Home / Industria Mobilei  / SZEL-MOB, din pasiune pentru frumos

SZEL-MOB, din pasiune pentru frumos

„Statisticile noastre arată că peste 70 la sută dintre clienții noi ne cunosc de la diferitele târguri la care participăm și doar 30 la sută din alte surse.”

 

 

SZEL-MOB se năștea imediat după Revoluție, într-un mic atelier de tâmplărie, dintr-un sat al României. Un iubitor în arta lemnului realiza, la cererea prietenilor, mobilă de bucătărie din lemn masiv. 4 ani mai târziu, cu avântul tinereții și cunoștințele acumulate după terminarea școlii, fiul lui îi propunea să fondeze o firmă pentru producția de mobilier. Așa a apărut SZEL-MOB.

 

Gábor Szel, administrator SZEL-MOB:  „Începutul nu a fost ușor. Abia din 1996, când am reușit să facem o colaborare cu o firmă care exporta în Franța, am început să producem cu adevărat. Lucram la comandă, iar modelele veneau direct din Franța.”

 

 

 

DE 18 ANI, SZEL-MOB ÎȘI ARE SEDIUL ÎN CRISTURU SECUIESC

 

Și de aici a început dezvoltarea firmei. S-a pus accent pe identificarea unui segment clar de piață, de căutare de noi clienți. Scopul principal a fost realizarea unor colaborări, care să însemne comenzi pentru asigurarea productivității.

 

CERCUL MAGIC AL PRODUCȚIEI

 

Dar, odată intrat în cercul producției, SZEL-MOB a întâmpinat problemele inerente unei afaceri: când ai spațiu de lucru nu ai comenzi, când vin comenzile nu ai suficienți oameni sau destule utilaje, când investești nu îți mai rămân bani să produci.

 

 

Gábor Szel, administrator SZEL-MOB: „Cel mai greu moment a fost când au venit comenzile, dar n-am avut capacitate de producție, n-am avut utilajele necesare și spațiu suficient ca să putem face față cerințelor. Deci, dacă am vrut sa mergem pe calea dezvoltării, am fost obligați să mai cumpărăm teren, să construim noi hale de producție și să investim în utilaje performante. Neavând banii necesari pentru o investiție atât de mare, am fost nevoiți să facem lucrurile pas cu pas.”

 

 

SZEL-MOB a construit o afacere corectă, care se dezvoltă în fiecare zi, prin forțele proprii și implicarea oamenilor.

 

Gábor Szel, administrator SZEL-MOB: „Una dintre cele mai mari realizări este participarea la primul târg internațional de mobilă cu produse proprii. Asta se întâmpla în urmă cu 10 ani. Și ne-am păstrat acest bun obicei. Suntem foarte atenți și acum să ne întâlnim cu potențialii cumpărători la expoziții interne și internaționale, deoarece statisticile noastre arată că peste 70 la sută dintre clienții noi ne cunosc de la diferitele târguri la care participăm și doar 30 la sută din alte surse.”

 

 

PORTOFOLIU IMPRESIONANT DE PRODUSE


SZEL-MOB propune peste 600 de modele proprii și îi oferă clientului posibilitatea de a alege dintre mai mult de 40 de culori și nuanțe. Produce mobilier pentru tot ceea ce înseamnă interiorul unei case, de la sufragerie până la corpuri pentru hol, baie, dormitor, living și are capacitatea de a produce și mobilier la comandă,  la dimensiunile solicitate. Compania SZEL-MOB exportă 91% din ceea ce produce, cel mai mult în Franța, Germania, Belgia, Olanda, Rusia și Italia, dar are parteneri și în Israel, Africa, SUA, Japonia.

 

 

Gábor Szel, administrator SZEL-MOB: „Din fericire, cifra noastră de afaceri este în creștere în fiecare an. Cred că asta se datorează mai multor factori: achizițiile de utilaje performante, implementarea sistemului informatic integrat (ERP) și a noilor tehnologii de producție pentru îmbunătățirea calității și creșterea rapidității în producție.  De asemenea, participarea la mai multe târguri locale sau internaționale și convingerea mai multor clienți despre calitatea mobilei noastre considerăm că ajută. Avem un sistem strict de control al calității pentru a trimite mobila la clienți într-o stare perfectă. Dar și mai important, avem 200 de oameni care funcționează ca o echipă! Anul trecut compania a prelucrat aproximativ 6.000 de mc de lemn, 85% brad și 15% stejar. Lemnul este achiziționat de la producători locali și în cadrul licitațiilor organizate de direcțiile silvice. Am realizat peste 20.000 de produse. La ora la care vorbim, estimăm că anul acesta vom depăși această cantitate cu aproximativ 2.000 de bucăți, ceea ce înseamnă o creștere cantitativă de 10% față de ceea ce am realizat în 2017. Vom ajunge la o cifră de afaceri de 20,5 milioane de lei.”

 

SZEL-MOB DEȚINE www.rusticbutique.ro

 

Compania SZEL-MOB este prezentă pe piața online cu un web-shop propriu www.rusticbutique.ro, o modalitate nouă de cumpărare a mobilei pentru piața românească. Mobila propusă este din lemn masiv, se poate comanda în mai multe tipuri de finisaje, iar clientul are posibilitatea de a alege dintre mai multe culori.

 

 

Gábor Szel, administrator SZEL-MOB: „Dacă dorim să creștem afacerea, trebuie să rămânem competitivi pe piață. De aceea, trebuie să investim continuu. Anul trecut am construit 2 depozite și am cumpărat mai multe utilaje performante, de aproape jumătate de milion de euro. Anul acesta am câștigat un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, care are o valoare totală de 6,7 milioane de lei, din care 3,3 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Obiectul proiectului este extinderea capacității de producție, prin achiziționarea a 11 utilaje tehnologice performante. De asemenea, investim în resursa umană. Susținem 10 tineri, care au început anul școlar 2018 – 2019, în cadrul învățământului profesional-dual din Cristuru Secuiesc, pentru a deveni specialiști în domeniul prelucrării lemnului. Iar în ianuarie 2019 va fi gata noul catalog de produse cu 110 de pagini,  unde vor fi prezentate 3 colecții și 130 de modele noi.”

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT