Home / Industria Mobilei  / VALFURNITURE, afacere românească cu tradiție de peste 80 de ani

VALFURNITURE, afacere românească cu tradiție de peste 80 de ani

VALFURNITURE este povestea unei afaceri care a trecut prin mâinile a trei generații. Fiecare și-a pus amprenta în ceea ce înseamnă acum DUVAL FURNITURE.

 

 

Ionică Olar, fondator VALFURNITURE: „Din 1940, facem ceea ce știm noi mai bine: modelăm cu pasiune piese de mobilier, atât pentru industria HoReCa, cât și pentru consumatorii mici. În fabrica noastră̆ trecem lemnul printr-un ciclu complet de producție, pornind de la debitarea bușteanului, uscarea acestuia în uscătoare moderne, prelucrarea mecanică, asamblarea, finisarea și ambalarea produsului. Astfel, ne asigurăm că oferim consumatorului final un produs de cea mai bună calitate, creat cu atenție la detalii. Am ajuns la cea de-a 3-a generație.”

 

Fabrica, localizată în Borod, județul Bihor, are acum o capacitate de producție de până la 4.500 de produse finite lunar.

 

 

Ovidiu Olar, administrator VALFURNITURE: „Bazele fabricii le-au pus bunicii. Unul a fost tâmplar, iar celălalt a fost dulgherul satului. Tatăl meu a fost învățător și a dezvoltat atelierul concomitent cu procesul de educare. Apoi a trebuit să renunțe la meseria de cadru didactic, pentru că atelierul a început să producă, să se dezvolte. Așa a ridicat fabrica. Prima în anii `93, `94, iar producția de scaune și de mese prin 1999. Eu și fratele meu suntem a treia generație de producători. Suntem ingineri de prelucrare a lemnului. Am ales să studiem aici, în Oradea, tocmai pentru a putea intra în producție cât mai repede. Încă din anul II de facultate, am achiziționat un CNC și am început să lucrăm. Complementar cu producția de scaune și mese, din anul 2011 am pus bazele unei linii de producție specializată pe mobilierul HoReCa, într-o unitate utilată cu echipamente ultramoderne.”

 

Echipa VALFURNITURE a realizat peste 100 de creații proprii. Lucrează și pe modelul clientului, doar dacă există o înțelegere pentru o anumită cantitate.

 

 

ÎN URMĂ CU 3 ANI, FRAȚII OLAR AU DEZVOLTAT BRANDUL COMERCIAL DUVAL FURNITURE

 

„Cea mai mare realizare a fost în anul 2018, când eu și fratele meu am început să ne implicăm full time în producție și am dezvoltat brandul acesta comercial DUVAL. Atunci am schimbat aproape toată gama de produse, peste 85% din produsele pe care le făceam până atunci. Am targetat o nouă nișă de clienți, respectiv Premium plus.  Tot atunci am început colaborarea cu designeri de top”, își amintește Lucian Olar.

 

 

CEL MAI GREU MOMENT A FOST ANUL TRECUT, CÂND A ÎNCEPUT CRIZA SANITARĂ

 

„Ne-am străduit să nu închidem fabrica, să nu trimitem oameni acasă. Am încercat să le dăm de lucru, ca să nu-i pierdem și am reușit. Am fost nevoiți să apelăm la șomajul tehnic, dar, din fericire, pentru un număr redus de oameni. Din fericire, am depășit cu bine aceste momente dificile”, mărturisește administratorul companiei.

 

VALFURNITURE a colaborat cu peste 500 de afaceri din industria HoReCa

 

Colaborarea cu designeri de top și echipamentele de ultimă generație a adus rapid succesul produselor DUVAL, care s-au bucurat de apreciere atât pe piața comercială, în special în HoReCa, cât și pe piața rezidențială. Compania produce mobilier pentru baruri, crame, bucătării, restaurante, hoteluri, dar și pentru uzul casnic.

 

„Până acum, am creat și am vândut zeci de mii de piese de mobilier pentru consumatorii individuali”, spune cu mândrie Ovidiu Olar.

 

 

Compania își expune produsele la târguri și expoziții naționale și internaționale

 

 

Brandul DUVAL este o prezență constantă la târguri și expoziții de top din București, Köln, Birmingham, Moscova, chiar și în Kuala Lumpur. Anul acesta a participat la Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE – SIM 2021, de la București.

 

„La BIFE – SIM, am adus un singur produs din modelele noastre vechi, și anume o masă. Toate celelalte produse prezentate la târg au fost creații noi. Suntem preocupați constant de dezvoltarae de produse, iar, în acest sens, colaborăm cu mai mulți designeri”, ne-au spus reprezentanții companiei.

 

Sorin Brotnei, managing partner: „Peste 50% dintre cei care ne-au vizitat au fost B2B. Cei mai mulți și-au dorit să încheiem colaborări pentru livrarea de produse. Se pare că e o problemă legată de importurile din China și se caută soluții în țară, în Europa.”

 

 

 

 

Sorin Brotnei coordonează magazinele DUVAL, în special pe cel deschis în București.

 

„Produsele companiei VALFURNITURE se vând prin magazinele proprii, dar și prin magazinele partenerilor. La ora actuală avem deschise 3 magazine fizice în Oradea, Timișoara, București și urmează să-l deschidem pe al 4-lea în Cluj-Napoca, magazin căruia i-am găsit o locație mai bună”, ne-a explicat Sorin Brotnei.

 

 

50% din producția companiei merge la export, în special în Europa, direct sau prin partenerii companiei.

 

„Înainte exportam 80% din ceea ce produceam. Dar, odată deschise magazinele din țară, dar și prin intermediul partenerilor locali livrăm, în România, jumătate din ceea ce producem”, ne-a spus administratorul companiei, Ovidiu Olar.

 

Toate produsele DUVAL pot fi vazute pe duvalfurniture.ro, facebook.com/DUVALFurniture.ro, instagram.com/duvalfurniture

 

 

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT