Home / Design  / Alb-negru în definirea spațiilor în designul de interior

Alb-negru în definirea spațiilor în designul de interior

Raúl Sánchez Architects a renovat și redecorat apartamentul Sardenya din Barcelona, creând în plan deschis spații cu diferite funcții definite de tonuri alb-negru.

 

 

Raúl Sánchez Architects a transformat apartamentul rezidențial de la etajul patru al unei clădiri din Barcelona din anii 1970,, într-un apartament flexibil cu două dormitoare, pentru un celibatar.

 

Arhitectul a îndepărtat toate elementele structurale ale apartamentului din districtul Gràcia, un cartier popular din Barcelona, cunoscut pentru viața de stradă și restaurantele bune-pentru a crea un spațiu deschis de 75 de metri pătrati, cu vedere spre plajă.

 

 

Pe lângă redarea sentimentului de spațiu, arhitectul a trebuit să îndeplinească și cerințele de bază care au cuprins: un dormitor matrimonial cu baie proprie, spațiu de locuit, baie, cameră pentru un oaspete ocazional și o bucătărie ca pentru un bărbat căruia îi place să gătească.

 

 

„Am vrut să adaug un spațiu generos la ceea ce era, în esență, un punct de plecare convențional”, a declarat Sánchez lui Dezeen. „Prin păstrarea ambigutății în ceea ce privește funcțiile camerelor, clientul se poate bucura de apartament în diferite moduri.”

 

 

Apartamentul a fost impărțit prin doi pereți nestructurați în formă de L, utilizați pentru a defini forma bucătăriei și pentru a separa dormitorul de spațiul principal.

 

 

„Ideea layout-ului se bazează pe două partiții în formă de L”, a continuat Sánchez. „Acestea împart interiorul, dar permit apartamentul să aibă un flux continuu”.

 

 

Decorațiunile din alamă sunt folosite pentru a adăuga culoarea și a ajuta la definirea zonelor în formă de L, prin chiuveta și robinetele fabricate din acest material.

 

 

Dormitorul principal este separat de zona principală de locuit prin uși glisante din sticlă mată, translucidă și transparentă într-un model geometric care se aliniază atunci când ușile sunt deschise sau închise.

 

 

Panourile nu ajung la tavan pentru a permite să intre mai multă lumină în dormitor.

 

Paleta de tonuri alb-negru este folosită ca instrument de delimitare a spațiului de locuit flexibil, cu bucătăria aproape în întregime în negru.  Negru este, de asemenea, utilizat pentru zona care înconjoară ferestrele și pentru baia care este predominant în negru, în combinație cu granitul brazilian utilizat pentru blatul vanity și pentru rafturi.

 

 

Sánchez a extins tema cromatică și în afara apartamentului, folosind gresie porțelanată neagră pe terasa apartamentului.

 

 

 

Sursa: dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT