Home / Focus  / Mobilier modular

Mobilier modular

Te muți des? Acest mobilier modular este ușor de demontat

Mulți designeri de mobilier au încercat să fie cât mai creativi, aducând propriile lor idei și îmbunătățiri la mobila Ikea. Unele piese de mobilier sunt ieftine, unele sunt usor de asamblat, iar pe altele le poți construi singur dacă ești îndemânatic și ai instrumentele necesare. Dar, niciunul dintre ei nu recunoaște un lucru important, și anume faptul că apare o mare problemă atunci când trebuie să te muți și, ca atare, trebuie să demontezi mobila.

Sam Wrigley a absolvit recent Universitatea Falmouth din Marea Britanie, unde a proiectat o linie de mobilier pentru mutări frecvente. El o numeste Zigzag și este tot o mobilă cumparată “la cutie”, dar este una modulară. Ideea lui, inspirată de cinci mutari în doar câțiva ani, constă în niște panouri din placaj de mesteacăn, în patru culori (naturală, negru, gri și roșu) si nouă dimensiuni, de la aproximativ 25 cm la aproape 2 m în lungime. O grilă de găuri distanțate la 48 de milimetri acoperă fiecare panou, iar acestea sunt concepute pentru a se potrivi împreună. Fiecare accesoriu – balamale, console, picioare și mânere – se potrivește perfect în găuri și este fixat cu contrapiulițe care nu necesită un instrument pentru a se strânge.

Dezasamblarea mobilei nu este mai puțin importantă decât asamblarea. Mai mult decât atât, abordarea sa este modulara și personalizabilă. Fiecare componentă combinată cu cealaltă funcționeaza ca și cum s-ar construi un bloc, le puteti amesteca și potrivi perfect pentru a crea ceva nou în câteva minute. Dezavantajul constă în  aspectul estetic, care este limitat.

Wrigley lanseaza Zigzag pe Kickstarter cu tot cu kit-urile necesare pentru a face un birou, o noptieră sau un dulap. Având în vedere faptul că transportul maritim în afara Uniunii Europene este foarte scump, Wrigley oferă și planuri, – un kit DIY de panouri și accesorii, astfel încât oamenii să poată crea aproape orice își pot imagina. „Sperăm că vor crea o gamă întreagă de mobile la care nu ne-am gandit încă”, spune el.

Sursa: http://www.wired.com/2016/05/crisscross-furniture/

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT