Home / Design  / SLOW FOOD. SLOW FASHION. SLOW FURNITURE

SLOW FOOD. SLOW FASHION. SLOW FURNITURE

Mănâncă sănătos, îmbracă-te cu lucruri de calitate, decorează-ți casa cu mobilă sustenabilă!

 

 

Slow Food

În anii ’80, un bărbat numit Carlo Petrini a pus piciorul în prag. A participat la un protest care a avut loc în Piazza de Spagna din Roma în anul 1986 împotriva deschiderii unui restaurant fast-food McDonald’s. De ce? Din cauză că fast-food-ul nu reprezenta celebrarea mâncărurilor fine în care el credea. Fast-food-ul anulează plăcerea pregătirii mâncărurilor, încetinirea savurării gusturilor, selecția de ingrediente de calitate și timpul alocat pentru a lua masa împreună. Astfel, Petrini a devenit fondatorul mișcării Slow Food, care are peste 100.000 de membri în 150 de țări din întreaga lume.

 

 

Mișcarea Slow Food

Încurajează achiziționarea de alimente pentru a sprijini producătorii locali.

Încurajează reuniunile, pentru a se bucura de mesele în familie și cu prietenii.

Se concentrează pe proveniența alimentelor și gustul acestora.

Încurajează gătitul împreună.

 

Slow Fashion

Din mișcarea slow food a apărut ideea de slow fashion, condusă de Kate Fletcher.

 

Fletcher, parte a Centrului pentru Moda Durabilă, a introdus termenul de slow fashion, recunoscând, asemenea adeptelor slow food, că era nevoie de o revenire la un ritm mai lent în lumea modei, unde crearea de haine devenise o adevărată cursă pentru cine termină primul și cine vinde ieftin. Pe acestea, cumpărătorii le poartă doar de câteva ori și le aruncă, creând munți de deșeuri în gropile de gunoi. Fast fashion contribuie astfel la o cultură a risipei.

 

 

Care este filozofia slow fashion? Cumpără calitate. Cumpără mai puține lucruri și mai rar. Respinge hainele realizate în mod ieftin, de unică folosință.

 

Mișcarea Slow Fashion

Membrii grupării nu sunt împătimiți de tendințe.

Încearcă să creeze haine de calitate care vor dura mai mult.

Sprijină cumpărarea unui număr mai mic de lucruri și mai rar.

Se bucură de arta confecționării hainelor.

Apreciază talentul celor care fac haine de calitate.

Investește timp în realizarea hainelor de calitate.

Are mai multe branduri care se angajează în practici durabile, caută o abordare mai bună pentru a realiza haine de calitate care să nu aibă un impact negativ asupra planetei.

 

Slow Design

Utilizează materiale durabile și sustenabile, adesea provenite din surse locale, realizate și vândute.

Pot fi găsite în magazine mai mici, administrate local, în loc de lanțuri de magazine mari.

Lansează doar câteva stiluri pe an.

Apreciază tratamentul echitabil al oamenilor, animalelor și planetei.

 

Slow Furniture

Slow furniture, ca și slow food și slow fashion, investește în produs, proces și persoana care îl primește. Mișcarea a fost condusă de Jim Miller, CEO-ul DutchCrafters, deoarece a observat similitudinile dintre valorile slow food, slow fashion și mobilierul pe care DutchCrafters îl vinde.

 

 

Slow furniture este genul de mobilier pe care îl găseai în casa bunicilor tăi, mobilier pe care poate l-au moștenit de la părinții lor, realizat din materiale de calitate, pentru a dura o viață. Este unic și plin de caracter.

 

Pe măsură ce mișcarea mobilierului lent crește, tot mai mulți oameni înțeleg costul mobilierului rapid asupra vieții de acasă și asupra mediului înconjurător.

 

 

Mișcarea Slow Furniture

Îmbrățișează crearea și utilizarea intenționată a mobilierului durabil.

 

Pune accent pe calitate în detrimentul rapidității și a apărut ca răspuns la producția în masă a mobilierului de unică folosință.

 

5 Principii ale Slow Furniture

Investește în mobilier de calitate, durabil.

Recomandă piese de mobilier multifuncționale.

Acceptă timpul suplimentar necesar pentru a realiza un mobilier bun.

Susține producția de mobilier care plătește și tratează echitabil muncitorii.

Respinge mobilierul produs în masă și realizat ieftin.

 

 

SLOW FURNITURE poate fi mai bună pentru tine și pentru viitorul tău

Este genul de mobilă solidă pe care mama și bunica ta o aveau, masa de sufragerie pe care luai cina, canapeaua care simțeai că te îmbrățișează și care încă rezistă acolo pentru copiii tăi și setul de dormitor transmis din generație în generație în familia ta. Fără îndoială, Slow furniture costă mai mult, dar este o investiție care va dura o viață și care va reflecta în întregime propriile tale valori.

 

 

Nu te grăbi

Nu ai nevoie de o casă plină de mobilă nouă chiar mâine, nu-i așa? Strânge câteva piese de la rude și prieteni în timp ce cauți ceva cu caracter, care probabil va dura mai mult decât tine. Este ca și cum ai construi o garderobă sau ai umple o cămară: ia câte un articol, pe rând. Și fii pretențios! Uită-te la toate stilurile care au apărut și au dispărut în ultimele decenii și găsește câteva care te atrag. Amintește-ți că mixarea stilurilor din diferite epoci este șic.

 

 

Ia în considerare valoarea

O masă de cafea de 60 de dolari, proiectată și produsă în masă în Suedia, își va pierde cel puțin jumătate din valoare în șase luni sau mai puțin, adică aproximativ timpul în care ajungi să te saturi de unghiurile și culoarea plictisitoare. Pe de altă parte, dacă cumperi o masă veche realizată din lemn masiv cu 120 de dolari, valoarea acesteia va crește, dacă ai grijă de ea. Mai mult, nu vei vedea aceeași masă în casele tuturor prietenilor tăi.

 

 

Nu este folosită, este vintage

Fiecare piesă de mobilier second-hand spune o poveste. Nimic nu se compară cu mobila cu caracter.

 

 

Alege piese cu utilizare multiplă

O comodă poate fi folosită în orice cameră, nu doar în dormitor. Poate fi un spațiu suplimentar de depozitare în bucătărie, o unitate de depozitare cu un raft deasupra pentru a expune fotografii și obiecte mici în sufragerie sau un loc pentru a păstra lenjeria de pat proaspătă și produsele de îngrijire personală în baie. Cel mai bun lucru este că poate satisface toate aceste nevoi în diferite etape ale vieții tale.

 

 

Cumpără de la producători locali și meșteșugari

Dacă decizi să cumperi o piesă nouă slow furniture, cel puțin asigură-te că susții producătorii locali de mobilă și contribui la economia locală.

 

 

În cele din urmă, fii atent!

Deși mobila din lemn este în general o alegere sigură, fii atent la mobilierul tapițat vintage care poate fi infestat cu căpușe de pat sau alți dăunători. Chiar dacă intenționezi să retapițezi, tot trebuie să știi ce se ascunde în umplutura saltelei sau în tapițerie.

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT