Home / Industria Mobilei  / ECOMATRIX de 10

ECOMATRIX de 10

 

De 10 ani ECOMATRIX din Satu Mare produce mese din lemn masiv, scaune, fotolii și canapele tapițate cu stofă sau cu piele, în general produse premium pentru export. Compania funcționează într-o formulă inedită.

 

ATTILA EGEI, administrator ECOMATRIX: „Ca structură de funcționare nu suntem o fabrică în sensul tradițional al cuvântului, ci un cluster bazat pe cooperarea mai multor unități independente, care conlucrează și produc împreună piese de mobilier adaptate pieței externe, dar și interne.”

 

 

Pentru a înțelege acest mod de lucru, conducerea ECOMATRIX a invitat delegația APMR și echipa Revistei MOBILA în hala de 800 de mp, nou-nouță, echipată modern, pe care o deține în Satu Mare. Ne-a prezentat cei 14 angajați proprii, care se ocupă de marketing și de vânzări și care finisează și asamblează piesele de mobilier, dar și câțiva dintre reprezentanții firmelor satelit, respectiv partenerii care contribuie, fiecare pe segmentul lui,  la realizarea produselor. Împreună s-au adaptat cerințelor pieței și realizează nu doar colecții de serie, dar și comenzi speciale.

 

 

ATTILA EGEI, administrator ECOMATRIX: „Noi trebuie să fim capabili să facem și o singură piesă și 100 de bucăți. Provocarea pe care o avem în momentul de față este faptul că tot ce este producție de serie merge spre Orient sau spre țările cu forță de muncă ieftină și cu materie primă la costuri foarte reduse. Și atunci noi ne-am poziționat pe segmentul premium și încercăm să facem față comenzilor speciale. Daca înainte aveam câte o factură  cu 3-4 poziții, acum factura are 30 de poziții sau mai multe, rubrică de observații, iar pe etichetă trecem numele clientului final. Sunt atât de diferite și comenzile si perspectiva, precum și modul de abordare a pieței, încât trebuie sa fim foarte flexibili ca să ne putem poziționa bine și să facem față concurenței.”

 

MOBILĂ CU CARACTER

 

ATTILA EGEI, administrator ECOMATRIX: „Facem și produse pentru HoReCa, dar și proiecte individuale. Avem clienți magazine de pe High Street, care comercializează produsele noastre. Respectăm cerințele tehnice ale produselor premium, suntem deschiși la nou și la capacitatea partenerilor noștri de a preconiza tendințele, facem colaborări în care fiecare are de câștigat, suntem membri activi ai Asociației Producătorilor de Mobilă din România. Participăm la acțiunile organizate de asociație, iar firma noastră s-a dezvoltat datorită Programului de Promovare a Exporturilor. Participăm constant la Köln și la Milano, am fost la Birmingham, Paris, New York, Singapore, Dubai, anul ăsta mergem la Moscova. Am participat la ultimele 6 ediții ale BIFE-SIM și ne vom înscrie imediat și pentru târgul din acest an de la București.”

 

 

ECOMATRIX exportă 80% din ceea ce produce. Mobila realizată de compania de la Satu Mare se vinde în 25 de țări, printre care SUA, Kazahstan, Liban,  dar preponderent în țările din Europa, respectiv în Elveția, Germania, Austria, Olanda, Grecia, Ungaria, Croația.

 

De 5 ani, compania ECOMATRIX este pe locul 1 în județul SATU MARE, iar anul trecut a fost pe primul loc pe țară la categoria micro-întreprinderi pentru producția de mobilă.

 

Produsele companiei pot fi văzute pe ecomatrix.ro

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT