Home / Design  / Tendințe în designul de interior pentru următorul deceniu

Tendințe în designul de interior pentru următorul deceniu

Interioarele sunt în prim-plan în 2020, pentru că tot mai mulți oameni petrec timp îndelungat acasă din cauza crizei sanitare. Arhitecții și designerii devin tot mai conștienți de responsabilitatea lor în îmbunătățirea stării fizice și, mai ales, mentale a clienților lor, ajutându-i chiar în prevenirea îmbolnăvirii, pe măsură ce caută cele mai bune soluții pentru proiectele lor de design de interior.
Designul biofil
Plantele de interior au devenit un adaos complet nou în proiectele de design de interior, iar plantele mari, supradimensionate, sunt o tendință în creștere. Nu este mai puțin adevărat că în ultimul an un nou concept domină discuțiile în domeniu: “Biofile Design”. Pentru a menține un anumit nivel de conexiune cu natura, designul biofil își propune să integreze natura în arhitectura clădirilor ca o modalitate de a îmbunătăți sănătatea, psihicul și ecosistemul nostru, în general. Utilizarea lemnului recuperat, a plantelor suspendate, a pereților și a instalațiilor vii, de mare întindere, sunt câteva dintre principalele tendințe pe care le vedem și care vor modela designul de interior în următorul deceniu.

Mobilier din fibre naturale
Utilizarea de fibre naturale, cum ar fi ratanul și răchita, în construcția mobilierului devine foarte populară în designul de interior. Această categorie de materiale tradiționale este folosită la scaune, covoare și corpuri de iluminat, combinate și adaptate unui design modern.
Design Chubby
Scaunele, mesele de cafea, canapelele și chiar lămpile în curbe voluminoase ne duc înapoi la copilărie, oferind spațiilor noastre un aspect tânăr, distractiv și modern. Această nouă tendință are ca lider mobilierul dolofan, cu muchii rotunjite și forme tubulare și este cunoscută sub numele de design neotenic. Designul neotenic pune accent pe trăsături ce inspiră fragilitatea şi drăgălăşenia infantilă. Este un concept adecvat pentru a descrie aerul jucăuș pe care aceste piese îl pot adăuga oricărui spațiu!
Arce
Arcadele sunt tipice arhitecturii tradiționale, dar renasc acum datorită arhitecților și designerilor care adaugă în proiectele lor de design de interior treceri între interioare, ferestre și oglinzi rotunjite la partea superioară. Aliniate la tendințele „Chubby” și design biofil, arcele apar ca o modalitate nouă de a adăuga curbe și mai multe forme organice în interiorul casele noastre, nu numai prin arcade reale, ci și prin modele decorative zugrăvite pe pereți.
Mini-colț de studiu
Flexibilitatea este mai importantă decât oricând acum, când munca la domiciliu a devenit mai frecventă. În acest context, zonele de lucru din locuință devin mai puțin formale și pot coexista cu cele de locuit. Acest lucru a dus la apariția unor mini-colțuri de studiu care sunt integrate în piese de mobilier mai mari, ascunse în dulapuri sau adăugate la rafturi.
Mânere invizibile pentru o bucătărie complet integrată
Este evidentă tendința destul de recentă în designul de bucătărie de a înlocui mânerele de la sertare și dulapuri (în special la cele supradimensionate) cu mecanisme invizibile. Acestea variază de la Push Latches, un dispozitiv mecanic sau magnetic instalat în interiorul dulapului care vă permite să deschideți prin împingerea ușii, la mânere integrate, unde puteți trage sertarele datorită muchiilor teșite în interior, dar și soluții mai simple, cum ar fi Hidden Pulls (tragătorii ascunși), care sunt aplicați pe marginea de sus a fiecărei uși, astfel încât doar o limbă argintie iese în afară. Obiectivul este acela de a avea un spațiu minimalist, cu un aspect cât mai elegant.
Scări cu mobilier integrat
Ca mod creativ de utilizare a spațiului de sub scările interioare, mai multe proiecte de design de interior au adăugat spații de depozitare sau chiar au integrat treptele într-un design de mobilier mai amplu, cum ar fi o zonă de lucru sau de rafturi.
Băi colorate
În paralel cu utilizarea mai frecventă a culorilor luminoase și mai tari la pereți și mobilier, băile au început, de asemenea, să îmbrățișeze culoarea într-un mod îndrăzneț, dar elegant. Băile nu mai trebuie să fie albe! Arhitecții si designerii au intensificat energia în interiorul acestor spații fundamentale, adăugând mai multă culoare, cum ar fi roz deschis, galben auriu, bleumarin și verde oliv.
Zone de locuit deschise
Spațiile de locuit devin din ce în ce mai deschise, separarea formală a spațiilor devenind mai puțin frecventă. Idei, cum ar fi încorporarea perdelelor și a panouri mobile în spații deschise, devin foarte populare ca soluții pentru a ascunde zone specifice în funcție de modul în care folosim spațiile la domiciliu.
Terrazzo nu numai pentru podele
Această podea tipică de marmură, utilizată în casele venețiene cu peste 500 de ani în urmă, a redevenit o modă în anii 1970. În 2019, materialul a avut o altă revenire și este din nou popular în rândul designerilor. Terrazzo pe care îl vedem astăzi este un amestec de bucăți mai mari de marmură, cuarț, granit și sticlă, cu o densitate mai scăzută și un aspect grafic mai puternic. Vom continua, probabil, să vedem acest material utilizat pe parcursul următorului deceniu, dar nu numai în podele, ci aplicat pe mobilier în bucătării și în camera de zi. Ca model grafic va apărea imprimat pe imagini de fundal, țesături și chiar pe covoare.
Lemn și beton în starea lor cea mai pură
Expunerea lemnului și a betonului ca materii prime pe pereți, tavane și podele este o tendință pe care arhitecții și designerii o folosesc pentru a obține căldură și eleganță în spațiile interioare, fără a necesita bugete prea mari. Combinația dintre cele două materiale este capabilă să angajeze toate simțurile, dincolo de cel vizual, și au calități atractive, cum ar fi durabilitatea și întreținerea ușoară.
Sursa: archdaily.com
Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT