Home / Focus  / Tendințe: textile de interior și combinații de culori pentru 2016

Tendințe: textile de interior și combinații de culori pentru 2016

Bleumarin, turcoaz și roz

bleumarin turcoaz rozNuanțe de turcoaz și roz aprins pentru accente într-un interior vesel din Los Angeles – amenajarea a fost creată de laureata concursului Design Star, Emily Henderson. Interiorul este echilibrat feminin-masculin, luminos, aerisit și cu o tentă veselă.


 

Turcoaz, galben neon și gri

turcoaz galben neon gri

Designerul de interioare Abbe Fenimore propune o joacă cu cele trei culori – turcoaz, galben neon și gri – iar rezultatul este surprinzător de vesel și plăcut pentru un salon. O canapea modulară albastră a fost decorată cu perne galbene, într-un constrast puternic. Peretele gri aduce echilibru exploziei de culori și este fundalul perfect atunci când se utilizează culori aprinse. Abbe Fenimore pentru Studio Ten 25.

 

 


 

Alb, negru și albastru pudrat

alb negru si albastru pudrat

 

Paleta alb-negru este deja clasică și a primită o tușă de prospețime atunci când au fost adăugate accentele de bleu albastru pudrat. Peretele albastru aduce prospețime și scoate în evidență mobilierul în alb și negru într-o manieră nouă și inedită. Accentele de albastru apar doar ca niște sugestii binevenite într-un decor aparent auster. (Abbe Fenimore pentru Studio Ten 25).

 


 

Albastru delicat și verde crud

albastru delicat si verde crud

 

Un designer de interior din Philadelphia, Mona Ross Berman, propune o combinație între un bleu delicat, ca cel pe care l-ați folosi pentru camera unui bebeluș, cu verde crud, folosit ca accent de culoare. Accentele verzi vin la un otoman, o bancă decorativă și perne. Pentru un interior atât de viu colorat este necesară o zonă neutră din punct de vedere coloristic, cum este canapeaua crem.

 


 

Albastru intens și cafeniualbastru intens si cafeniu

Mix-ul de albastru intens și cafeniu poate părea destul de tern și închis pentru un salon, dar funcționează perfect într-o zonă de relaxare. Propunerea aparține arhitectei Lindsey Coral Harper care a vopsit un perete în bleumarin lucios și a mobilat încăperea cu piese din lemn masiv pentru contrast.

 


 

albastru negru si bejAlbastru intens, negru și bej

Cum poți combina două culori închise – negru și bleumarin – de la cel mai îndepărtat capăt al spectrului? Pentru un interior modern este suficient să adăugați o culoare de echilibru. Albul ar fi putut fi alegerea cea mai la îndemână, dar contrastul ar fi fost prea puternic, așa că designerul a optat pentru o variație – crem-bej. Un interior semnat de Hilari Younger.

 


 

 

 

Gri, auriu și albastru viugri auriu si albastru

 

Dacă aveți o cameră în care predomină albul, puteți folosi o combinație de galben auriu, un albastru viu și fațetat, precum coada de păun, și tonuri de gri. Amenajarea îi aparține lui Emily Henderson care a transformat zona de citit din living într-un spațiu care invită la relaxare. Pentru a obține acest efect, puteți folosi fie o vopsea specială pentru perete, fie un tapet prețios.


 

verde menta si roz

 

Verde mentă și roz

Descoperiți o paletă extrem de modernă și îndrăzneață – verde cu roz – ușor de folosit mai ales pentru accesoriile pe care vi le doriți într-o încăpere. Designerul Fawn Galli s-a inspirat pentru această cameră din imprimeurile pastelate și vii din Cambodgia.


 

 

Roz fucsia îndrăzneţroz aprins

Rozul aprins este de cele mai multe ori asociat cu interioarele foarte feminine și copilărești, dar poate fi folosit și pentru a încălzi un spațiu colorat neutru. În această zonă de relaxare designerul Abbe Fenimore a creat un echilibru perfect cu o canapea crem care pune în valoare nuanțele variate ale acestei culori delicioase. Materialele textile de culoare verde oferă un contrast excelent pentru fucsia. Întreaga paletă coloristică ”se leagă” cu ajutorul tonurilor de maro, verde și piersică. (Abbe Fenimore pentru Studio Ten 25)

 


fructe de padure

Fructe de pădure

Un decor îndrăzneț, o cameră modernă, creată de Lindsey Coral Harper. Culorile fructelor de pădure – roz, violet și variațiunile de nuanțe (zmeuriu, culoarea afinei, a frăguței) – aduc o notă de prospețime. Într-o încăpere cu suprafețe de culoare vie mobilierul trebuie să aducă echilibru și să tempereze contrastele.

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT