe internaționale

 

În ultimele luni, compania a lucrat la un proiect de amploare destinat în special piețelor internaționale, dar care va fi prezent și în România. TheV este un concept original de design interior, inspirat din lumea modei și de culoarea Pantone a anului, care reunește cinci producători români de mobilier și accesorii.

 

TheV propune patru colecții – Chill Out, Nature Elegance, Modern Times și Timeless – fiecare cu un stil bine definit, dar toate având ca numitor comun eleganța lemnului masiv și finisajele de cea mai înaltă calitate.

 

„Cu ocazia implicării în TheV, un concept gândit în Germania de fondatoarea proiectului, Andreea Vârtejaru, dar 100% Made in Romania, am demonstrat încă o dată versatilitatea și personalitatea cameleonică a lemnului masiv, printr-un exercițiu de creativitate fără precedent”, spune Viorel Crețu despre cel mai nou proiect internațional în care e implicată compania pe care o conduce. „În doar câteva săptămâni, specialiștii Nord Arin au desenat, proiectat și produs zeci de prototipuri pentru peste 60 de piese de mobilier destinate zonelor de living, dining și dormitoarelor din locuințele contemporane, iar o parte dintre acestea prezintă inovații remarcabile la nivel de design.”

 

Barul cu picior creangă și comoda TV cu picioare organice din colecția Nature Elegance, alături de mesele de dining Chill Out, cu picior conic și „inimă” de stejar, se numără printre cele mai inedite produse dezvoltate anul acesta de Nord Arin. Majoritatea creațiilor incluse în conceptul TheV sunt expuse pe site-ul târgului Maison et Objet Paris, care anul acesta s-a reorientat către un format virtual.

 

 

În premieră, la cel mai mare eveniment dedicat designului românesc

 

Tot în luna septembrie, brandul Nord Arin a fost prezent pentru prima dată la Romanian Design Week în calitate de expozant. Banca LUNA a fost expusă la Salone del Mobile în 2018, însă în cadrul expoziției RDW, aceasta a fost prezentată într-o formă actualizată, după o serie de modificări la nivel de design și de funcționalitate.

 

VOICU ȘTEFAN CREȚU, designer NORD ARIN: „Datorită aspectului său modern-industrial și conceptului modular 3 în 1 – bancă, taburete individuale și scaune de bar – LUNA se remarcă ca fiind o piesă versatilă, ce poate fi inclusă într-o varietate de contexte, de la locuințe private, până la cafenele și săli de așteptare. În plus, acumulatorul wireless integrat în blatul băncii este o adiție binevenită în era digitală.”

 

 

Viitorul se arată promițător pentru compania din Preluca, județul Neamț. În momentul de față, fabrica Nord Arin lucrează la capacitate maximă și are planuri mari de extindere a capacității de producție și a echipei. În paralel, face demersuri semnificative pe partea de digitalizare, la nivelul întregului proces de producție – o direcție strategică prioritară pe termen mediu și lung.

 

Despre Nord Arin

 

Nord Arin este o companie producătoare de mobilier din lemn masiv înființată în 1993, cu sediul în Preluca, comuna Pângărați, județul Neamț. Cu o tradiție de 100 de ani în prelucrarea lemnului, Nord Arin produce piese de mobilier cu design contemporan, care îmbină frumusețea naturală a lemnului cu tehnologiile moderne, utilizând în mod sustenabil toate resursele implicate. În prezent, cea mai mare parte a producției este destinată piețelor externe din Europa și SUA, iar în România, produsele Nord Arin pot fi admirate în showroom-urile Rovere Mobili.

 

Produsele companiei pot fi văzute nordarin.com 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT