Home / Design  / Tendințe în designul de interior pentru anul 2021

Tendințe în designul de interior pentru anul 2021

Pentru că anul 2021 se apropie cu noi ocazii de decorare, este momentul să ne planificăm modificările pe care urmează să le facem în designul de interior al locuințelor noastre. Nimic nu poate împrospăta spațiul mai repede ca încorporarea câtorva tendințe noi. Să ne luăm rămas bun de la 2020, salutând aceste trei tendințe mari ale anului 2021 descrise de Karl Lohnes, expert în designul de interior, pentru Montreal Gazette (n.trad. Gazeta de Montreal).

 

 

Suprafețele industriale

 

Pentru a adăuga un sentiment de confort, orientați-vă către finisaje rustice și naturale pentru anumite suprafețe, cum ar fi pereții din jurul dușului din sala de baie, blaturile de la bucătărie și de la șemineu. O bună idee ar fi aspectul tip „port maritim”, o patină de ciment întunecat, uzat. Ar fi un mod chic de a adăuga o vibrație relaxată, industrială, la o bucătărie modernă. Sau ați putea îmbrăca un perete al șemineului cu ea pentru un dram de chic industrial într-un apartament modern. În timp ce betonul real trebuie întreținut cu efort și se poate sparge în timp, o suprafață solidă de cuarț este mult mai practică și ultra-durabilă. Pentru că tendințele cromatice se „încălzesc” în 2021, căutați finisaje calde ca de cupru/rugină pentru accesorii, robinete și corpurile de iluminat, și punctați eleganța prin elemente vizibile de lemn, cum ar fi grinzile de tavan și ușile interioare din lemn natural.

 

 

Neutrele de pământ

 

Orientați-vă spre tonurile profunde ale pământului, cele saturate (spunem la revedere griurilor reci!) pentru a adăuga confort vizual pereților sau tapițeriei mobilierului. Sherwin Williams și-a anunțat recent culoarea anului 2021 ca fiind Urbane Bronze (Bronzul Urban) – un maro închis și răcoros care tranzitează toate acele piese de mobilier și accesorii în nuanțe de gri pe care le-ați avut în locuință, în ultimii 10 ani. Dacă ați mers pe cea mai recentă tendință a anului 2020 pentru mobilier și accesorii, cea de albastru închis, acest nou maro rece va reprezenta o frumoasă completare.

 

 

Alegerea materialelor

 

Țesăturile din piele și pluș, bouclé și catifea sunt tendințele pentru tapițeria mobilierului în 2021. Similar, stilurile specifice perioadei ‘70, catifelele grele, pielea naturală, pielea de căprioară și țesăturile tweed nubby vor fi la mare căutare ca textură la mobilierul tapițat. Dacă doriți să includeți această tendință în locuințe, folosiți-o pe suprafețe mai mici, la taburete, tăblii și bănci pentru hol, acolo unde tapițeria nu este dominantă.

 

 

 

Sursa: montrealgazette.com

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT