Home / Focus  / Wishlist

Wishlist

CANAPELE CREATE PENTRU A FI IUBITE

Cu totii suntem de acord că avem în casă cel puțin un obiect de mobilier la care ținem în mod deosebit, fie că este o masuță de cafea primită cadou de la prieteni, un vechi cuier pom găsit în pod, recondiționat ți readus în vestibul sau un balansoar rămas de la bunica. In general, ne cumpărăm o mobilă funcțională, care ne oferă confort și spațiu. Cu atât mai mult dacă este trendy, în cromatica anului și la ofertă. De iubit, însă, iubim mobila care ne satisface o necesitate emoțională. Acestea sunt, de cele mai multe ori, piese de mobilier cu oarecare vechime, impregnate de amintiri și nostalgii ale trecutului, purtătoare de istorie personală. Dar și mobila nouă poate fi iubită dacă se raliaz nevoii noastre de afecțiune și răspunde pasiunilor noastre.

Ce ziceți de canapeaua care te imbrațișează fără să iți ceară nimic în schimb numita FREE HUG SOFA. Să presupunem că veniți obosiți de la job și acasă nu vă așteaptă nimeni. Nu aveți nici câine, nici pisică și nici familia lângă voi. Ca să întregim tabloul, afară este înnorat, picături de ploaie bat în geam, iar la televizor veștile rele nu mai contenesc. Aveți nevoie de căldură, odihnă, de relaxare dar, mai ales, aveți nevoie de o îmbrățișare care să vă consoleze, să vă redea încrederea în voi și să vă arate că singuratatea poate fi suportabilă. Ei bine, datorită designerului Eun Kyoung Lee puteți uita de zilele întunecate ale singurătății și de griji, deoarece ea a inventat o canapea care te imbrățisează. Piesa inovatoare de mobilier a fost creat pentru Premiile A’Design și, după cum spune Lee, “poate fi ca mama ta, ca un prieten și chiar ca un amant”. Free Hug Sofa nu vă va părăsi, nu vă va decepționa și nu vă va trăda. Vă va aștepta cu brațele deschise acasă, pentru a vă oferi oxitocinele de care nu aveți parte, altfel.

CANAPEA SPECIALĂ PENTRU FANII COMPUTERULUI

Adevarați pasionați de calculatoare, nu o dată vi s-a intâmplat să adormiți cu fruntea pe tastatură. Pentru ca tastatura nu este deloc confortabilă, firma italieneasca de design ZO_loft a creat canapeaua modulara QWERTY in forma unei tastaturi gigant, o canapea foarte chic, specială pentru fanii computerului. Literele tastaturii sunt, de fapt, perne modulare a caror înălțime poate fi ajustată cu ajutorul unei telecomenzi, în timp ce canapeaua în sine se poate extinde pentru a se transforma într-un comod pat pentru oaspeți. Transformând imaginea arhetipala a unei tastaturi într-o canapea extensibilă, QWERTY iși propune să vă țină între “tastele” sale moi în serile lungi în care încă mai aveți mult de lucru, la birou sau acasă, aducând confort dar și un strop de ironie în viața de zi cu zi. În acest fel, utilizatorii vor fi cu adevarat fericiți să adoarmă, în cele din urmă, pe propria tastatură.

THE GIANT BIRDSNEST

Denumit și “cuibul gigant în care-ți vin noi idei” a fost conceput și creat de OGE ca un spațiu de socializare și se dorește o fuziune între mobilier și loc de joacă. Este moale, confortabil și intim, este locul perfect în care îți poți face un selfie cu prietenii după ce ați povestit câte în lună și-n stele. Este foarte adevarat că nu iți poți permite un astfel de “cuib” într-un micuț apartament de bloc, însă se potrivește de minune într-un club, la firmă, într-o gradiniță sau într-un spațiu generos neconvențional. Cuibul de lemn este umplut cu perne în formă de ou, extrem de moi și confortabile, care permit poziții și configurații ergonomice diverse pentru întâlniri informale de socializare. Cuibul poate avea diferite dimensiuni și poate găzdui de la 2-3 persoane pana la 16 persoane în același timp. Este un spațiu al prieteniei și colaborării, al inspirației și recreerii, unde poți naviga pe internet sau citi o carte, dar, la fel de bine, poți sta la discuție cu amicii și cu colegii.

THE HIDEAWAY CHAIR

Scaunul Ascunziș – THE HIDEAWAY CHAIR – creat de designerii Think & Shift pentru centrul de ingrijire a copiilor New Shoots și câștigător al unuia dintre premiile Platinum A’ Design 2015 este un produs care oferă copiilor din centrele de ingrijire sentimentul reconfortant al izolării, intimității și siguranței. Este un scaun care îi ține pe cei mici departe de zgomotul și activitățile din jur. Scaunul este sigur, confortabil și ușor de utilizat pentru copii și ingrijitori, foarte durabil și produs din materiale naturale. Pentru a răspunde provocării în crearea acestui scaun special, designerii au petrecut mult timp la centrele de îngrijire a copilului pentru a observa interacțiunea copiilor cu mobilierul și pentru a le ințelege cerințele. Astfel, ergonomia și sentimentul de confort au inspirat o mare parte din soluția de design al scaunului, având în vedere că cei mici, spre deosebire de adulți, se simt la fel de comod stând cu picioarele în sus și capul în jos, sau ghemuiți, sau inghesuiți în prietenii lor. Prin urmare, scaunul ideal pentru acești copii nu este versiune micșorată a unui scaun „reconfortant” pentru adulți, ci are o cu totul nouă abordare în ergonomie și sentimentul de confort.

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT