Home / Design  / VIRTUAL DESIGN FESTIVAL, primul festival de design online din lume

VIRTUAL DESIGN FESTIVAL, primul festival de design online din lume

DesignByThem prezintă trei colecții de mobilă la Virtual Design Festival – VDF, propus de Dezeen și sponsorizat de Grohe. Materialul plastic reciclat, acrilicul transparent și stratul voluptos din spumă alcătuiesc cele trei colecții realizate de studioul din Sydney, DesignByThem, și sunt prezentate ca parte a târgului VDF.

 

 

Seriile Sundae și Fenster se concentrează pe scaune, dar cu efecte foarte diferite. În timp ce prima constă în mobilier dolofan, orientat către confort, cea de-a doua se încadrează în niște rame stricte, din metal negru, expuse prin șezuturile și spătarele transparente. Mai complexă decât primele două, alcătuite doar din scaune, colecția Confetti include și mese, ghivece pentru plante și accesorii pentru casă decorate generos. În prezent, toate sunt expuse la târgul care face parte din festivalul virtual de design propus de Dezeen, un festival care oferă designerilor și brandurilor o platformă accesibilă pentru lansarea de noi produse, acum, în perioada de criză sanitară.

 

Conceput de către coordonatorul de creație și producție al studioului Jason Ju, Sundae Lounges este denumit după forma plină si curbă a fotoliilor care amintește de forma înghețatei la cupă sau de bezele. Acest efect este creat prin adăugarea diferitelor tipuri de spumă pe o bază de placaj și oțel, precum și anumite sisteme de arcuri pe zona de șezut, pentru a-i îmbunătăți confortul și durabilitatea.

 

 

Scaunele și taburetele din colecția Fenster, pe de altă parte, scot în evidență contrastul dintre ramele lor întunecate și exterioarele transparente, precum designul tradițional al ferestrelor cu tocuri din oțel.

 

 

Designerii și fondatorii DesignByThem, Sarah Gibson și Nicholas Karlovasitis, cunoscuți sub numele de Gibson Karlo, au fundamentat utilizarea neconvențională a acrilicului în forme elegante,  recognoscibile, care permit colecției să se comporte „ca acasă”  într-o serie de setări diferite, inclusiv în aer liber.

 

În cele din urmă, piesele Confetti mai mult sărbătoresc decât ascund textura naturală a plasticului reciclat, într-o gamă curcubeu din diferite fragmente colorate masate împreună într-un model în stil aproape Memphis. În colecție, materialul este folosit sub forma unui modul cilindric generalizat, de la picioarele meselor până la ghivece.

 

 

DesignByThem a fost înființată în 2007 și, ca reprezentant al scenei de design australiene, speră să joace un rol important în definirea stilului propriu și distinct al țării.

 

Sursa: dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT