Home / Evenimente  / Zilele Diplomației Comerciale, București, 2 iulie 2019

Zilele Diplomației Comerciale, București, 2 iulie 2019

Astăzi au debutat întâlnirile de lucru cu consilierii economici ai României în străinătate, în cadrul celei de-a XI-a ediții a evenimentului ZILELE DIPLOMAȚIEI COMERCIALE, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, la sediul  Academiei de Studii Economice din București.

 

Timp de 2 zile, respectiv 2 și 3 iulie, oamenii de afaceri interesați să-și promoveze produsele și serviciile pe piețele externe pot să dialogheze direct cu reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) din cadrul misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

 

 

Lucrările au fost deschise și moderate de Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat, coordonator al Departamentului de Comerț Exterior, co-președinte al Consiliului de Export: „Prin întâlnirea mediului academic cu consilierii economici și cu specialiștii în export pe care îi au companiile românești sper să reușim să creăm din nou comerțul exterior cu care această țară să se mândrească. Vrem să coagulăm relația dintre consilierii economici și mediul privat. Am constatat că putem aduce orice dirijor să conducă opera comerțului exterior, putem avea soliști foarte buni pe plan internațional, dar nu reușim să reactivăm capitalul românesc așa cum ne dorim, din cauză că încă nu avem companii foarte mari care să-și permită birouri proprii de marketing, cu specialiști în comerțul exterior. Din acest motiv vă lansez o provocare: să încercăm să ajutăm mediul de afaceri românesc cu o bază de informații, ca să poată vinde produse de nișă pe această piață globală.”

 

 

Prof. univ. dr. Gheorghe Hurduzeu, decan Facultatea de Relații Economice Internaționale: „Comerțul exterior devine din ce în ce mai important. Volumul, pe ansamblu, a crescut foarte mult, dar într-o lume globalizată rezultatele nu sunt ceea ce trebuie. Oferim întreg suportul nostru pentru revigorarea activității de export. Anul trecut am înființat un masterat de comerț exterior și am elaborat un tratat de relații economice internaționale. Facultatea noastră este preocupată de organizarea unor studii științifice pe domeniu. De asemenea, împreună cu Academia Română și Institutul Național de Statistică am creat Centrul de Excelență în Comerț Exterior.”

 

 

Dorel Paraschiv, prorector ASE, coordonator Departamentul pentru Relația cu Mediul de Afaceri: „Legat de Centrul de Excelență în Comerț Exterior, am început acțiunile de promovare și am depus un proiect pentru a obține finanțare prin intermediul Programului Național Capacitate Administrativă – POCA, pentru realizarea unei strategii naționale de export. Încercăm să reluăm tradiția școlii de export, dar pe baze noi, moderne.”

 

 

Mihai Ionescu, co-președinte Consiliul de Export: „Prin intermediul Consiliului de Export avem un parteneriat public – privat de prim rang. Mă bucur că, după cele 2 zile de la București, evenimentul ZILELE DIPLOMAȚIEI COMERCIALE se mută la Brașov, unde, la data de 5 iulie 2019,  va avea loc o reuniune cu oamenii de afaceri de aici. Consider că întâlnirile dumneavoastră reprezentanții mediului de afaceri din teritoriu sunt foarte utile. Ei sunt dornici să îi cunoască pe cei care i-ar putea ajuta să își îmbunătățească afacerile.”

 

Evenimentul ZILELE DIPLOMAȚIEI COMERCIALE este organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București și Centrul de Excelență în Comerț Exterior.

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT