Home / Design  / Universul zoomorf al designului de mobilier Haas Brothers

Universul zoomorf al designului de mobilier Haas Brothers

După cum era de așteptat, gemenii Nikolai și Simon Haas, noile staruri internaționale în designul de mobilier, au făcut furori și la ediția Design Miami din această iarnă. Galeria R & Company a prezentat câteva piese ale lor care au fost apreciate ca fiind “frumoase, capricioase și chiar practice”, având în vedere stilul lor obișnuit, mai puțin funcțional: o masă sculptată manual în lemn de nuc și scaune potrivite.

Crescuți în Austin, Texas, dar formați în Los Angeles, frații Haas nu au o pregătire tradițională în design. Ei au început ca muzicieni în trupa Rriiccee a lui Vincent Gallo, unde s-au specializat în zgomot experimental. Încă de la debut a fost remarcată atitudinea lor neconvențională. Faptul că au cântat într-o trupă bizară, fără a avea vreun talent muzical special, a contribuit la eliminarea oricărei forme de inhibiție.

După ce au abandonat zgomotul experimental, ei au decis să inceapă să fabrice mobilă și să își creeze propriul brand. Astfel, într-un depozit din Los Angeles, universul artei lor a început să capete formă. Ignorând atât funcționalitatea cât și orice obligație teoretică a modernismului, creațiile lor sunt ironice și sexy, calități de obicei neglijate în design.

Lipsa de respect față de disciplină și convențional a dat naștere unui repertoriu imaginativ zoomorf, cu piese de mobilier – care nu seamănă prea multă a mobilă – de multe ori căptușite cu blană, dar făcute manual, cu o atenție extremă la detalii.

 

co627_p2-1200x960

haas_brother_fur_design

dt400_5-copy

whoopi-the-barrel-goldie st580_p6-1200x960 haas_brother_fur_design_2 haas_brother_fur_design_1 co551_p5 co551_9 afreaks003-1200x800

whoopi-the-barrel-goldie

 

Sursa: themoodboarders.com, wmagazine.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT