Home / Design  / Xavier Loránd amestecă resturile de cafea și betonul pentru mobilierul Nero

Xavier Loránd amestecă resturile de cafea și betonul pentru mobilierul Nero

Greu de crezut, dar blaturile maro granulat ale scaunului și masei laterale din fotografia de mai jos sunt realizate din zațul de cafea pe care designerul Xavier Loránd l-a strâns din cafenelele aflate în apropierea studioului lui de design din Mexico City.

 

 

Prezentate la Design Week Mexico din acest an, atât masa cât și scaunul Nero sunt realizate din materiale rezultate în urma unor serii de experimente ale designerului auto-proclamat “iubitorul cafelei”.

 

„A început ca un proiect personal datorită iubirii pe care o am pentru cafea și tot ceea ce reprezintă ea”, a spus Loránd. „Sunt din Veracruz,  a doua regiune din Mexic în ceea ce privește producția de cafea „.

 

Designerul a amestecat zațul și cafeaua strânsă din magazinele din apropiere cu bio-rășini pe bază de plante și a lăsat amestecul să se fixeze într-o matriță pentru a crea suprafețele dorite.

 

„Am colectat deșeuri de cafea din apropierea studioului timp de o lună, apoi le-am curățat, le-am spălat, le-am uscat la soare și le-am râșnit încă o dată pentru a le face mai fine”, a spus Loránd. „Apoi, am adăugat rumeguș fin de lemn și am început să facem teste pentru procentul de bio-rășină și cât trebuie presat.”

 

 

Designerul, care descrie finisajul ca având „textura și duritatea dintre plută și MDF (Medium-density fibreboard), dar cu miros de cafea”, a colaborat la proiect cu compania de beton Muro Blanco. Prin urmare, el a lucrat și cu beton pentru în completarea colecției.

 

Suprafața granulată a scaunului este așezată pe o bază închisă la culoare, formată dintr-o combinație de beton și recinto, o piatră de culoare neagră. Pentru masa laterală, jumătate din partea superioară este alcătuită din amestecul de cafea granulată, în timp ce cealaltă este o bucată bej netedă, care cuprinde un amestec de cafea cu beton.

 

„Am decis să amestecăm cafea și beton pentru a obține ceva special, iar după mai multe încercări, a rezultat ceea ce ne așteptam: un beton de tip mocha”, a spus designerul.

 

 

Sursa: dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT