Home / Design  / Sony lansează proiectorul Xperia Touch care-ți transformă mobila în ecran tactil

Sony lansează proiectorul Xperia Touch care-ți transformă mobila în ecran tactil

De acum, oriunde te-ai afla în casă: în bucătărie, în dormitor, în camera de zi sau chiar în baie, orice suprafață plană a mobilei tale, pereții și pardoselile pot fi transformate într-un touchscreen de iPad, folosind noul proiector Sony care a fost proaspăt lansat la Mobile World Congress.

 

proiector Xperia Touch

Xperia Touch este un proiector interactiv pe care divizia de inovare de la Sony, Future Lab, mai întâi l-a prezentat ca un concept experimental la SXSW de anul trecut. Sony Mobile se pregătește pentru lansarea produsului pe piață. Astfel, consumatorii îl pot găsi în magazine chiar din primăvara acestui an.

 

sony-xperia-touch-technology-design-products_dezeen_2364_col_0

Proiectorul transformă orice suprafată plană într-un ecran tactil de 23 inch, în format high-definition. Acesta este capabil să detecteze mișcarea corespunzătoare click-urilor și glisărilor, utilizând o combinație de lumină în infraroșu și componentele camerei proiectorului.
Sony Mobile afirmă despre cameră că functionează la 60 de cadre pe secundă, ceea ce inseamnă o interfață „rapidă, fluidă și receptivă la atingerea fizică”.

 

sony-xperia-touch-technology-design-products_dezeen_2364_col_3

Compania poziționează Xperia Touch ca fiind un dispozitiv de consum care poate fi folosit pentru jocuri, educație, video streaming on-line și comunicare.
Mai mult decât atât, Xperia Touch poate avea, de asemenea, aplicații în industriile de design și arhitectură , în cazul în care dispozitivele de realitate augmentată, cum ar fi Microsoft HoloLens, sunt deja puse în funcțiune.

 

sony-xperia-touch-technology-design-products_dezeen_2364_col_1

Închis într-o cutie compactă tip sită, proiectorul rulează sistemul de operare Android, ceea ce inseamnă că va fi compatibil cu întreaga gamă de aplicații Android dar și pentru descărcările din Google Play Store.

 

sony-xperia-touch-technology-design-products_dezeen_2364_col_4

Sony a mai avut în vedere ca „proiecția unică, capacitatea de atingere și arhitectura senzorului să ofere dezvoltatorilor o platformă complet nouă pe care să construiască și să creeze”.

 

Sursă: dezeen

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT