Home / Targuri si Expozitii  / Târgul KIFF

Târgul KIFF

KIFF PENTRU ROMÂNI – CONTRACTE ESTIMATE DE 700.000 DE EURO

4 ZILE DE TÂRG, PESTE 23.000 DE VIZITATORI

Cel mai important târg de mobilă al Ucrainei s-a desfășurat între 9 și 12 martie. „Kiev International Furniture Forum”, KIFF 2016 a adus în capitala vecinilor noștri peste 400 de expozanți din 11 țări. Între ei, și 7 producători de mobilă și de decorațiuni interioare din România: Ardudana SA, Art Wood Company, Mobex SA, Mobiladalin SRL, Romicro SRL, Simex Design SRL și Virgil Moraru SRL.

„Expoziția internațională de mobilă, decorațiuni, mașini, scule, accesorii și materiale necesare fabricării mobilei” s-a întins pe 22.000 de metri pătrați. Potrivit estimărilor, târgul a fost vizitat de peste 23.000 de oameni: producători și furnizori de mobilă și componente, reprezentanți de showroom-uri ori ai piețelor de mobilă, arhitecți, designeri și vânzători de mobilă. Participarea firmelor din Romania la KIFF 2016 s-a făcut în conformitate cu prevederile H.G. Nr. 296/2007 și cu Programul de promovare al exporturilor pe anul 2016, sub coordonarea Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și în colaborare cu Biroul de Promovare Comercial-Economică de la Kiev.

Una dintre personalitățile care au vorbit la ceremonia de deschidere a târgului a fost Excelența Sa Cornel Ionescu, Ambasadorul României în Ucraina. Domnia sa a apreciat participarea României pentru a 12-a oară la Târgul KIFF 2016 și a încurajat dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre producătorii români de mobilă şi oamenii de afaceri din Ucraina: importatori, proprietari de magazine, distribuitori, apreciind că acum este un moment prielnic pentru constituirea de parteneriate între producătorii din România şi firme din ţara gazdă.


Firmele din țara noastră au dus la Kiev mai ales garnituri din lemn masiv, cu bogate elemente ornamentale sculptate, lucrate manual, intarsii din specii valoroase si tapițerii cu textile de bună calitate: țesături Jacquard, plușuri fine, textile tip mătase.

 

Ardudana SA a dus la Kiev dormitorul ˮLarisa„ din lemn masiv de fag furniruit cu rădăcină de nuc, intarsii și elemente sculptate; colecția ˮMona Lisa”, intarsii lucrate manual cu furnire exotice, elemente sculptate, finisaj lucios, stofe din categoria mătăsuri; sufrageria ˮVictoria”, colecția ˮMaria” și un set pentru hol ˮMedalion”

 

Art Wood Company SRL a prezentat boiserie din lemn masiv de cireș, cu elemente

sculptate aplicate, placate parțial cu foiță de argint; ancadramente pentru uși, vopsite în alb-crem, cu ornamente sculptate, foi de uși din lemn masiv de cireș în combinație cu intarsii din rădăcină de nuc sau pictate manual. Mobilierul de sufragerie a fost clasic: masă cu elemente sculptate și blat pictat manual, 6 scaune din lemn masiv, tapițerie cu stofe tip catifea în combinație cu mătase, consola din lemn masiv sculptată manual, finisaj negru semilucios, decorat cu foiță de aur, patinată.

Mobex SA a expus garnitura ˮEl Greco”: dormitorul  alb mat – pat dublu cu noptiere și dulap cu 4 uși, 2 oglinzi și o sufragerie formată din masa rotundă cu 4 scaune, comodă și 2 fotolii din lemn masiv de cireș cu furnir de nuc cu intarsii, finisaj semilucios.

Mobilierul modern cu care a venit la Kiev producătorul Mobiladalin a fost compus din: canapeaua „Bucovina”, tapițată cu broderii cu motive naționale, scaune ˮTeleorman”  cu broderii specifice zonei, canapeaua ˮAnatolia” extensibilă, matlasată, cu perne detașabile cu umplutura din fulgi de gâscă. Holul ˮHelsinki” a avut o canapea cu 2 locuri, un fotoliu cu măsuță din lemn masiv, cu forme retro.  

Venit din Șimleu Silvaniei, Romicro SRL a expus programul ˮCristina”. Adică un set pentru plasmă cu 2 vitrine și bufet, o masă rotundă cu 4 scaune, o masă extensibilă cu scaune tapițate cu elemente sculptate. Dormitorul ˮYana” și holul ˮCezar”  au întregit standul Romicro


targul kiff (9) targul kiff (8)

Simex Design a venit în Ucraina cu două colecții: ˮRustic”, adică vitrine și bufet cu suport pentru plasmă, mese din lemn masiv de stejar uleiat, scaune tapițate cu piele sintetică ˮGaucho” și cu o cameră de tineret ˮFirenze”, lucrată în lemn masiv.

 

Venit pentru prima oară la târgul de la Kiev, Virgil Moraru a fost și surpriza standurilor românești. Cei mai mulți vizitatori au venit aici. Producătorul a expus tablouri realizate în tehnica mozaicului și pictură pe sticlă fuzionată. Desenele sunt în parte originale, sau sunt reproduceri după lucrări cunoscute ale lui Botticelli ori Gustav Klimt.targul kiff (37)

KIFF: CIFRE PROMȚĂTOARE PENTRU PRODUCĂTORII ROMÂNI

Cifrele finale spun multe despre interesul pe care l-au arătat străinii față de standurile românești. Numărul total de firme care au participat la diverse tratative a fost de 367, din care 307 au fost firme noi, fără contracte anterioare cu producătorii români de la târg, întâlniri care duc la o valoare a contractelor estimate de peste 740 de mii de euro. Firmele care i-au vizitat pe producătorii români au venit din Ucraina, Rusia, Kazahstan, Republica Moldova, Belarus, Polonia și Italia.

Cu informații de la Mircea Vlad, reprezentant APMR la KIFF 2016

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT