Home / Industria Mobilei  / One Year of success: OSTERMANN România

One Year of success: OSTERMANN România

Compania încheie cu succes primul an de existență în România. Managerul filialei, Daniel Bolog, ne explică cum a putut să dezvolte afacerea chiar și pe timp de pandemie, dar și care sunt avantajele de service de care  beneficiază clienții companiei Ostermann.

 

Revista MOBILA: La scurt timp după înființarea companiei am intrat în criză sanitară. O situație care s-ar crede nefavorabilă pentru o companie nou înființată. Cum v-ați descurcat?

 

Daniel Bolog, director Ostermann România: Desigur, se poate spune asta. Mai ales amenajarea marelui nostru depozit și formarea noilor angajați au avut loc în condițiile cele mai nefavorabile care s-ar putea imagina. Din fericire, chiar și în timpul lockdown-ului am fost capabili să livrăm constant. Din depozitul nostru din Timișoara sau din depozitul nostru central din Germania am putut să expediem, în orice moment, cel mai mare sortiment de canturi din Europa, precum și accesorii pentru producția de mobilier, amenajări de magazine și amenajări interioare. După cum probabil știți, Grupul Ostermann are în total 9 locații în Europa. Filialele din Italia, Marea Britanie, Franța, ca și a noastră din România, au o logistică proprie prin intermediul căreia se expediază marfa. Clienți din celelalte locații primesc marfă de la depozitul central din Germania. De această situație am putut profita foarte mult în timpul lockdown-ului. Datorită livrării sigure din Germania, nu au existat niciodată probleme cu livrarea.”

 

Revista MOBILA: Sunt consiliați clienții dumneavoastră chiar și din Germania?

 

Daniel Bolog, director Ostermann România: OSTERMANN înseamnă service, diversitate și promptitudine. Vrem să le aducem clienților noștri mai aproape aceste avantaje și să facem dovada lor aici, în România. Avem o echipă capabilă, care consiliază perfect clienții aici, în limba țării noastre. Datorită bunei noastre dotări tehnice, s-a lucrat foarte bine în timp de criză și din Home-Office. Infrastructura noastră IT puternică, care este implementată în toate locațiile, funcționează după același sistem și este, să spunem așa, măduva spinării Grupului Ostermann. Echipa noastră de vânzări i-a sprijinit pe clienți ca de obicei, cu sfaturi prin telefon. În plus, avem și un magazin online confortabil.”

 

Revista MOBILA: Un magazin online are acum aproape fiecare companie. Prin ce se evidențiază magazinul dumneavoastră?

 

Daniel Bolog, director Ostermann România: Prin intermediul magazinului online sau prin aplicația noastră poate fi comandat întregul sortiment, timp de 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Avantajul extraordinar pentru clienți este căutarea rapidă și sigură a canturilor. După cum știți, avem cel mare sortiment de canturi din Europa, respectiv canturi adecvate pentru suprafețe de la peste 70 de furnizori de plăci. Sunt disponibile canturi pentru mobilier dintr-un număr mare de materiale, cum ar fi: ABS, melamină, furnir și lemn veritabil, aluminiu sau acril. Mai mult, aceste canturi sunt disponibile și într-un număr mare de grosimi. Pentru ca, în această diversitate, clienții noștri să găsească întotdeauna rapid cantul căutat, există pe pagina de start în partea de sus o casetă de căutare pentru căutare rapidă. Aici trebuie să se introducă doar numele plăcii sau codul plăcii și sunt afișate imediat canturile adecvate.”

 

Revista MOBILA: Oferiți pe site-ul dumneavoastră numai produse sau și alte servicii?

 

Daniel Bolog, director Ostermann România: În conformitate cu motto-ul nostru „Service. Diversitate. Promptitudine“ se pot găsi pe site evident și numeroase servicii care depășesc prestațiile unui magazin online clasic. Un exemplu îl reprezintă numeroasele sfaturi pentru tâmplari privind stocarea, prelucrarea și lipirea de canturi de mobilier. În plus, aici se găsesc informații de bază privind materialele din care sunt realizate canturile sau privind diferitele înnobilări ale canturilor pe care noi le oferim.”

 

Revista MOBILA: Puteți fi mai explicit legat de înnobilări ale canturilor? 

 

Daniel Bolog, director Ostermann România: La înnobilări ale canturilor, le oferim clienților noștri diferite produse și soluții. Clienții care nu dispun de o mașină de căntuire cu bazin cu adeziv cu topire primesc de la noi toate canturile de mobilier din gama de produse cu un strat de adeziv cu topire la cald. Pentru căntuirea mobilei pe șantier sau pentru căntuirea manuală de piese rotunde, livrăm toate canturile cu grosimea de 2 mm și cu T-Bar atașat ulterior. Procesatorii care doresc să producă mobilier cu rost de îmbinare zero și dispun de mașini de căntuire corespunzătoare primesc de la noi toate canturile din sortiment prevăzute și cu un strat de adeziv pentru prelucrarea cu ajutorul tehnologiilor moderne pentru rost de îmbinare zero. Prin canturile noastre Laser, Airtec și Infratec ne-am decis chiar în mod conștient să dezvoltăm o variantă specială de cant pentru fiecare tehnologie de prelucrare. Cantul nostru Laser a fost adaptat special la cerințele tehnologiei moderne cu laser, cantul Airtec la cerințele tehnologiei moderne de aer cald și cantul Infratec la cerințele tehnologiei Near Infrared Radiation (NIR). Pentru o producție de mobilier la cel mai înalt nivel, există în completare la acest sortiment și canturile de înaltă calitate TPU-Laser, TPU-Airtec și TPU-Infratec.”

 

Revista MOBILA: Există și alte servicii sau înnobilări pe care le oferiți clienților dumneavoastră?

 

Daniel Bolog, director Ostermann România: Cel mai apreciat serviciu de la noi este livrarea de canturi ABS de la o lungime de 1 metru. Oferim acest serviciu pentru toate canturile ABS. Deci, clienții nu trebuie să achiziționeze de la noi o rolă întreagă, ci pot comanda canturile lor de mobilier în cantități depinzând de comenzi. În definitiv, pentru produse diferite, meșteșugarul are nevoie de cele mai multe ori doar de cantități mici de canturi diferite. Un alt serviciu apreciat este debitarea unui cant cu lățimea de 100 mm la orice lățime dorită. În mod normal, avem în stoc canturi ABS cu lățimi de 23, 33, 43 și 100 mm. Dacă un procesator are nevoie totuși de lățimi care diferă, debităm cu plăcere pentru el un cant cu lățimea de 100 mm la orice lățime dorită.”

 

Revista MOBILA: Am văzut pe site-ul Ostermann că le promiteți clienților livrarea rapidă de produse de pe stoc, în decurs de 24 de ore. Puteți explica încă o dată acest lucru?

 

Daniel Bolog, director Ostermann România: „Al treilea element fundamental al conceptului nostru îl reprezintă livrarea rapidă și sigură a mărfurilor. Toate comenzile intrate până la ora 16,00 pentru mărfurile de pe stoc se expediază din companie în aceeași zi. Aceasta este o promisiune pe care eu și colegii mei din Grupul Ostermann din toată Europa ne-o îndeplinim. Datorită livrării rapide – just in time – clienții noștri pot comanda canturi de mobilier în funcție de comenzi. Ei nu au nevoie de o depozitare proprie costisitoare. Depozitarea o facem noi pentru ei.”

 

Revista MOBILA: La dumneavoastră se obțin – așa cum tocmai am aflat – canturile adecvate pentru suprafețele de la mai mult de 70 de furnizori de plăci. Ce se întâmplă în cazul în care producătorii de plăci lansează colecții noi. Aveți și atunci canturile noi imediat în depozit?

 

Daniel Bolog, director Ostermann România: Este o întrebare bună, la care pot răspunde cu „da“. Și în acest caz iese în evidență din nou tipica promptitudine Ostermann. Într-adevăr, chiar la începutul anului, Pfleiderer a lansat noua sa colecție „Design Collection 2021-2024“. Ea stă sub deviza „Make your visions work“ și cuprinde în total 284 de culori și decoruri, dintre care 66 sunt noutăți. Datorită relațiilor noastre bune cu Pfleiderer, am fost informați din timp despre noutăți și am putut să oferim canturile adecvate chiar la lansarea colecției. Se întâmplă la fel și atunci când alți producători de plăci, cum ar fi Egger, Kronospan sau Kastamonu lansează noi colecții. De obicei, odată cu lansarea colecției avem în sortiment canturile adecvate pentru clienții noștri. Și asta începând de la 1 metru, de diferite grosimi și în orice lățime dorită – până la 100 mm.”

 

Avantajele Ostermann:

 • Canturi cu orice lungimi începând cu 1 metru
 • Canturi cu orice lățimi până la 100 mm
 • Canturi cu orice grosimi
 • Canturi din ABS, melamină, acril, aluminiu sau lemn veritabil
 • Canturi Airtec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi pentru aplicare cu laser gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi Infratec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Airtec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Laser gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Infratec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • La cerere, canturi acoperite cu adeziv cu topire la cald
 • Cea mai mare rețea de plăci din Europa, cu peste 150.000 de corespondențe
 • Cel mai mare sortiment de canturi din Europa
 • Toate articolele din depozit comandate până la orele 16:00 sunt expediate în aceeași zi.

 

Despre Ostermann

 

Rudolf Ostermann GmbH este un furnizor en gros de produse de tâmplărie, în extindere, orientat spre client, cu numeroși ani de experiență. Cu peste 450 de angajați și expediere a până la 6.000 de articole pe zi, Ostermann este lider european în vânzarea canturilor. Pe lângă noua filială deschisă în Romania și a sediului central din Bocholt, Ostermann deține sucursale și în Olanda, Belgia, Franța, Anglia, Italia, Elvetia si Cehia. Clienții din Austria, Danemarca, Suedia, Polonia și Slovacia sunt deserviți de reprezentanții de vânzări locali.

 

 

Despre Ostermann Romania S.R.L

 

Filiala Ostermann SRL a fost înființată în ianuarie 2020, în Sânandrei, jud. Timiș. Tâmplarii din toată România pot achiziționa, cu încredere, canturi de mobilier și accesorii alese. Directorul sucursalei Daniel Bolog și echipa sa oferă consultanță de specialitate și serviciul dovedit Ostermann, în tot ceea ce privește canturile.

 

Tâmplarii obțin de la Ostermann canturile adecvate pentru colecțiile de la mai mult de 70 de furnizori de plăci. Și asta de la o lungime de 1 metru și în orice lățime de până la 100 mm.

 

Pe lângă canturi de mobilier, Ostermann livrează și profiluri tehnice, mânere-baghetă, precum și consumabile pentru atelier (adezivi și agenți de curățare).

 

Pe site-ul web al companiei www.ostermann.eu, producătorii de mobilier găsesc nu numai cel mai mare sortiment de canturi din Europa, ci și sfaturi practice pentru activitatea de zi cu zi din atelier.

 

Produsele companiei pot fi văzute pe www.ostermann.eu

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT