Home / Industria Mobilei  / Succes pentru România la cea de-a 30-a ediție a Târgului Internațional Mebel, Moscova

Succes pentru România la cea de-a 30-a ediție a Târgului Internațional Mebel, Moscova

Peste 800 de expozanți din 28 de țări s-au întrecut în expunerea de produse și oferte la cea de-a 30-a ediție a Târgului Internațional MEBEL Moscova, care s-a desfășurat în perioada 19-23 noiembrie 2018. Cel mai important eveniment de profil din Federația Rusă și una dintre manifestările reprezentative la nivel global a atras aproape 40.700 de vizitatori din 65 de țări.

MEBEL este târgul unde se întâlnesc cei interesați de industria mobilei din întreaga Federație Rusă. Aici se pot observa tendințele în domeniul mobilei pe această imensă piață, firmele participante având ocazia să se orienteze asupra cerințelor pentru perioada următoare atât în ceea ce privește designul, cât și în privința materialelor și tehnologiilor folosite. Producătorii de mobilă au astfel ocazia să încheie contracte cu parteneri din Federația Rusă, dar și cu parteneri din țările învecinate: Kazahstan, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus. De asemenea, aici sunt prezente marile firme din Europa interesate de menținerea poziției câștigate pe această importantă piață și de extinderea exporturilor de mobilă în zonă.

 

ROMÂNIA A PARTICIPAT CU STAND NAȚIONAL ÎN RUSIA, UNDE NU A MAI FOST DIN ANUL 2013

 

Țara noastră a fost reprezentată de 10 companii românești, respectiv AMIK WOODEN TOYS, BUCIN MOB, CAREL WOODWORKS, EUROSIMEX, MAER IMPORT EXPORT, MOBEX, MOBILA DALIN, MOZAIC VITRALII, SCULPTURA SECUIASCĂ și SIMEX .

 

Aurica Sereny, președinte APMR: „După ani de zile de muncă, de pregătire de documentații, de emoții, de cheltuieli cu rezervări, proiecte de stand național, de numeroase discuții cu organizatorul extern, în sfârșit, în acest an, am reușit să participăm din nou la această importantă manifestare internațională. Mulțumim conducerii actuale a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, celor 10 firme care nu și-au pierdut încrederea, precum și organizatorului extern care ne-a rezervat pentru al 5-lea ani consecutiv spațiu de expunere, deși, în perioada 2014-2017, a aflat în ultimul moment că nu mai mergem. Firmele participante ne-au spus că târgul a fost unul de succes. Acestea și-au exprimat interesul de a fi prezente și la ediția următoare. Producătorii români sunt mulțumiți de redeschiderea pieței estice, de mare interes pentru România.”

 

Suprafața rezervată de APMR a fost de 400 de mp, iar standul național s-a aflat în Pavilion 2, Hall 3. Organizarea standului național a fost în sarcina agenției GODMOTHER, care a câștigat licitația organizată în acest sens de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Cu experiență de peste 20 de ani și o cifră medie de peste 2 milioane de euro, firma este specializată în BTL – organizare de evenimente complexe (competiții sportive, târguri, expoziții, conferințe) pentru clienți comerciali, dar și pentru instituții publice.

 

La deschiderea evenimentului au participat Paula Pîrvănescu, secretar de stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, E.S. Vasile Soare, Ambasadorul României în Federația Rusă, reprezentanți ai Asociației Producătorilor de Mobilă din România și ai Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Produse Forestiere din Federația Rusă.

 

Firmele românești au expus sub brandul sectorial „Style, Comfort, Durability – Romanian Furniture”. Ele au prezentat la Moscova mobilă pentru camere de zi, dormitoare, sufragerii, camere de copii, mese, scaune, jucării din lemn, vitralii și tablouri din mozaic artistic, proiecte realizate cu pietre semiprețioase. Mobila a fost în majoritatea sa din lemn masiv sau lemn masiv în combinație cu alte materiale: metal, sticlă, rășină epoxidică. Designul produselor expuse a fost în trendul internațional, cu forme line și aerate, firmele românești prezentându-se la acest târg la un nivel ridicat de profesionalism, atât în ceea ce privește amenajarea standurilor, cât și în privința designului și calității produselor expuse.

 

703 firme, dintre care 632 pentru prima oară, au vizitat standurile celor 10 producători români. Cele mai multe au fost din Rusia, Uzbekistan, Azerbaijan, Kazahstan, Armenia, Belarus, Georgia, Mongolia, Republica Moldova, China, Belgia, Olanda, Spania. Reprezentanții companiilor românești estimează că, în urma discuțiilor purtate la Moscova, s-ar putea încheia contracte de aproape 2 milioane de euro.

 

Participarea firmelor la târgul internațional din Rusia a fost posibilă datorită Asociației Producătorilor de Mobilă din România și Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și s-a realizat cu sprijin de la bugetul de stat, prin Programul național de promovare a exporturilor.

 

 

AMIK WOODEN TOYS A FASCINAT CU JUCĂRII ECOLOGICE ȘI MOBILIER PENTRU COPII

 

AMIK WOODEN TOYS s-a prezentat la Moscova cu cele mai apreciate jucării din lemn masiv și piese de mobilier pentru grădinițe. Inventivitatea designerilor firmei s-a relevat privitorului prin varietatea și ingeniozitatea mobilierului expus, prin combinația de culori și gama ergonomică a dimensiunilor pieselor. Dar și prin categoriile de jucării, care țin cont de vârsta „utilizatorului” și de stimularea unor abilități diferite ale acestuia. Toate produsele executate de această companie sunt fabricate din lemn natural acoperit cu vopsele și lacuri ecologice, pe bază de apă, realizate cu respect pentru lemn, dar și față de standardele europene.

 

 

 

ECHIPA BUCIN MOB A FOST CUCERITĂ DE POTENȚIALUL PIEȚEI RUSE

 

Mihnea Gheorghiu, partener BUCIN MOB: „Deși BUCIN MOB a participat pentru prima dată ca expozant la acest târg, ne întoarcem acasă cu o impresie foarte bună despre posibilitățile de a dezvolta parteneriate și business cu această piață din Rusia. Ne dorim o prezență cât mai intensă la evenimente similare din Rusia, vedem un potențial enorm pentru produsele noastre aici, iar reacția celor peste 800 de persoane cu care am stat de vorbă este foarte pozitivă. Vom începe să comunicăm cu acești posibili parteneri și sperăm ca până la ediția de anul viitor să reușim să concretizăm parteneriate cu distribuitori locali. Salutăm implicarea APMR și a MMACA pentru facilitarea prezenței noastre la Moscova sub pavilion național.”

 

 

 

A VORBI DESPRE MOBILĂ ÎN RUSIA E ȘI CUM AI VORBI DESPRE ROMÂNIA

 

Elena Birtoc, manager CAREL Woodworks: „Și CAREL Woodworks a fost pentru prima oară la Moscova, la această ediție a MEBEL. Ne-am gândit mult cum să cucerim această piață și am pariat pe linia produselor noastre consacrate deja și cred că am câștigat. Moscoviții apreciază lemnul, au gusturi, sunt stilați, moderni și clasici totodată. CAREL a mizat pe această imixtiune a clasicului în modern. Am preluat intarsia din mobila clasică și am transpus-o într-o masă la care am acoperit crăpăturile naturale ale lemnului cu inserție de fir de cupru, că doar și deasupra minelor de cupru cresc stejarii. Bineînțeles că am scos la rampă masa masivă din stejar pentru că piața rusă iubește autenticul, tradiția. Și cum nu există măreție fără simplitate, credem că în curând vom primi comenzi de la firmele cu care am interacționat la Moscova. A fost o încântare pentru noi să avem atât de mulți vizitatori la standuri. Am descoperit că publicul rus recunoaște și respectă supremația mobilei românești. Le mulțumim pentru ospitalitate și pentru aprecieri. Sunt recunoscătoare că am participat la MEBEL, Moscova. Pentru asta le mulțumesc organizatorilor, APMR și MMACA, dar și reprezentanților Ambasadei României care ni s-au alăturat la această importantă manifestare.”

 

 

COMPANIA EUROSIMEX ESTE CUNOSCUTĂ PE PIAȚA RUSIEI

 

Cu o tradiție de peste 30 de ani în producția de mobilier, EUROSIMEX s-a prezentat în fața clienților din Europa de Est cu o gamă largă de produse de mobilier de artă și lux: dormitoare, livinguri, sufragerii. Piesele expuse au păstrat culorile clasice, alb și nuanțe de maro, cărora le-au adăugat intense accente coloristice și de ritm prin imprimeurile tapițeriilor scaunelor și auriul lezenelor vitrinelor, dar și datorită elegantelor picioare arcuite ale meselor și scaunelor. Compania produce și comercializează mobilier din lemn cu un grad ridicat de prelucrare, destinat exportului.

 

 

MAER IMPORT EXPORT S-A PREZENTAT LA MOSCOVA CU COLECȚIA MAER CHARME

 

Colecția MAER CHARME este destinată industriei nautice, centrelor SPA, piscinelor, dar și mobilării vagoanelor de lux, a avioanelor private. Compania MAER IMPORT EXPORT produce plăci cu o față sau cu două fețe, piese lustruite, tăiate la dimensiuni, realizate la comandă și cu design special conform proiectelor. Se pot aplica inserții de aur, argint (imitație sau real), alamă, cupru, oțel inoxidabil, cristale și perle Swarovski de diferite culori și dimensiuni. Finisarea produselor poate fi lustruită, lucioasă sau cu luciu mat, finisaj din piele (periat) sau anti-alunecare. La MEBEL, pe lângă panourile mari și fascinante prin decorul lor, utilizate la decorarea spațiilor interioare, au fost expuse și piese de mobilier, astfel încât vizitatorul să poată avea percepția inspirată și elegantă a utilizării produselor firmei la scara dimensională a mobilei.

 

 

MOBEX A EXPUS MOBILIER PE GUSTUL CLIENȚILOR DIN EUROPA DE EST

 

Compania MOBEX s-a prezentat la Moscova cu colecții de mobilă de artă, elegantă, cu forme elaborate, sculptată, cu intarsie, mobilă complexă și scumpă stil Baroc, dar și mobilă modernă, mai simplă, mai ușoară, cu finisaje natur sau ivoire, culori calde, la modă, cum este garnitura El Greco, care are deja succes la clientela din piața de Est.  MOBEX este o companie cu tradiție în producția și comercializarea de  mobilier clasic și modern, destinat atât hotelurilor și instituțiilor publice, cât și locuințelor private, păstrând în piesele sale stilul și eleganța mobilierului de artă, dar adaptându-se și cerințelor cumpărătorului contemporan, prin piese asupra cărora amprenta bunului gust se manifestă prin simplitate și linii aerate. Produce mobilă de calitate, care corespunde standardelor europene, fiind certificată ISO 9001.

 

 

MOBILA DALIN A ÎNCÂNTAT CLIENTELA DIN RUSIA ȘI ȚĂRILE ÎNVECINATE

 

Confortul și inovația sunt cuvintele care caracterizează mobilierul produs de MOBILA DALIN, iar compania nu s-a dezis nici în acest an.  În 2018, compania a propus 3 produse new concept, realizate cu materiale noi, easy water clean de exemplu, a căror proprietate de a se curăța ușor cu apă este o facilitate pentru utilizator. MOBILA DALIN folosește stofe care seamănă cu catifeaua, însă sunt mult mai rezistente și mai plăcute la atingere și propune culori care dau trendul. Compania este deja cunoscută pe piața estică, iar participarea la MEBEL, Moscova, a venit ca o confirmare.

 

  

 

MOZAIC VITRALII A PREZENTAT LA MOSCOVA COLECȚIA ART GEORGIES

 

ART GEORGIES este povestea de succes a unei echipe de artiști, care, prin inovație și profesionalism, au reinventat procesul de creație a vechiului mozaic bizantin și a vitraliilor, prin brevetarea unor materiale inedite. Colecția se completează în fiecare zi cu opere de artă unicat ce ajung în fața clienților după zeci de ore de muncă minuțioasă, depusă de o echipă dedicată. Artiștii combină materiale precum sticla topită în masă prin dublă sau triplă fuziune, reliefuri pictate manual, mozaicuri clasice venețiene (Orsoni) și mozaicul dublu glazurat – produs și brevetat de către ART GEORGIES.

 

 

SCULPTURA SECUIASCĂ CONSIDERĂ PARTICIPAREA LA MEBEL, MOSCOVA, STARTUL UNOR NOI POSIBILITĂȚI

 

Recunoscută pentru meșteșugul creării de scări și balustrade, compania SCULPTURA SECUIASCĂ promovează sub brandul SPIRAL WOOD și mobilier din lemn masiv în care forma spiralată a torsadelor se insinuează elegant și persistent în piese de mobilă stil sau de mic mobilier. Cu un bogat portofoliu, firma a prezentat la Moscova doar câteva din creațiile sale,  lăsând ca spațiul din jurul produselor expuse să potențeze impresia în ochiul și mintea vizitatorului.

 

 

AM FOST AȘTEPTAȚI ÎN RUSIA, IAR CLIENȚII NOȘTRI S-AU BUCURAT CĂ AM REVENIT LA MEBEL CU STAND NAȚIONAL

 

Dumitru Blaga, director general SIMEX: „Brandul SIMEX a avut succes ca de obicei la acest târg internațional de mobilă. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru aprobarea, organizarea și participarea României cu stand național, mai ales după nereușitele din ultimii ani. Am fost așteptați și aplaudați pentru calitatea mobilei românești. Redau vorbele unui partener: „Clienți ruși întreabă de mobila părinților, mobila românească”. Aici este un public care ne apreciază profesionalismul și nu ne permitem să-l pierdem. Sancțiunile, relațiile internaționale tensionate afectează comerțul. Diplomația României ar trebui să fie de bună vecinătate, așa cum procedează alte țări din Europa. Aceasta nu este doar opinia noastră, ci și a partenerilor din Rusia. Sperăm în refacerea relațiilor la nivel global.”

 

 

 

Citește și:

Târgurile internaționale ale anului 2019 

Despre cel mai mare târg de mobilă din lume, chiar de la directorul expoziției 

 

 

Review overview

POST A COMMENT