Home / Design  / Stația Altwork, noul mod ergonomic de a lucra la computer

Stația Altwork, noul mod ergonomic de a lucra la computer

Altwork este o echipă de profesioniști cu experiență în tehnologie, alcătuită din ingineri, designeri, artiști și creativi care au lucrat împreună, de la construirea celei mai rapide biciclete din lume și software-ul de securitate folosit de guvernul SUA, la mașinile de artă Burning Man. Au creat și construit companii de succes, câștigând mai multe brevete în acest proces.

 

Cu mai mult de cinci ani în urmă, unul dintre fondatorii companiei și-a dat seama că a fost mult mai productiv și s-a simțit mult mai confortabil atunci când a lucrat într-o poziție înclinată, pe spate. Acest lucru i-a permis, de asemenea, o mai mare flexibilitate în ceea ce privește poziția tastaturii și a ecranului. Astfel, s-a născut o idee care a crescut și s-a dezvoltat prin multe discuții constructive și schițe.

 

 

Pe parcurs, lucrurile au devenit și mai interesante. După numeroase prototipuri, nopți nedormite și investiții de 1,5 milioane de dolari, a fost finalizată Stația Altwork-prima stație de lucru din lume care permite computerului să se miște odată cu corpul, în loc să forțeze corpul să se conformeze limitărilor fizice la calculator.

 

Stația Altwork este o soluție all-in-one care se mișcă împreună cu cel care o folosește. Doar apeși un buton pentru a utiliza computerul în timp ce șezi, când stai în picioare sau cobori într-o poziție înclinată, având inclusiv o opțiune de gravitație zero cu monitorul în poziția cea mai înaltă. Timp de decenii, ședința la locul de muncă era standard; cu Altwork, orice poziție poate fi standard.

 

 

Obiectivul Altwork este acela de a permite utilizatorilor de calculatoare timp îndelungat să fie mai productivi și mai creativi, prin confort și sănătate la locul de muncă. Cu siguranță, o stație de lucru nu va trimite un om pe Marte, nu va opri schimbarea climei și nu va vindeca boli terminale, dar poate fi un instrument care să îi ajute pe oameni să realizeze schimbări de acest fel în lume și de a ajunge mai repede la rezultate excepționale, făcându-i mai productivi și oferindu-le confort la locul de muncă.

 

 

Este timpul să privim dincolo de utilizarea meselor și scaunelor învechite, care ne constrâng creativitatea și ne diminuează sănătatea. Este timpul să ne adaptăm calculatoarele, în loc să ne provocăm corpurile să se adapteze la ele, iar Stația Altwork este noul mod ergonomic de a lucra.

 

 

Sursa: altwork.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT