Home / Promo  / EXPOWOOD 4iTECH – 2018

EXPOWOOD 4iTECH – 2018

Expowood 2018, tradiționalul târg comercial de echipamente, utilaje, unelte și accesorii pentru sectoarele de producție mobilă, prelucrarea lemnului și exploatare forestieră, va avea loc la Centrul de Evenimente Lux Divina din Brașov, în perioada 19-21 aprilie sub denumirea de EXPOWOOD 4iTECH.

 

Urmând valul de digitalizare ce redefinește industria europeană, ediția a XVII-a târgului se va focusa asupra conceptelor ,,Industry 4.0” punând accentul pe automatizarea și integrarea proceselor tehnologice de fabricație ale industriei lemnului. Vor fi prezentate tehnologii flexibile și digitalizate capabile să livreze orice cantitate de produs oferind soluții de retehnologizare care să asigure trecerea de la producția de masă, standardizată, la cea personalizată.

 

Timp de trei zile, specialiștii se vor putea informa despre noul trend de fabricare în care nu mașina dictează ce produse se vând, ci produsele sunt cele care dau forma tehnologiei. Vor face cunoștință cu o gamă largă de tehnologie de la cele clasice, standard pentru micile ateliere, și până la utilaje mari pentru fabrici cu producție integrată pentru producția de mobilier, uși-ferestre, case din lemn și alte produse din lemn. Tâmplari, dulgheri, proiectanți, tehnicieni, designeri și oameni de afaceri se vor întâlni pentru a cunoaște tehnologiile aflate în serviciul companiei și care ajută operatorul să lucreze mai ușor.

 

Forumul de discuții va așeza la masă pentru discuții reprezentanții instituțiilor și asociațiilor profesionale din domeniu, susținători ai evenimentului: Clusterul Pro Wood din Sfântu Gheorghe, Clusterul Mobilier Transilvan din Cluj-Napoca, Asociația Producătorilor de Mobilă din România, Asociația Forestierilor din România și Universitatea Transilvania din Brașov. Reprezentanți ai forurilor de specialitate, lideri ai organizațiilor de specialitate împreună cu personalități marcante ale breslei vor discuta despre nevoia de inovare în industria lemnului și vor prezenta exemple de bune practici pentru domeniul lemnului.

 

Workshop-urile organizate pe perioada târgului se vor focusa pe patru mari teme:

–  Software de proiectare pentru industria lemnului. Noua eră a dezvoltării denumită ,,Industry 4.0” nu se poate concepe fără software: de proiectare mobilier, de case, de acoperișuri sau de amenajare interioară.

–  Tehnologia de tip ,,Nesting”. Procesele de producție în care concepția designului impune necesitatea unei tehnologii flexibile au nevoie de organizarea din spatele producției, de soluții inteligente pentru reducerea costurilor cu manipularea, cu depozitarea, cu forța de muncă, de logistica debitării și de monitorizarea permantă a fluxului de fabricație.

–  Noi provocări ambientale. Aplicații inovative, noi metode de lucru, culori și trenduri pentru 2018.

–  Grinzi CLT și noi produse pe bază de lemn utilizate în construcții.

 

Tombola pentru vizitatori  va fi evenimentul de încheiere a târgului. La fel ca anii trecuți, vizitatorii târgului vor putea participa și la tombola EXPOWOOD, ce are în joc premii în valoare de 4.000 de euro. Astfel, cei mai norocoși dintre ei vor putea câștiga mașini, scule sau dispozitive utile în activitatea lor.

 

 

Mai multe informații pe expowood.ro

 

 

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT