Home / Promo  / Viitorul începe aici!

Viitorul începe aici!

Cea de-a 60-a ediție a Târgului Internațional pentru Industria Mobilei și a Construcțiilor Interioare INTERZUM, care a avut loc la Koelnmesse, în Germania, în perioada 21-24 mai 2019, a fost un succes!

 

74.000 vizitatori au luat contact cu reprezentanții și cu produsele celor 1.805 de firme din 60 țări, care au expus articole și repere de mobilier din lemn, precum și mobilier tapițat, scule și mașini industriale pentru producerea mobilei, pe o suprafață de 190.000 mp. Comparativ cu ediția anterioară, numărul vizitatorilor a crescut cu peste 7%. Au fost vizitatori din Germania, din Europa, respectiv Italia, Franța, Spania, Polonia, Olanda, Regatul Unit, dar și din Asia, în special din China, precum și din Statele Unite ale Americii. S-au înregistrat creșteri semnificative ale vizitatorilor din Asia (+ 22%), din China (+ 48%), din America Centrală și de Sud (+ 24%), Europa de Est (+ 21%) și America de Nord (+ 7%).

 

Roberta Straub, reprezentant Koelnmesse în România și Moldova: „În acest an, INTERZUM a demonstrat că nu este doar un târg pentru industria furnizoare, ci un eveniment complex care prezintă viziunea despre viitor. Pe lângă gama de produse pentru industria mobilierului, producătorii, arhitecții și designerii au descoperit o serie de materiale inovatoare și procese de producție. Cu zone speciale de evenimente, ateliere de demonstrații, imprimare digitală, sisteme inteligente, spații mobile de locuit și noi tehnologii, INTERZUM 2019 a adus împreună inovațiile pentru casele de mâine.”

 

 

ROMÂNIA A REVENIT CU STAND NAȚIONAL LA INTERZUM

 

9 companii românești membre APMR au participat la târgul internațional care acoperă toate aspectele industriei, de la piese finite și colecții, până la materiale și producție de mobilier.

 

BESTFOAM, ECOSILVA PROD COM SERV, ELIM GOD, IMAGELINE, KA&MA TRADING, NETT FRONT, SESSIO.EU, SIGSTRAT, UNICOM WOOD PRODUCTION

 

Participarea a fost posibilă datorită Asociației Producătorilor de Mobilă din România și Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Programul de Promovare a Exporturilor.

 

România a avut un stand de 193 de mp în Hall 10.2, unde au expus firmele cu componente pentru mobilă din lemn/panouri și mobilă tapițată și 24 de mp în Hall 9.1 unde o companie românească a expus pânze pentru ferăstrău panglică.

 

 

Firmele românești au fost vizitate de 555 firme, dintre care 402 pentru prima oară. Vizitatorii au fost din Germania, Olanda, Austria, Franța, Italia, Portugalia, România, Rusia, India, America de Nord, America de Sud, Australia.

 

Valoarea estimată a contractelor ce pot fi încheiate de firmele românești în urma contactelor avute la INTERZUM, conform celor menționate în fișele de eficiență, este de 1.265.500 Euro.

 

Participarea firmelor românești la INTERZUM a fost considerată o reușită, datorită numărului mare de vizitatori interesați cu care s-au stabilit contacte. Firmele care au mai participat la acest târg au subliniat diferența semnificativă dintre numărul de vizitatori și contactele stabilite în condițiile participării firmei cu stand singular și cele obținute în urma participării firmei în cadrul standului național. ROMÂNIA este un brand atractiv pentru mulți comercianți, care recunosc valoarea produselor românești.

 

 

Firmele românești au expus panouri din lemn masiv, fronturi pentru mobilă: uși pentru corpuri de bucătărie și fețe de sertare, elemente ce intră în componența scaunelor din lemn și placaj mulat: șipci, șezuturi, spătare, elemente din lemn cu grad mare de prelucrare manuală: aplice, capiteluri, picioare de masă, picioare fotolii și canapele, elemente ce intră în componența mobilierului tapițat: șezuturi, spătare, capete de pat, saltele, reviste de specialitate.

 

BESTFOAM a expus pânze pentru ferăstrău panglică, într-un stand foarte bine amenajat în Hall 9.1, care a atras mulți vizitatori interesați de produsele pe care compania le-a promovat la acest târg.

 

 

ECOSILVA PROD COM SERV a prezentat elemente sculptate manual pentru mobilă, respectiv picioare de mese, picioare pentru fotolii și canapele, elemente care se aplică pe mobilă sau pe piese de lambrisare a încăperilor interioare. Masa, scaunele și consola care au ambientat standul au fost o elegantă exemplificare a modului în care reperele expuse se pot regăsi în mobilierul de artă.

 

 

ELIM GOD a expus elemente din lemn de fag, șipci cu secțiune dreptunghiulară sau rotundă, firma garantând, datorită tehnologiei moderne de producție pe care o are, constanța dimensională și calitativă a produselor sale.

 

 

IMAGELINE s-a prezentat la INTERZUM cu ultimul număr al revistei Intarzia. Reprezentanta firmei a participat la diferite evenimente: conferințe, întâlniri, prezentări de produse.

 

 

KA & MA TRADING și-a invitat vizitatorii într-un stand un stand modern în care paturile tapițate au creat o ambianță elegantă. Aici și-au găsit locul saltele confortabile, care și-au etalat variatele structuri interioare vizitatorilor cunoscători.

 

 

NETT FRONT a expus cele mai recente modele din colecția de fronturi pentru mobilă, respectiv uși și fețe de sertar. Și-a prezentat oferta într-un stand modern, spațios, cu elemente decorative foarte sugestive pentru ochiul privitorului.

 

 

SESSIO.EU a prezentat elemente de mobilier tapițat, șezuturi, spătare, cotiere, tetiere, precum și elemente secționate pentru a se vedea structura interioară a tapițeriei.

 

 

SIGSTRAT a expus la INTERZUM repere și subansamble de scaune din placaj mulat, precum și scaune pentru a se exemplifica utilizarea șezuturilor și spătarelor expuse. Varietatea mare de forme și culori ale pieselor expuse este o dovadă a experienței acumulate de-a lungul existenței firmei și a priceperii angajaților săi.

 

 

UNICOM WOOD PRODUCTION  a prezentat panouri din lemn de stejar și câteva piese ca exemple de produse obținute din aceste panouri.

 

 

La Conferința South-Eastern European Forum@interzum au fost prezentate date despre industria românească de mobilă și despre activitatea Asociației Producătorilor de Mobilă din România, într-o expunere ilustrată cu cifre și imagini de la evenimente interne și externe, reprezentative pentru mobila românească, cu scopul de a face cunoscute auditoriului informații actuale despre acest sector al industriei și a stabili contacte utile membrilor APMR cu firme externe cu activitate de comerț. Evenimentul a fost organizat de NRW-Europa (Enterprise Europe Network), o rețea susținută de Comisia Europeană în activitatea sa de conectare a firmelor producătoare cu cele de comerț.

 

 

Articol realizat de Anca Rîtan, reprezentant APMR la INTERZUM

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT