Home / Promo  / Tehnologie avansată pentru industria mobilei la XYLEXPO 2022

Tehnologie avansată pentru industria mobilei la XYLEXPO 2022

O delegație de producători de mobilă și distribuitori români de utilaje a fost prezentă la cea de-a 27-a ediție a XYLEXPO, alături de reprezentanți ai mai multor state europene. 280 dintre cele mai mari companii producătoare au expus o gamă end-to-end de tehnologie avansată, de la operarea primară la finisarea suprafețelor. Evenimentul a avut loc la Fierra Milano, în perioada 12-15 octombrie 2022. Vizita delegației din România a fost organizată de ITALIAN TRADE AGENCY – Biroul București, cu sprijinul APMR.

 

Expoziția de tehnologie a lemnului și a mobilierului a avut loc concomitent cu salonul de comunicare digitală și cu expoziția de mașini-unelte organizată de Ucimu.

 

Pentru prima dată, XYLEXPO s-a desfășurat în paralel cu BIMU, organizatorii celor două evenimente încercând astfel să le ofere antreprenorilor expertiză, soluții și idei pentru a produce prin metode din ce în ce mai durabile și eficiente, conform principiilor industry 4.0. Noul concept de expoziție mare dedicat tehnologiei de fabricație, a fost realizat de Ucimu-Sistemi per produrre – Asociația italiană a producătorilor de mașini-unelte, roboți și automatizări – și Asociația italiană a producătorilor de utilaje pentru prelucrarea lemnului – ACIMALL.

 

„La XYLEXPO 2022 au participat peste 16.000 de vizitatori unici, cifră care ajunge la peste 22.000 de vizite dacă ținem cont că un singur vizitator a revenit de mai multe ori, în patru zile. Suntem mulțumiți de faptul că XYLEXPO este probabil singura expoziție post-pandemie care a atins un număr de vizitatori unici comparabil cu ultimul eveniment pre-Covid, din 2018. Ponderea vizitatorilor internaționali a scăzut cu câteva puncte procentuale (de la 28 la sută în 2018 la 25 la sută în 2022), așa cum am estimat, din cauza închiderii unor piețe precum China, Rusia și Ucraina, interesate în mod tradițional de tehnologia italiană”, se arată în comunicatul organizatorilor. „Cifrele au confirmat nu doar rolul XYLEXPO, ci și deciziile pe care le-am luat pentru această ediție, care vizează reproiectarea și concentrarea asupra elementelor care vor fi pilonii viitoarei expoziții: o strategie diferită în prezentarea produselor și un accent puternic pe noile servicii digitale care nu pot decât să extindă sfera și funcția unei expoziții”, a explicat Luigi De Vito, președintele expoziției și al Asociației italiane a producătorilor de utilaje pentru prelucrarea lemnului – ACIMALL.

 

 

Delegația Românei a făcut un tur de forță, trecând prin zeci de standuri, în fiecare zi, și discutând aplicat cu reprezentanți ai producătorilor de tehnologie, pentru a afla care sunt cele mai noi și mai bune soluții de producție. Este un trend în industria românească de mobilă legat de utilarea și retehnologizarea fabricilor, iar invitația Biroului de la București al ITA a fost binevenită.

 

 

Producătorii români au stat de vorbă la Milano și cu distribuitorii români ai marilor producători de utilaje din Italia, negociind împreună termene mai bune de livrare ori intervenție mai rapidă la întreținerea echipamentelor tehnologice. Toți sunt de acord că fără tehnologie de ultimă generație, industria românească de mobilă nu mai poate fi competitivă. Este nevoie de utilarea permanentă a fabricilor, de soluții durabile și eficiente, conform principiilor industry 4.0.

 

 

Articol realizat de Didi Rus,

Foto-Reporter și Project manager Revista MOBILA

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT