Home / Arhitectura  / CONCURSUL NAȚIONAL DE DESIGN DE MOBILIER a ajuns la cea de-a XIX-a ediție

CONCURSUL NAȚIONAL DE DESIGN DE MOBILIER a ajuns la cea de-a XIX-a ediție

Proiectele depuse și jurizate în etapa CREAȚIE, din acest an, dar și cele din anul 2020 vor fi prezentate Comisiei de Jurizare, dar și publicului, în etapa denumită PROTOTIP. Piesele de mobilier vor fi analizate și notate de Comisia de Jurizare a CNDM chiar în timpul târgului BIFE – SIM, deci vor beneficia atât de o evaluare corectă din partea profesioniștilor, cât și de vizibilitate în rândul publicului participant la expoziție.

 

Comisia de Jurizare este formată din conf. dr. arh. Oana Diaconescu, decan Facultatea de Arhitectură de Interior, Univ. de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, președintele Comisiei de Jurizare, conf. univ. dr. ing. Alin Olărescu, decan Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului, Universitatea „Transilvania” -Brașov, ing. Rodica Sfâca, director general RONEX PRODUCTIE – București, membru în Consiliul Director al Asociației Producătorilor de Mobilă din România, Adela Pârvu Hăineală, designer, Arhitect Yvonne Toader, membru în Conducerea OAR – Filiala București, ing. Andrei Trăistaru, director Producție LEMET – Câmpina, Voicu Ștefan Crețu, designer Nord Arin – Neamț. 

 

Premii PROTOTIP

 

  • Premiul I – 4.000 lei
  • Premiul II – 3.000 lei
  • Premiul III – 2.000 lei
  • Mențiuni x 3 – 1.000 lei

 

Termenul limită pentru prezentarea prototipului este 21 septembrie 2022

 

„Este în interesul tinerilor să evalueze nivelul la care au ajuns, dar și în beneficiul industriei să vadă cum arată viitorul în designul de mobilier. Prin intermediul Concursului Național de Design de Mobilier încercăm să ținem aproape creația de producție, tinerii arhitecți și designeri de profesioniștii consacrați, să facem legătura între generații.” (Aurica Sereny, președinte APMR)

 

Produsele realizate pentru etapa PROTOTIP vor fi expuse într-un stand special amenajat la Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM, care se va desfășura la ROMEXPO, în perioada 22– 25 septembrie 2022.

 

2081 de arhitecți și designeri au concurat în fața Juriilor Concursului Național de Design de Mobilier, ajuns – în acest an – la cea de-a XIX-a ediție. Când s-au înscris cu proiecte de creație sau prototip, 1310 erau studenți, 15 elevi și 756 profesioniști. Concursul Național de Design de Mobilier s-a consacrat de-a lungul anilor datorită profesionalismului Juriului și a organizării cu respectarea candidaților și a proiectelor înscrise. 

 

 

Organizatorul Concursului Național de Design de Mobilier este Asociația Producătorilor de Mobilă din România #APMR, în parteneriat cu ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Design de Mobilier și Ingineria Lemnului și Ordinul Arhitecților din România (OAR) – Filiala București.

 

𝗦𝗽𝗼𝗻𝘀𝗼𝗿𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗰𝗶𝗽𝗮𝗹𝗶

EGGER ROMÂNIA

LEMET

CASA RUSU

 

𝗦𝗽𝗼𝗻𝘀𝗼𝗿𝗶 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝗰𝗶𝗮𝗿𝗶

ARDUDANA, EAST EUROPEAN TRADE, FAMOS, FELDER GRUPPE ECHIPAMENTE, HS BACO PANELS, LEITZ ROMANIA, LEMN PROD EX COM, NORD ARIN PROD COM, ORDINUL ARHITECTILOR din ROMÂNIA – filiala București, RONEX PRODUCTIE, SIGSTRAT, TEHNOHOLZ GROUP

 

𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮

Revista Mobila

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT