Home / Design  / Workshop international de design experimental

Workshop international de design experimental

În perioada 13 – 20 mai 2017 se desfășoară, la Târgul Lăpuş, workshop-ul internaţional de design experimental Design and Research Project: People, Craft and Tradition. Acesta este un proiect de cercetare iniţiat de Universitatea Transilvania din Braşov – Facultatea de Ingineria Lemnului  şi Facultatea de Sociologie şi Comunicare – împreună cu New Design University din Sankt Pölten, Austria, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, Liceul Teoretic „Petru Rareş” şi Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Târgu Lăpuş, şi derulat cu sprijinul Primăriei Târgu Lăpuş, Centrului Pentru Informare Turistică Târgu Lăpuş şi al companiei Kronospan.

 

 

„Proiectul îşi propune facilitarea transferului de cunoștinţe și bune practici de la specialiștii în domeniul designului de produs şi al arhitecturii și aplicarea acestora în cadrul unor situaţii de interes pentru comunitatea locală. Este un proiect de învăţare a tehnicilor de cercetare, documentare, investigare şi creaţie specifică designului de produs pornind de la realitatea socio-culturală a Ţării Lăpuşului şi ţintind la valorificarea prin design şi la promovarea unor obiective ale patrimoniului cultural tangibil și intangibil precum şi ale patrimoniului natural al Ţării Lăpușului.”, a declarat coordonatorul proiectului, Sef lucr. univ. dr. ing. Alin M. Olărescu, Facultatea de Ingineria Lemnului, Universitatea Transilvania din Braşov.

 

Structura workshop-ului este modulară şi vizează atât investigarea şi documentarea in situ dar şi creaţia de obiecte prin modelare şi machetare.

 

 

Vineri, 19 mai 2017, cu începere de la ora 18:30,  va fi vernisată expoziţia de final a workshop-ului. Aceasta ve avea loc în cadrul Clubului Liceului Teoretic “Petru Rareş” din Târgu Lăpus,  gazda celor 44 de participanţi – studenţi, elevi şi cadre didactice – români şi austrieci şi va avea un caracter itinerant: St. Pölten, Austria; Stroeşti – Argeş; Bucureşti şi Braşov.

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT