Home / Design  / Trei obiecte de design Nord Arin premiate în ultimii trei ani

Trei obiecte de design Nord Arin premiate în ultimii trei ani

Minimalism funcțional fabricat în România. De-a lungul deceniilor, viziunea de design Nord Arin a fost șlefuită și rafinată, până la conturarea minimalismului contemporan care unește astăzi toate colecțiile brandului. În ultimii ani, Nord Arin a lansat numeroase piese de mobilier din lemn masiv apreciate și premiate în țară și în străinătate, care sunt iubite de clienți din SUA, Europa de Vest sau Orientul Mijlociu. La început de 2023, Nord Arin recreează podiumul produselor premiate în ultimii trei ani.

 

  1. Banca LUNA

Parte a expoziției principale din cadrul Romanian Design Week 2020, banca LUNA rămâne un obiect de design relevant și în 2023. Construită integral din lemn masiv de stejar, LUNA devine memorabilă prin caracterul său modular, putând fi utilizată în primul rând ca ansamblu unitar – alcătuit din blat + 3 taburete cu înălțime ajustabilă. Atunci când contextul o impune, prin înlăturarea blatului, scaunele LUNA se pot utiliza și individual, ca taburete sau scaune de bar.

 

 

  1. Masa de cafea North

Realizată din lemn de stejar recoltat din surse sustenabile, masa de cafea North se impune prin proporțiile echilibrate și prin jocul de volume dintre blat și picioare. Minimalismul brâncușian a cucerit în 2021 juriul competiției internaționale de design BIG SEE Wood Design Award din Ljubljana, Slovenia. Denumirea produsului face trimitere chiar la numele brandului, inspirat la rândul său de localizarea geografică a companiei și de pădurea de arini care străjuiește, de zeci de ani, partea nordică a terenului pe care este amplasată fabrica Nord Arin.

  1. Scaunul Compas

Scaunul Compas, distins în decembrie 2022 cu premiul pentru ”Cel mai bun obiect de design al anului” în cadrul Galei Oh, DA!, este un scaun cu un puternic spirit ludic, care dincolo de designul ergonomic și rolul funcțional, acționează ca un obiect de design per se. Versatilitatea sa îi permite să fie încadrat la fel de bine lângă o masă de dining cu linii organice sau alături de o masă rectangulară, definită de linii drepte.

 

”Analizând posibilitățile de a crea un nou scaun, am remarcat că se repetă un șablon la o mare parte dintre modelele existente: utilizarea spătarului ca element de legătură între picioare, care conferă în majoritatea cazurilor integritate structurală”, explică Voicu-Ștefan Crețu, designer Nord Arin. „Gândindu-mă unde am mai văzut asta, mi-am adus aminte de legătura dintre două picioare ale unui compas, care practic e folosită și ca sistem de ghidare pentru desen, prin acțiunea mâinii. Practic, toate elementele componente și mișcările efectuate trec printr-un singur punct comun. Astfel, m-am gândit că principiul poate fi extrapolat și aplicat pentru picioare dispuse într-un unghi ascuțit, a căror legătură susține greutatea trunchiului.”

 

Dintre conceptele Nord Arin de mare succes de dată recentă se numără colecția Beams, inspirată de frumusețea neșlefuită a grinzilor de stejar, colecția Extravaganza sau masa de dining Wing, lansată la Salone del Mobile 2022. Pentru 2023, brandul de mobilier premium pregătește noi concepte inspirate de natură, de artele frumoase sau de obiecte de patrimoniu, realizate sub același semn al minimalismului funcțional reinterpretat. Cele mai noi concepte Nord Arin pot fi urmărite pe www.nordarin.com și pe canalele de Social Media ale brandului.

 

Imagini de la Oh, DA! Gala de Premiere a designerilor și a producătorilor autohtoni din România (15 decembrie 2022), unde Voicu-Ștefan Crețu, designer Nord Arin, a fost premiat pentru Scaunul Compas

 

Articole despre NORD ARIN, AICI

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT