Home / Industria Mobilei  / WOOD IQ, utilaje inteligente pentru lemn și materiale derivate

WOOD IQ, utilaje inteligente pentru lemn și materiale derivate

Misiunea companiei este aceea de a oferi soluții pentru suplinirea personalului calificat, prin furnizarea de utilaje cu comandă numerică. Conducerea WOOD IQ  se mândrește cu oferirea de utilaje inteligente pentru industria de resort.

 

 

Joi, 6 decembrie 2019, compania a primit vizita delegației Asociației Producătorilor de Mobilă din România, la sediul din str. Dumbravei, nr 46, Comănești, Bacău. Conducerea WOOD IQ a prezentat noile tehnologii cu care vrea să cucerească producătorii de mobilă, ce soluții au apărut în domeniu și care sunt planurile de viitor ale companiei.

 

 

DAN PRUTEANU, director general WOOD IQ: „Am înființat WOOD IQ nu pentru a obține venituri mari, ci pentru a mă asigura că fiecare utilaj ajunge la clientul potrivit, pentru ca orice vânzare să se traducă în client mulțumit, care revine cu încredere. Am decis să formez o echipă cu gândire diferită.”

 

 

 

WOOD IQ este pe piață din anul 2016, dar managerul companiei avea deja o experiență de 13 ani în industria lemnului. În anul 2019 a înregistrat un vârf de vânzări, dovedind că viziunea conducerii este corectă.

 

În 2019 vânzările s-au dublat față de anul anterior

 

DAN PRUTEANU, director general WOOD IQ: „Un an fantastic cu rezultate peste așteptări. Probabil am dublat ce am reușit să realizam în 2018. Avem un nume bun, ni l-am construit în cei 3 ani de zile. Am avut noroc și cu dezvoltarea pieței. Fondurile europene și guvernamentale au încurajat investiții noi, au fost de ajutor atât pentru atelierele mai mici cât și pentru cele mari, care folosesc utilajele industrial. Pot sa afirm că ponderea e 50% start-up uri, dar aici vorbim de start-up-uri care nu au început cu un singur utilaj. Se simte in piață nevoia de retehnologizare si am senzația că parcă se vede un schimb de generații, iar tinerii care vin nu mai sunt fascinați de mașini clasice, simple, ei vor o tehnologie mai avansată, iar noi am fost isteți, ne-am specializat pe CNC-uri și acesta este atuul nostru principal. Dar avem și multe mașini clasice.”

 

WOOD IQ deține două depozite. Unul nou, care la momentul vizitei era gata de inaugurare și unde, cu o zi înainte, fuseseră descărcate 3 CNC-uri nou-nouțe, dar și un depozit vechi ticsit cu utilaje clasice.

 

 

DAN PRUTEANU, director general WOOD IQ: „Pentru 2020 îmi propun să umplu hala aceasta cu CNC-uri. Asta înseamnă cel puțin 10 CNC-uri, pe care vreau să le am pe stoc. Îmi propun să continuăm dezvoltarea. Eu asta îmi doresc, să contribuim la dezvoltarea industriei. Am lansat modele noi aproape la fiecare 2 luni. De exemplu, acest CNC este cu masă mare, de 2×4 metri, pentru plăci de dimensiuni mari. Se poate lucra pe el, pe 2 zone diferite. Pentru o firma din Oradea am pregătit un CNC cu descărcare automată, care își termină lucrul și automat împinge placa  pe o masă cu bandă de descărcare, iar în același timp mașina poate începe alte operațiuni. Mai avem discuții și sper să se concretizeze până în februarie 2020 pentru un flux complet cu încărcare și descărcare automată, care poate înlocui pănă la 4 oameni. Mașinile noastre au fost testate în mai multe medii, pe mai multe materiale și pe mai multe tipuri de operatori, de la operatori foarte calmi, răbdători, până la operatori mai energici. Mașinile au rezistat, s-au comportat la fel de bine.”

 

În viziunea managerului WOOD IQ, dezvoltarea depinde foarte mult de stabilitatea economică și politică din România. Dan Pruteanu spune că fluctuația cursului valutar din ultima perioadă a afectat profitul. Este însă încrezător că anii viitori va fi mai bine.

 

 

DAN PRUTEANU, director general WOOD IQ: „Următorul nostru pas va fi exportul. Nu știm dacă în 2020 sau în 2021. Pentru că asta presupune și o stabilitate. Deja am început cu pași mici, am livrat un CNC în Portugalia, iar un alt utilaj l-am trimis in Franța, la Paris. Și am livrat și în Republica Moldova.”

 

 

WOOD IQ comercializează utilaje profesionale și stabile, testate în zeci de ateliere și fabrici din țară, dar este și parte activă în procesul de fabricație a echipamentelor printr-un control de calitate strict. De asemenea, oferă asistență tehnică pe perioada utilizării utilajelor, dispune de soft-uri intuitive și eficiente și deține piese de schimb pe stoc.

 

Produsele companiei sunt prezentate pe wood-iq.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT