Home / Tendinte  / Tendințe – Mobilier rustic din România

Tendințe – Mobilier rustic din România

MOBILIERUL RUSTIC ESTE ÎN CONTINUARE CĂUTAT PE PIAȚA INTERNAȚIONALĂ

Mobilierul de inspirație rustică este în tendințe de ani buni și nu pare să părăsească country 1
locul de frunte pe care îl ocupă în preferințele publicului. Este acel tip de mobilier fabricat din esențe naturale, are un aer și funcționalitate deosebite, pe lângă sentimentul de apartenență la vremuri trecute, pline de nostalgie.
Mobilierul rustic se poate încadra în mai multe stiluri, atât europene, cât și americane, fiecare cu specificul său. Pentru Europa cele mai cunoscute sunt piesele de mobilier de inspirație rustică franceză, britanică sau germană.

ROMÂNIA ESTE APRECIATĂ MAI ALES PENTRU RAPORTUL CALITATE PREȚ

Mobilierul rustic are un farmec aparte, nu poate fi contestat nici măcar de către cei care preferă mobila modernă. Are un aer vintage dar parcă mereu nou și proaspăt, ușor de combinat chiar și cu piese moderne, într-un amestec eclectic. Este minunat și utilizat exclusiv pentru mobilarea unui spațiu, fără să dea impresia de apăsator sau excesiv. Mobilierul rustic reinterpretat în zilele noastre are și o componentă funcțională deloc neglijabilă – corpurile de depozitare au o compartimentare clasică, dar foarte apreciată. Corpurile mici sau obiectele decorative în stilul rustic sunt accentele care pot “încălzi” fără costuri exagerate un decor minimalist modern.

MOBILA RUSTICĂ DIN ROMÂNIA ESTE APRECIATĂ MAI ALES PENTRU RAPORTUL CALITATE PREȚ

country2Cunoscutul creator de modă francez Yves Saint Laurent spunea cândva că “Moda trece, stilul este etern” și cu siguranță afirmația se poate aplica și mobilei. Cu certitudine, anumite stiluri în designul de mobilier vin și pleacă, dar sunt multe cele care rămân decenii întregi și au nevoie doar de o minimă reinterpetare.

O firmă din România, Szel Mob din Cristuru Secuiesc, produce și vinde cu succes pe piețele europene mobilier “country style” foarte apreciat de clienți. Motto-ul companiei este: “Descoperiți căldura, naturalețea și confortul mobilierului din lemn masiv”. Începută ca afacere de familie în 1994, compania Szel Mob a crescut de la an la an și vinde în acest moment aproape toată producția la export, cu mici excepții. Fabrica dispune de cea mai recentă tehnologie, ceea ce permite fabricarea de volume mari concomitent cu păstrarea unei calități foarte ridicate.country4

Piața mobilierului produs la Cristuru Secuiesc este în majoritatea statelor Uniunii Europene – Franța, Belgia, Olanda, Germania și Italia. Dacă un client dorește schimbarea de atmosferă în spațiul de locuit sau un accent din materiale naturale pentru bucătărie, baie, dormitor, sufragerie sau living, poate apela cu încredere la stilul rustic. Materialele cu care sunt finisate piesele de mobilier sunt de asemenea ecologice, majoritatea pe bază de apă, cu variații multiple în ce privește finish-ul sau culoarea. Un alt punct forte pentru mobilierul produs de Szel Mob este că poate fi comandat cu diferite dimensiuni, ceea ce permite achiziționarea cel puțin a unui produs de mobile “country style”, chiar dacă spațiul locativ nu este generos.

“Noi facem peste 90% export în momentul de față, vindem în țările din Europa, dar nu numai, pentru că anul trecut am vândut și în Israel. Încercăm să facem o vânzare globală, dar stilul mobilei pe care o producem noi, clasic, rustic, se cumpără cel mai bine în țări precum Franța, Germania, Benelux, cel mai mult în Occident.” (Bandi Tamas, Director Comercial, Szel Mob)

CUM VINZI MOBILA ROMÂNEASCĂ ÎN ȚĂRI CU PROPRIA TRADIȚIE ÎN DOMENIUL MOBILIERULUI RUSTIC


Calitatea estecountry3 întotdeauna argumentul suprem. La acest argument se adaugă și un cost bine echilibrat cu calitatea oferită. În plus, dacă la dispoziția clientului stau zeci de finisări și zeci de culori, alegerea devine mult mai ușoară. Cu peste 90% din producție trimisă la export, Szel Mob speră să atragă și consumatorul din România și să crească vânzările și pe segmentul intern, având posibilitatea și capacitatea de producție să se extindă și în spațiul românesc.

“Noi facem o mobilă de calitate, nu suntem însă în gama cea mai ieftină, suntem undeva în middle-high class și prețurile sunt la fel, dar nu sunt dintre cele mai ridicate. Lumea este însă pregătită să plătească un pic mai mult pentru calitate mai mare, iar noi oferim pe lângă mobilă și servicii conexe, precum proiectare 3D – putem proiecta o întreagă bucătărie, putem să adaptăm produsul pe placul clientului, avem, de exemplu finisări pentru brad peste 60 de tipuri, iar pentru stejar 8-9 finisări”. (Bandi Tamas, Director comercial, Szel Mob)

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT