Home / Design  / Spații de locuit originale by KIND – STUDIO

Spații de locuit originale by KIND – STUDIO

„Momentul în care ne aflăm a lărgit orizontul acestei ramuri arhitecturale, care se ocupă exclusiv de interior”, susține Alexandra Șerban, arhitect de interior și fondatoarea studioului de arhitectură KIND-STUDIO.

 

Alexandra Șerban, arhitect de interior și fondatoarea KIND – STUDIO: „Cred că singurul lucru pozitiv (ca să folosesc un termen de care ne ferim cu toții în această perioadă) al vremurilor pe care le trăim este că oamenii au început să acorde o atenție suplimentară spațiului în care locuiesc. Încep să-și dea seama cât de important este locul în care au ajuns să-și petreacă mare parte din timp și cât de mult contează ca acesta, oricât de mic sau de mare este, să le îndeplinească nevoile, să se simtă confortabil și bine acolo, să se poată relaxa, dar și să fie productivi atunci când trebuie. După această perioadă, în care am petrecut cu toții mai mult timp decât ne imaginam vreodată în casele noastre, tot mai mulți beneficiari au început să-și dea seama că au nevoie de o schimbare, că nu le sunt îndeplinite anumite necesități sau că pur și simplu nu se mai regăsesc în acel spațiu… Motiv pentru care, sunt dispuși să investească în el.”

 

În ceea ce privește designul de mobilier, arhitecta crede că producătorii sunt mult mai atenți acum la materialele pe care le folosesc și încearcă cumva să se adapteze.

 

 

„Spre exemplu, materialele textile și piesele de mobilier, trebuie să poată fi igienizate cu ușurință și să fie rezistente în timp. Cred că se va pune accent pe multifuncționalitatea pieselor de mobilier, ceea ce va duce către folosirea unui număr redus de obiecte care vor îndeplini mai multe nevoi”, susține Alexandra Șerban.

 

 

Tehnologia, dar și designul biofilic devin tot mai prezente în locuințele oamenilor

 

„Tot mai mulți beneficiari încep să investească în aparate de ultimă generație, respectiv în cele care au în componență aditivi antibacterieni cu ioni de argint ce determină reducerea bacteriilor care pot contamina suprafața. De asemenea, designul biofilic prinde rădăcini tot mai adânci, datorită necesității oamenilor de a se reconecta cu natura și a nevoii de evadare din spațiile înghesuite și sufocante. Chiar dacă acesta a apărut în anii  ‘80, pare că se armonizează mai bine cu vremurile pe care le trăim. Cumva, am observat că această nevoie a apărut dinaintea pandemiei, însă acum este mult mai accentuată. Înainte era vizibilă mai mult pe partea de spații corporate sau chiar în unele spații publice. Este ușor de recunoscut datorită prezenței vegetației bogate, a grădinilor verticale și prin evidențierea luminii naturale. Importanța naturii este pusă în valoare prin prezența imprimeurilor, a decorațiunilor, a tablourilor, a plantelor naturale în număr tot mai mare, dar și prin materialele folosite”, afirmă fondatoarea KIND – STUDIO.

 

 

Alexandra Șerban este absolventă a Facultății de Arhitectură de interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și a Facultății de Istoria și Teoria Artei din cadrul Universității Naționale de Arte. Este arhitect de interior și fondatoarea studioului de arhitectură KIND – STUDIO.

 

 

Detalii pe facebook.com/Kind-Studio instagram.com/kind_studio_architecture

 

Mai multe articole despre TENDINTE IN DESIGNUL DE INTERIOR, AICI

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT