Home / Promo  / Târgurile internaționale de mobilă și design 2023

Târgurile internaționale de mobilă și design 2023

Zeci de producători s-au înscris, deja, la târgurile internaționale de mobilă și design din prima jumătate a anului 2023

 

Asociația Producătorilor de Mobilă din România a făcut eforturi însemnate pentru a rezerva spațiile la târgurile internaționale de mobilă și design 2023, pentru a strânge toate documentațiile de la firme și a le depune la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în vederea selecțiilor. Toate procedurile au fost făcute în regim de urgență, încă din luna noiembrie 2022, pentru a ne încadra în vechea legislație. De asemenea, APMR a achitat avansul de aproape 60.000 de euro, din fonduri proprii, pentru rezervarea fermă a spațiului la târgul de la Milano.

 

Salone del Mobile.Milano, 18-23 aprilie 2023, 18 companii înscrise, 500 mp rezervați

 

Salone Internazionale del Mobile.Milano este târgul de referință pentru sectorul mobilei și al amenajărilor interioare. Ediția din 2023 va fi cea de-a 60-a. Având în vedere că, în anii 2020 și 2021, evenimentul nu a avut loc din motive de pandemie, se preconizează o manifestare grandioasă, care va reuni absolut toate târgurile adiacente: Euroluce, International Furnishing Accesories, Workplace 3.0, EuroCucina, FTH Technology for Kitchen, Bathroom și Salone Satellite.

 

România va fi reprezentată de AESTHETIC INDESIGN, CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU, DIS PROD, ECOMATRIX, ITA PRODUCTION, LEMN PROD EX COM, M-OLIVER DESIGN, MONTANA CÂMPENI, NEWEL TURNING, NORDARIN PROD COM, PLUS TEST, PURE HOME COLLECTIONS, RIVETHEL GUILD, SIMEX, SOLID  OAK EXPERT, SPALLI COLLECTION, SZEL MOB.

 

 

La ediția din 2022 a Salone del Mobile.Milano, cele 16 companii românești participante în cadrul standului național au avut contacte cu 2.372 firme, din care 1.900 pentru prima oară. Ne-au vizitat standurile reprezentanți din Italia, Franța, Germania, Anglia, Spania, Austria, Olanda si Belgia, precum  și din China, Arabia Saudită, Mongolia, SUA, Rusia, India.

 

 

ICFF New York, 21 – 23 mai 2023, 8 companii înscrise, 270 mp rezervați

 

Platforma de design global din America de Nord va trasa cele mai bune și noi tendințe în design-ul contemporan. Și ediția International Contemporary Furniture Fair din 2023 va fi organizată împreună cu WantedDesign Manhattan, la fel ca în 2022, pentru a reuni peste 300 de mărci de design consacrate și emergente din 25 de țări.

 

În standul național al României vor expune CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU, M-OLIVER DESIGN, MONTANA CÂMPENI, KA&MA TRADING, RIVETHEL GUILD, SZEL MOB, WOOD & FURNITURE CONTRACT.

 

 

La ediția ICFF din 2022 au expus 7 firme românești pe o suprafață de 223 mp. În pavilionul României au intrat 1.139 de potențiali parteneri din Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Italia, Israel, Franța, Marea Britanie, Turcia, Mexic, Columbia, Africa de Sud, India.

 

INDEX Dubai, 23 – 25 mai 2023, 8 firme înscrise, 276 mp rezervați

 

Lansat în 1990, târgul INDEX Dubai este cea mai mare manifestare de profil din regiunea MENA (Orientul Mijlociu și Africa de Nord). Dubai-ul oferă o gamă largă de oportunități companiilor locale și internaționale datorită dezvoltării demografice și factorilor macroeconomici.

 

România va fi reprezentantă de AESTHETIC INDESIGN, AMIK WOODEN TOYS, ARDUDANA, CARO JIBOU, GOWRIEL ACT COMPLEX, NEWEL TURNING, NORDARIN PROD COM, PURE HOME COLLECTIONS.

 

 

Romania a fost prezenta pentru prima dată la acest eveniment în anul 2019. Cele 9 firme românești participante au fost vizitate de 597 firme. Exportul românesc de mobilier, în Emiratele Arabe Unite, a crescut în anul 2021 ajungând la 14,7 milioane de euro.

 

Imm Cologne, 4 – 7 iunie 2023, 15 firme înscrise, 803,5 mp rezervați

 

Este cel mai important târg B2B din lume, specializat în domeniul mobilei.

 

În pavilionul nostru național vor expune ARDUDANA, CARO JIBOU, DESIGN FOR LIFE, DIS PROD, ECOMATRIX, FAMOS, LARIX MOBILA, LEMN PROD EX COM, MOBILA DALIN, MOBEX & COMPANY, NEWEL TURNING, PURE HOME COLLECTIONS, TO WOOD & LEATHER, STC INVEST, SZEL MOB.

 

 

Din cauza pandemiei de coronavirus, în anii 2021 și 2022, Imm Cologne nu a avut loc. La ediția din 2020 a manifestării, în cadrul pavilionului național al României au participat 23 companii, care au avut contacte cu peste 1.130 firme, potențiali parteneri, de pe toate continentele, dar în mod special din Uniunea Europeană. Facem precizarea că Germania este cu continuitate pe primul loc în exporturile de mobilă ale României, cu  410,8 milioane de euro export în anul 2021.

 

Manifestările propuse în Programul de Promovarea a Exporturilor pentru semestrul al II-lea al anului 2023 sunt London Design Fair, Maison & Objet Paris, ediția de toamnă și Meubelbeurs Bruxelles.

 

 

A fost lansat MOBILA EXPO, cel mai important târg de mobilă cu vânzare directă din România

 

Manifestarea va avea loc în perioada 23 – 26 martie 2023. Se adresează publicului larg, celor care doresc să achiziționeze diverse tipuri de mobilier destinate locuinței, biroului ori pentru HoReCa, direct de la companiile producătoare, la prețuri avantajoase. În aceeași perioadă cu MOBILA EXPO se vor desfășura alte 3 târguri specializate, din domenii complementare, CONSTRUCT AMBIENT EXPO, expoziție de construcții și finisaje, ROMTHERM, expoziție pentru instalații, echipamente de încălzire, răcire și condiționare a aerului si EXPO FLOWERS & GARDEN, expoziție internațională de flori, amenajări peisagistice, horticultură și grădinărit.

 

De asemenea, ROMEXPO, în parteneriat strategic cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România – APMR și Camera de Comerț și Industrie a României – CCIR anunță că Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM 2023 va avea loc în perioada 21 – 24 septembrie.

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT