Home / Design  / Tendințe în designul de interior pentru camera de baie

Tendințe în designul de interior pentru camera de baie

Băile sunt, deseori, o parte trecută cu vederea a casei, nefiind la fel de seducătoare ca alte spații din locuință. La urma urmei, băile sunt, cu siguranță, camere pe care absolut toată lumea le folosește, motiv pentru care designul lor este la fel de important ca al camerei de zi. Așadar, dacă acest an va fi anul în care, în sfârșit, vei depune eforturi pentru a-ți moderniza baia, House Beautiful a alcătuit o listă de 10 tendințe pentru designul de interior al camerei de baie pentru anul 2022, inclusiv revenirea picturilor murale pitorești, a multor plante și a texturilor amestecate.

 

O mulțime de plante

„O tendință de design interior pentru baie, pe care o vedem continuându-se, este cea a biofiliei”, spune Henry Prideaux de la Henry Prideaux Interior Design. „Adoptând o abordare biofilă și împânzind baia cu o serie de elemente naturale, cum ar fi plantele de apartament, puteți crea un sanctuar calmant în care să fiți învăluiți, asemănător spa-ului”.

 

 

„Mai mult timp petrecut acasă, de la începutul pandemiei, a demonstrat că ai nevoie să te simți conectat cu natura pentru a reduce stresul și anxietatea, astfel încât să te poți retrage într-un spațiu relaxant, frumos îmbrăcat cu plante”, explică Prideaux. „Folosim adesea plante pentru a ne decora interioarele, nu numai pentru a puncta un spațiu, ci și pentru a beneficia suplimentar de îmbunătățirea calității aerului din casă.”

 

Caracteristici spa

„Meritage Homes a înregistrat o creștere semnificativă a selecției de caracteristici de lux pentru băi”, dezvăluie Amber Shay, directorul național de design al companiei.

 

 

„Caracteristicile de specialitate care creează un refugiu de tip spa au devenit acum o prioritate pentru majoritatea cumpărătorilor de locuințe”, adaugă ea. „Ne așteptăm ca această tendință să continue și în 2022. Gândiți-vă la finisaje de lux, cum ar fi căzile de duș cu gresie, folosind plăci de mozaic detaliate, uși de duș în stil euro, cu sticlă mai groasă, încadrare minimă, feronerie elegantă și blaturi frumoase din granit sau cuarț cu suprafață solidă, cu întreținere redusă, combinate cu chiuvete la modă.”

 

Bănci și taburete

Designerul Lucy Penfield anticipează că băncile și scaunele de machiaj, mai ales atunci când sunt combinate „cu ceva moale și texturat” vor fi accesoriul la modă pentru casă al anului 2022. „Suntem mereu înnebuniți după accesorii și tăvi decorative pentru baie, bune pentru a-ți aduna cosmeticalele și articolele de îngrijire preferate”, spune ea.

 

 

Picturi murale pitorești

„Acum, băile sunt mai puțin limitate la pereții albi ca de spital și la senzația contemporană”, spune designerul Avalana Simpson. „Chiar și cei cărora le plac liniile curate și băile moderne devin din ce în ce mai îndrăzneți cu zugrăveala la anumiți pereți sau în niște mici nișe. „În schimb, în băi și toalete vor fi adăugate culori, picturi murale complicate și scene desenate manual, pentru a crea sanctuare asemănătoare unui spa, pentru ca proprietarii înșiși să se relaxeze și să aprecieze fiecare zi.”

 

 

Decorarea cu marmură

Dacă picturile murale ar putea fi considerate prea exagerate, se poate obține o decorare mai subtilă,  cu marmura. Andrew Henry de la Andrew Henry Interiors prezice că vom vedea „lucrări luxoase de ultimă generație din marmură în nuanțe de alb și gri”. El propune ca designerii de interior să creeze „un sentiment de opulență folosind materiale care contrastează unele cu altele, pentru a construi în cameră o textură vizuală și tactilă”.

 

 

Accesorii de lux

Marmura nu va fi singurul element de lux în băile din 2022. Designerul de arhitectură Paige Foss de la Drees Homes crede că ” seninătatea și calmul vor deține supremația în lumea designului camerei de baie, dar acestea se vor amesteca cu finisaje luxoase și posibilități de depozitare”. Care sunt cele mai importante elemente de design care pot fi încorporate? „Un echilibru de nuanțe luminoase și naturale va oferi acestor spații o senzație de fericitre, de evadare, în timp ce utilizarea abundentă a faianței va face ca obiectele sanitare să fie mai puțin ornamentale și interesante.”

 

 

Amestecarea texturilor

Manny Angelo Varas, președinte și CEO al MV Group USA, anticipează că „amestecarea culorilor, texturilor și materialelor” va fi tendința băii din 2022. „În trecut, am văzut tonuri minimaliste și monolitice în băi” dar, „pentru 2022, realizăm proiecte cu sticlă combinată cu oglinzi tip sandwich, tapete texturate și cât mai multă mișcare în spațiu, în loc de culorile simple pe care le-am văzut în ultimii cinci ani”, explică el.

 

 

Materiale naturale

Chiar dacă paletele de culoare minimaliste nu dispar, spațiile neutre se vor încălzi mai mult datorită materialelor naturale. „Băile de acum ar trebui să fie curate, dar nu ca de spital”, recomandă David Thompson de la Assembledge+. „Lasați aerul curat să intre și soarele să cadă peste gresie texturată, piatră și lemn. Aceste camere ar trebui să fie modeste, dar cu spațiu de respirat, private, dar totuși conectate. De exemplu, o variație a băii „Jack și Jill” poate fi aranjată cu facilități separate pe laturile opuse ale unui duș comun.”

 

 

Wet Rooms și cabine de duș

Paul Wells de la Sanctuary Bathrooms a descoperit că „mai mulți oameni preferă cabină de duș și wet room – baia în care dușul este deschis sau așezat în spatele unui singur perete, suprafața acesteia fiind la nivelul podelei din restul încăperii, apa scurgându-se printr-o ieșire fixată în podea – în detrimentul băilor, îndepărtându-se de cabinele de duș mai mici către incinte mult mai mari.”

 

 

Această tendință este „asortată cu gresie colorată și cu model care poate crea un perete sau un fundal frumos decorat.” Wells precizează că acest lucru „nu înseamnă dispariția băii clasice, chiar dacă se observă acest lucru în ultimii ani, deoarece oamenii încep să gândească pentru ei înșiși mai mult decât pentru ceilalți. Oamenii au un program de viață atât de rapid, încât dușurile devin o comoditate, dar băile independente, luxoase și atrăgătoare vor avea întotdeauna o piață.”

 

Vechi și nou

„Consumatorii sunt acum mai informați despre ce le place și își doresc și sunt dispuși să-și asume mai multe riscuri atunci când vine vorba de designul băii lor, pentru a crea ceva cu adevărat unic”, spune Darren Allison de la BC Designs. „Secretul pentru a face ca acest lucru să funcționeze este amestecul. Amintiți-vă: contrariile se atrag!”, ne sfătuiește el. Aveți nevoie de câteva idei de design pentru această tendință specială? Încercați într-o baie tradițională un robinet modern și elegant sau robinete de epocă la o chiuvetă modernă, sugerează Allison.

 

 

Sursa: housebeautiful.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT