Home / Promo  / Susținem viitorul designului românesc

Susținem viitorul designului românesc

Cu o tradiție care a început în urmă cu 20 de ani, Concursul Național de Design de Mobilier a fost inițiat și este organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România – APMR cu scopul de a fi o punte între creație și producție, de a aduce în același loc și la aceeași masă de discuție tinerii studenți sau absolvenți cu profesioniștii din fabricile de mobilă, de a facilita dialogul între generații, pentru dezvoltarea industriei mobilei și realizarea unor produse și colecții de care să fim mândri, care să dea trendul nu doar să se alinieze tendințelor internaționale.

 

Concursul Național de Design de Mobilier – CNDM se desfășoară în două etape, denumite CREAȚIE și PROTOTIP

 

Câștigătorii etapei CREAȚIE a CNDM 2023 au fost stabiliți la sfârșitul lunii mai,  după analizarea și notarea celor 57 de proiecte de mic mobilier înscrise în concurs. Proiectele depuse și jurizate în etapa CREAȚIE pot fi produse și prezentate Comisiei de Jurizare a CNDM, dar și publicului, în etapa PROTOTIP, pentru care termenul final de trimitere este 20 septembrie 2023. Ca în fiecare an, produsele înscrise în această etapă a concursului vor fi expuse într-un stand special amenajat la Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM, care se va desfășura la ROMEXPO, în perioada 21– 24 septembrie 2023. Jurizarea produselor înscrise în etapa PROTOTIP va avea loc joi, 21 septembrie. În aceeași zi va fi premierea câștigătorilor, iar imediat după acest eveniment Asociația Producătorilor de Mobilă din România organizează COCKTAIL PARTY, încercând astfel să creeze un spațiu relaxant de discuții, de socializare între profesioniștii din comunitatea industriei românești de mobilier și decorațiuni.

 

 

2217 de arhitecți și designeri s-au înscris la concurs, în cele două decenii de existență. Când și-au anunțat participarea cu proiecte de creație sau prototip, 1404 erau studenți, 19 elevi și 794 profesioniști.

 

 

Juriul Concursului Național de Design de Mobilier este unul de elită, care ne-a consacrat în rândul tinerilor și care a demonstrat că organizatorii tratează cu maximă seriozitate această competiție și viitorul industriei mobilei în România. Președintele Comisiei de Jurizare a CNDM este conf. dr. arh. Oana Diaconescu, decan Facultatea de Arhitectură de Interior, UAUIM București, iar din Juriu fac parte conf. univ. dr. ing. Alin Olărescu, decan al Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului, Universitatea TRANSILVANIA Brașov, designer Adela Pârvu Hăineală, arhitect Yvonne Toader, membru în Conducerea OAR București, Voicu-Ștefan Crețu, designer Nord Arin, ing. Andrei Trăistaru, director coordonator Producție LEMET Câmpina. Asociația Producătorilor de Mobilă din România este reprezentată de ing. Rodica Sfâca, director general și proprietar RONEX Producție, membru în Consiliul Director APMR.

 

Organizatorul Concursului Național de Design de Mobilier este Asociația Producătorilor de Mobilă din România, în parteneriat cu ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Design de Mobilier și Ingineria Lemnului și Ordinul Arhitecților din România (OAR) – Filiala București.

 

 

Vezi proiectele câștigătoare ale CNDM 2023, etapa CREAȚIE, AICI 

 

Vă invităm la cea de-a 31-a ediție a BIFE-SIM, care se va desfășura în Hala B2 a ROMEXPO, la București, între 21-24 septembrie 2023!

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT