Home / Focus  / Site-ul este funcțional!

Site-ul este funcțional!

De astăzi, firmele afectate de criza coronavirusului pot solicita certificatele de situații de urgență (CSU) pe http://prevenire.gov.ro/.

 

 

Antreprenorii care au avut afacerile afectate după intrarea în criza sanitară și Decretul Președintelui privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României pot solicita de la Ministerul Economiei certificate de situații de urgență (CSU). Acestea se utilizează în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea de facilități/ măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, în condițiile legii, precum amânarea ratelor la credite sau a chiriilor și utilităților.

 

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri: „Am lansat aplicația pentru eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență. Aș vrea să reamintesc că se eliberează exclusiv online și GRATUIT! Și, totodată, vreau să le atrag atenția operatorilor economici care solicită CSU că au nevoie de semnătură electronică digitală.”

 

Certificatele de situație de urgență sunt emise în două forme:


TIP 1 (ALBASTRU)
se solicită pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate (afectați de Ordonanțele Militare).

 

TIP 2 (GALBEN) se solicită pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

 

 

Precizăm că un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgență.

 

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri eliberează CSU doar pe perioada existenței stării de urgență în România.

 

ATENȚIE! Toate documentele încărcate în platformă vor fi în format pdf, semnate electronic cu certificat digital calificat. Certificatele de Situație de Urgență generate în baza unor documente semnate cu certificate digitale necalificate sau revocate vor fi anulate.

Certificatul de Situație de Urgență NU ESTE NECESAR pentru solicitarea somajului tehnic la ANOFM!

 

 

 

 

Review overview

POST A COMMENT