Home / Design  / Smart Industries for a Smart City – Tendințe globale și inițiative locale

Smart Industries for a Smart City – Tendințe globale și inițiative locale

Pe 14-15 septembrie va avea loc Conferința de Design 2018 – Smart Industries for a Smart City, locul unde puteți afla mai multe despre orașele inteligente și câteva inițiative locale care ne-au atras atenția și admirația. Organizat de centrul expozițional Romexpo București, împreună cu magazinul de design românesc Dizainăr și Revista Atelierul, evenimentul va avea loc în a treia și a patra zi a târgului internațional de mobilă BIFE-SIM 2018, în Sala Titulescu, Pavilionul nou B3, Romexpo.

 

 

Tehnologiile smart au fost create pentru a îmbunătăți viețile oamenilor. Termenul de Smart City se referă la orașele care apelează intensiv la tehnologiile noi ”tip smart” dedicate îmbunătățirii serviciilor publice, creșterii nivelulului de confort al cetățenilor din localitățile urbane și rurale, eficientizării consumurilor de resurse și reducerii cheltuielilor pe termen mediu și lung. Așadar, orașele inteligente nu mai aparțin viitorului ci prezentului.

 

Conferințele de design sunt organizate anual la Romexpo și au obiectivul de a aduce împreună specialiști din domenii conexe, pentru o mai bună informare și colaborare. La ediția din 2018 va fi discutată tema orașelor inteligente, ce înseamnă ele din punct de vedere al energiei, designului, urbanismului și mobilității și cât de posibilă este implementarea noilor tehnologii la scară largă în viitorul apropiat în România. Evenimentul este împărțit în 2 paneluri de discuții, alocate celor două zile: 14 septembrie – Smart Design & Energy și 15 septembrie – Smart Urbanism & Transport.

 

Obiectele proiectate de designerii români finaliști ai Orange Smart Design Challenge 2017. Orange va vorbi despre concursul de design de obiecte smart.

 

Dintre inițiativele “smart” locale despre care vă veți bucura, cu siguranță, să aflați mai multe informații, enumerăm: casa solară EFdeN care participă la competiții internaționale și a fost creată de o echipă interdisciplinară de studenți români, Street Delivery – unul dintre cele mai iubite festivaluri care închide strada pentru mașini și o deschide pentru oameni, are loc de 13 ani în inima Bucureștiului, #better – inițiativa locală pentru responsabilitate în construcții, proiectul Ape Rider al celor de la Pegas și concursul Smart Design Challenge pentru design de obiect produs în România.

 

Dintre invitații Conferinței de Design: Florin Enache (#better), Cristian Neagoe (Street Delivery), Mihai Toader-Pasti (EFdeN.org)

 

Accesul la conferință se face pe baza unei invitații pe care o puteți obține printr-un mail de înscriere la adresa corina.radulescu@romexpo.ro, în limita locurilor disponibile.

Pentru informații actualizate despre speakeri și program vă invităm să accesați www.bife-sim.ro.

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT