Home / Design  / Tendințe în design la Salone del Mobile.Milano 2019

Tendințe în design la Salone del Mobile.Milano 2019

Salone del Mobile.Milano poate fi descris ca o masivă combinație a tuturor săptămanilor de modă pe care lumea noastră le oferă; mii de oameni inundă orașul pentru a vedea mărcile de top ale lumii, uimitoarele expoziții și instalații ale celor mai importanți arhitecți și designeri internaționali.

 

Această ediție a Săptămanii de Design, care a avut loc în perioada 9-14 aprilie, a dezvăluit obiecte de design uluitoare, instalații experimentale pline de profunzime și spații interioare de vis. Sute de evenimente s-au desfășurat în tot orașul, de la cocktail-uri în locații istorice la adevărate spectacole ale designului, în toate formele lui.

 

Din mijlocul haosului, s-au extras cele mai importante tendințe de design pe care tastemaker-ii le-au stabilit pentru anul 2019.

 

 

Sustenabilitatea și designul circular

 

O conștientizare tot mai accentuată a catastrofei ecologice și urgența de a o preveni inspiră designerii să regândească ciclurile de viață ale produselor. Proiectul circular se ocupă mai puțin cu reciclarea unui obiect și mai mult de refolosirea și repopularea materialelor pentru a le aduce la o nouă viată și la un nou înțeles. Un ciclu de design circular de succes are rolul de a nu lăsa deșeuri pe parcursul procesului de creare și utilizare. Dacă un utilizator decide că un obiect nu mai servește unui scop în viața actuală, moartea obiectului va duce la reîncarnarea lui ca obiect nou sau ca o contribuție la ciclurile naturale ale Pămantului. Un exemplu perfect ar fi compostarea deșeurilor alimentare care vor fi folosite ca sol pentru a crește alimentele.

 

 

Instalația realizată de Eileen Fisher, Waste No More, de la Galleria Rossana Orlandi, a demonstrat inițiativa de eliminare a deșeurilor prin refolosirea imbrăcămintei uzate prin încorporarea în opere de artă. În galerie au mai fost lucrări ale designerilor care explorează ideea de “vinovăție a plasticului” și modul în care oamenii pot da viață plasticului folosit, folosind materialul în infinite moduri, prin transformare. La Ventura Future, 83 de expozanți au prezentat proiecte de dezvoltare biologică și de dezvoltare durabilă, ca viziuni revoluționare viitoare pentru un pămant mai bogat.

 

Includerea misticismului

 

În ultimii ani, astrologia, tarotul și alte forme de misticism au provocat o atenție sporită în cultura pop-ului. Primirea newsletter-ului lui Chani Nicholas sau descărcarea aplicației Co-Star par să însemne mai mult decât o tendință trecătoare, studiourile de design precum Studiopepe și Dimore Studio încorporând elemente ale acestor practici mistice în colecțiile lor originale.

 

 

Expoziția Studiopepe, Les Arcanistes, vă conduce printr-o experiență de alchimie și ghicitorie, investigând puterea dintre simbolurile arhetipale și materie. Un dansator care dă apă celor care doresc să bea, o citire de tarot folosind obiecte de design și alte practici de ghicitorie experiențială vă transportă într-o călătorie mistică prin expoziția lor de vis. Dimore Studio face o abordare mai subtilă a misticismului, cu stele și constelații pentru cei care adoră covoarele, corpurile de iluminat și sufrageriile.

 

 Renașterea anilor ’80

 

În saloanele de la Milano din acest an au dominat vestigiile vibrante de neon și bogățiile de bijuterii, amprentele geometrice, alama, sticla, oglinzile și alte suprafețe reflectorizante. Anii ’80 sunt într-o mare revenire, dar cu un “twist” contemporan, așa cum s-a văzut în showroom-urile Nilufar Depot, Cassina, Louis Vuitton, Moooi, Studiopepe, Sawaya & Moroni, Studio Dimore și multe altele.

 

 

Atingerea umană

 

Nilufar Depot, Molteni & C și Ceccotti Collezioni, printre alții, au prezentat sculpturi brute și obiecte de design compuse din materiale precum lemn, ceramică, travertin și marmură. Aceste obiecte s-au aflat langă piesele de mobilier elegante și sofisticate, creând o juxtapunere între procesul mașinilor și procesul atingerii umane și conținând un indiciu de wabi-sabi și vorbind despre natura inexorabilă a imperfecțiuni

 

 

Sursa: culturedmag.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT