Home / Design  / USM și UNStudio explorează „spațiul al treilea” între casă și birou

USM și UNStudio explorează „spațiul al treilea” între casă și birou

Mobilierul modular Haller poate fi folosit pentru a crea un „al treilea spațiu”, între locul de muncă și casă, au afirmat Thomas Dienes de la USM și Ren Yee de la UNStudio, la Săptămâna de Design de la Milano.

 

Pentru al doilea an consecutiv, compania elvetiană de mobilă USM a colaborat cu studioul olandez de arhitectură UNStudio pentru a crea, la Salone del Mobile, un stand pentru expunerea produselor sale modulare.

 

Expoziția a explorat modul în care mediile informale devin, din ce în ce mai mult, locuri de muncă. Dienes se referă la acestea ca la al treilea spațiu.

 

 

Numit „Making Places”, expoziția a fost impărțită în patru zone, delimitate de sistemul de mobilier Haller de la USM.

 

Inițial proiectat în 1963 de către arhitectul elvețian Fritz Haller și inginerul Paul Schärer, sistemul cuprinde trei componente fundamentale: tuburi din oțel, accesorii sub formă de glob și inserții de legătură reglabile.

 

 

După asamblare, cadrul de bază Haller poate fi mărit și reconfigurat în funcție de cerințele utilizatorului, așa cum a demonstrat USM la Salone del Mobile de anul trecut, prin așezarea standului său într-o rețea Haller.

 

În acest an, au fost personalizate cu produse USM suplimentare, cum ar fi panourile izolate fonic și blaturi de masă, pentru a crea patru zone distincte.

 

 

Fiecare zonă a încercat să exemplifice una dintre cele patru calităti cheie pe care USM le-a identificat drept favorabile unui mediu de lucru „înfloritor”, a declarat Dienes. Zonele au avut la bază: creșterea, întâlnirea, reflecția și invățarea.

 

Zona cu temă creșterii a fost caracterizată de o unitate de rafturi cu inălțime considerabilă, impodobită cu plante de interior. „Plantele au fost unul dintre elementele naturale pe care am vrut să le aducem la locul de muncă”, a spus Yee.

 

 

Un colț orientat spre public, delimitat de unitățile de rafturi, a creat zona de întâlnire. În acest spațiu, o insulă de dulapuri a format o masă în jurul căreia vizitatorii puteau să se adune și să se intâlnească cu personalul USM.

 

 

„Spațiul de întâlnire a fost chiar prima întâlnire dintre vizitatori și cei de la USM”, a spus Yee.

 

În zona de reflecție, oglinzile au fost introduse într-un cadru Haller în diferite unghiuri pentru a crea o instalație de artă care îi reflecta, la propriu, pe vizitatorii care treceau.

 

 

„Aici, puteți să vă întoarceți și să găsiți un loc unde să vă gândiți și să contemplați”, a spus Yee.

 

Unitățile de rafturi cu panouri roșii perforate au prezentat modele ale configurațiilor Haller selectate, în timp ce au inclus și zona dedicată invătării.

 

 

USM a identificat aceste patru teme esențiale în urma cercetărilor efectuate la Salone del Mobile în 2018.

 

Marca a adresat vizitatorilor intrebări despre preferințele lor interne și profesionale privind mediul de lucru.

 

Aceste răspunsuri au relevat tendința RWW de a lucra într-un al treilea spațiu.

 

„Când ne gândim la această zonă – între casă și muncă – ne referim la ceva care nu poate fi creat și proiectat de sus în jos, mai mult la ideea de a oferi un cadru”, a spus Dienes. „Și în acest cadru oamenii vor continua să-și proiecteze singuri spațiul.”

 

 

Vizitatorii au fost invitați să aplice pe suprafața panourilor standului autocolante colorate, pe care Dienes le-a considerat personalizarea și colaborarea cu USM.

 

 

Sursa: dezeen.com

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT