Home / Design  / Ultra Violet strălucește în anul 2018

Ultra Violet strălucește în anul 2018

Știm cu toții că la fiecare sfârșit de an Pantone alege o nouă culoare, reprezentativă pentru anul care va urma. Imediat după alegerea culorii atât de așteptate de întreaga industrie a designului, încep discuțiile despre personalitatea culorii și modul de utilizare a acesteia. Privind în trecut, în anul 2015 a fost Roșu Marsala, în 2016, atât Roz Quartz cât și Albastru Serenity, urmate în 2017 de Verde Harmony.

 

 

În 2018 domnește violetul! Noua culoare este PANTONE 18-3838 Ultra Violet, în care compania vede misterele Cosmosului, inspirația pentru viitor și culoarea cerului nopții. Și, în cele din urmă, Ultra Violet indică conștientizarea legăturii cu sine, culoarea evocând conexiunea cu misticul și spiritualul. Ea a adus inspirație în munca și viața lui Prince, David Bowie și Jimi Hendrix.

 

Admirându-i „îndrăzneala”, designerii îl numesc „regal” și „regesc”. Alții văd culoarea ca fiind puternică și plină de speranță, moale, strălucitoare și vizionară. Culoarea a apărut deja peste tot: în modă, make-up, decor, design de interior, mobilă și în artele vizuale.

 

 

Modul în care o culoare precum Ultra Violet se potrivește în decorare depinde de stilul unic al fiecărei familii sau al locuinței. Cu excepția cazului în care o locuință este complet goală, trebuie luate în considerație iluminatul, mobilierul și decorațiunile deja existente. Ultra Violet nu este o culoare ușor de asortat, dar poți fi la modă în 2018 chiar și cu mici accente, precum draperii, perne fantezie, tapițarea unor scaune vechi sau schimbarea faianței în baie. Cu siguranță nu vor fi greu de cumpărat anul acesta obiecte de decor Ultra Violet.

 

Dacă în locuință aveți o mulțime de culori neutre, este recomandat să luați în considerare chiar un element Ultra Violet îndrăzneț, de întindere mai mare, de exemplu o canapea violet sau un covor. Pe de altă parte, este o culoare care poate funcționa foarte bine în camera deja colorată a copiilor.

 

Indiferent de combinațiile de culori la care vă gândiți, țineți cont de iluminarea din spațiul locuinței. Tonul existent poate schimba nuanțele vopselei, dacă sursa de lumină este naturală, albăstruie, albă sau galbenă. Toate acestea pot modifica lucrurile într-un mod destul de dramatic.

 

Dacă sunteți dispuși să explorați, Ultra Violet este o culoare versatilă, care ar putea fi jucăușă, modernă, sofisticată sau dramatică, iar influența pe care o exercită va depinde de perechile de culori și de context.

 

Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color: „Trăim într-un timp care necesită inventivitate și imaginație. Acest tip de inspirație creatoare este specifică pentru PANTONE 18-3838 Ultra Violet, un purpuriu pe bază de albastru, care duce conștiința și potențialul nostru la un nivel superior. De la explorarea noilor tehnologii și a măreței galaxii, la expresia artistică și reflecția spirituală, intuitivul Ultra Violet luminează calea spre ceea ce urmează să vină. ”

 

Sursa: postbulletin.com

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT