Home / Design  / Mobilă haute couture la Milano Design Week și Salone del Mobile 2019

Mobilă haute couture la Milano Design Week și Salone del Mobile 2019

O casă de vis marca Gucci, frumoase coșuri lucrate de mână și televizoare din lemn de stejar-cele mai bune piese care au putut fi văzute la Salone del Mobile din Milano, alături de multe alte produse interesante create de cele mai bune branduri de mobilier, modă și design din industrie.

 

Nu cu mult timp în urmă, sute de mii de vizitatori-profesioniști, membri ai publicului și presă-au venit la Milano pentru Salone del Mobile, expoziția internațională anuală de mobilier care a găzduit 2.418 dintre cele mai interesante și creative companii din lume. Salone s-a referit la el însuși că la „o platformă internatională… care străluceste asupra stării de artă a designului”, iar în acest an calitatea muncii și a pieselor expuse a fost mai mare că niciodată. Vizitatorii s-au bucurat de prezentări, instalații, expoziții și noi colecții care vor contribui la industria din acest an și din anii următori, iar acestea sunt șapte dintre cele mai importante momente luxury de la Milano.

 

Zanellato/Bortotto and Atelier Biagetti for Louis Vuitton Objets Nomades

 

“Louis Vuitton Objets Nomades”, o colecție inspirată din călătorii, a fost creată în 2012, cu scopul de a invita designeri de renume să „imagineze mobilier și obiecte creative, funcționale și inovatoare, care sunt apoi elegant realizate folosind savoir-faire de la Louis Vuitton”. 45 de obiecte experimentale aduc un omagiu trecutului Casei-de exemplu, iconicul pat-trunchi produs în 1874 pentru exploratorul francez Pierre Savorgnan de Brazza. Designerii care au lucrat cu Louis Vuitton îi includ pe Frații Campană, Marcel Wanders, India Mahdavi și Patricia Urquiola.

 

 

Cele mai noi zece obiecte au fost prezentate la Palazzo Serbelloni impreună cu vestea că două noi studiouri de design au fost invitate să li se alăture. Atelierul Biagetti, cu sediul în Milano, a prezentat Anemona, o masă de sufragerie cu tăblie de sticlă și cu o bază ondulată. Această este acoperită cu o piele moale bej pe exterior și un lac albastru de lux Louis Vuitton pe interior. Duetul italian Zanellato/Bortotto a prezentat Mandala, un panou despărțitor tripartit de piele tesută, inspirat de artă mestedugareasca nomadă și de forma clasică a florii monogramelor Louis Vuitton. Culorile frumoase-gri moale, roz deschis și albastru-sunt menite să amintească de o lagună venetiană la apusul soarelui.

 

 

 Hermès Home

 

Hermès s-a întors la La Pelota pentru a-și prezenta colecția de casă 2019-2020 într-un spațiu asemănător labirintului, creat de Charlotte Macaux Perelman. Materialele energetice, strălucitoare și obiectele ergonomice au fost expuse pe pereții din piatră intunecată, de la tesături și tapet, pană la frumosele vase și boluri.

 

 

În expoziție s-au aflat Halo și Hécate, lămpile sculpturale, monochrome, din granit și porțelan, realizate de designerii britanici Barber & Osgerby, precum și frapantele covoare în carouri, inspirate de un colaj de Nathalie Du Pasquier, membru fondator al grupului Memphis. De asemenea, cutii de marchetărie din piele, lucrate meticulos de Joséphine Ciaudo și inspirate de culorile luminoase și modelele contrastante ale jachetelor purtate de jockey.

 

 

Coșuri de Loewe

 

Pentru cea de-a cincea expoziție la Salone, Loewe a revenit la coșuri, o temă mereu de success, care poate combina formă și funcție în atâtea moduri uimitoare. În mod specific, în acest caz, în 11 moduri, așa cum demonstrează Loewe atât de creativ. Pentru expoziția să, quilting mană și caligrafie, Loewe a colaborat cu 11 artiști internaționali-din Japonia, SUA, Africa de Sud și Irlanda-și i-a invitat fiecare să interpreteze coșul de piele. Lucrările unice care au rezultat sunt decorative și practice, în același timp. Loewe a comandat, de asemenea, artizanilor spanioli să creeze o colecție de articole de imbrăcăminte din tesături și accesorii care sunt disponibile pentru cumpărare la anumite magazine și online.

 

 

Beovision Harmony de Bang & Olufsen

 

Majoritatea televizoarelor nu sunt plăcute din punct de vedere estetic. Cu toate acestea, deoarece majoritatea oamenilor nu pot fi despărtiti de ele, aceste cutii neagre voluminoase și urâte-în ciuda faptului că sunt neutilizate în cea mai mare parte a zilei-au devenit un factor cheie în determinarea aspectului spațiilor noastre de locuit. Din fericire, Bang & Olufsen a reușit o schimbare benefică a formei televizorului.

 

 

Hibridul rezultat, botezat Beovision Harmony, are un ecran OLED de 77 inci care se află în spatele a două panouri din stejar și aluminiu; acestea au un puternic sistem de difuzoare. Când deschidem televizorul, panourile se deschid la atingerea unui buton, iar ecranul se ridică în spatele lor.

 

 

Versace Home

 

Dacă vreți să știți ceva despre Versace, aflați că nu face niciodată lucrurile pe jumătate. Culori vii. Modele indrăznete. Imprimeuri cu animale. Neon. Și, uneori, totul împreună. Versace Home s-a instalat în interiorul Versace Palazzo pentru Salone del Mobile din acest an și a cerut artistului canadian Andy Dixon și designerului american de interior Sasha Bikoff să aducă la viată noile colecții.

 

 

„Versace trăieste prin culoare și model, incălcand regulile și promovând un sentiment de încredere și strălucire, așa cum decorează”, spune Bikoff, care a fost inspirat de campania lui Richard Avedon A/W 1994 pentru Versace. Imaginați-vă o casă fabuloasă, plină de lumină în nuanțe tropicale, bomboane colorate, kituri luminoase cu lumină strălucitoare, imensele sculpturi Dixon pictate manual pe tricouri și mobilierul Versace Home. Nouă linie lifestyle include skateboard-uri și clopote de fierbător. Și de ce nu?

 

 

 Gucci Decor

 

Gucci Décor s-a lansat cu doar câțiva ani în urmă, dar deja se simte inflăcărată în eclectismul și mistica romantică a Casei de 98 de ani, evidentiată de marea sa “magazie temporară” cu două etaje la Salone del Mobile (care va rămane deschisă pană la sfârșitul lui iunie, dacă vă aflați în Milano). În interiorul zidurilor acoperite cu tapetul iconic Gucci și păturile agitate, travestite în tapiserii, căutati porțelan, mobilier și furnituri. Așteptați-vă la o mulțime de modele și simboluri din lexiconul de motive al Casei, care sărbătoreste, printre altele, lumea naturală.

 

 

Consacrat formei, Gucci este mereu în fată atunci când vine vorba de tehnologie. A lansat o nouă funcție imersivă pe aplicația sa Apple; un produs Gucci Décor va apărea pe ecran ca o sculptură virtuală supradimensionată, impreună cu informații despre piesă și despre acel loc evocator, istoric din Milano. În plus, tehnica realitătii augmentate a aplicației vă demonstrează că nu mai trebuie să întrebați dacă scaunul în formă de coajă, brodat, de catifea, se va potrivi perfect în apartamentul vostru. Puteți „vedea” cu propriii ochi.

 

 

Raf Simons pentru Kvadrat

 

Scandinavul templu al textilelor Kvadrat și uber-designerul belgian Raf Simons s-au reunit, incă o dată, pentru lansarea celei de-a șasea colecții a lor, reprezentată de o instalație intitulată “Tara nimănui”. O serie de clădiri prefabricate, proiectate de Jean Prouvé, se găsesc alături de o grădină de flori sălbatice curatoriată de Mark Colle și de expozițiile creative ale noilor textile Kvadrat. Tema lor comună? În timpul lucrului, inspirat de natură și de oraș.

 

 

„Sunt destul de obsedat de toate calitătile care au o origine în modă, cum ar fi bouclé, tweed și catifelat”, a explicat Simons. „Din cauza densitătii necesare mobilierului, pentru a supraviețui pe termen lung, devine și mai interesant”. Patru noi materiale de tapițerie se alătură modelului danez: Atom, un fir de bouclé gălbui, Phlox inspirat de catifea , mătase Novus 1 și Novus 2-tricoturi țesute din jacquard de bouclé.

 

 

Sursa: luxurylondon.co.uk

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT