Home / Industria Mobilei  / SiPro, bucătării cu tradiție din 1994

SiPro, bucătării cu tradiție din 1994

Compania SiPro a fost înființată în urmă cu un sfert de secol, pornind de la ideea de a produce și comercializa produse simple și accesibile la preț.

 

 

Ionel Grațianu, director general SiPro: „Încă din facultate am fost atras de execuția anumitor piese de mobilier pentru mine și pentru prieteni. Așa m-am apucat de produs rafturi, comode, dulapuri din lemn și panel. Când s-a pus problema să începem o afacere pe cont propriu, aceasta a venit cumva natural. Am început într-o magazie în spatele casei, ca orice întreprinzător român de la acea vreme, care nu dispunea de capital. Am cumpărat,  în rate, un mic circular. Am inscripționat duba pe care o dețineam și am început activitatea. În acea vreme nu aveam acces la materialele, tehnologiile și accesoriile din ziua de azi, dar pas cu pas le-am descoperit.”

 

 

În anul 1997, SiPro avea un atelier de mobilă cu 3 angajați, iar un an mai târziu deschidea primul magazin. Primul mare proiect al companiei a fost înnobilarea unui hotel cu 183 de camere, în anul 2001. Anul viitor, compania investea în tehnologie și deschidea al doilea magazin la București. În 2003, SiPro ajunsese la 30 de angajați și câștiga un alt mare proiect: producția de mobilă pentru un hotel cu 235 de camere.  Și exemplele în acest sens continuă cu înnobilarea Rin Grand Hotel, mai precis 1.700 de camere, în anul 2007, cu 150 de apartamente în anul 2009 și 1.000 de magazine Mic.ro și Mac.ro, în anul 2010.

 

În mediul economic din România supraviețuiesc doar cei puternici

 

Ionel Grațianu, director general SiPro: „Au fost multe momente grele, care ne-au dat înapoi, dar cel mai dificil a fost în perioada de criză, când multe firme au intrat în insolvență, iar mediul de afaceri a fost grav viciat. Din nefericire, în România insolvențele nu se închideau repede, ca să se mai recupereze ceva de către lichidator. Astfel că, în loc să li se  dea o șansă firmelor ce pot merge mai departe prin încasarea unui procent din datorie și prin deducerea TVA-ului și a impozitului pe profitul plătit pe acele facturi neîncasate, practic erai și tu dus în insolvență. Ca exemplu, avem doi foști colaboratori care, de 8-9 ani, sunt în procedură de faliment.  Deci, legea insolvenței, în România, este de fapt o hoție cu acte în regulă. Mai mult de atât, există o concurență neloială și se lucrează mult la negru. Cred că peste 50% din această piață este nefiscalizată. Există prestatori de servicii de tăiat și de cantuit care vând către persoane fizice sute de mp de materiale pe lună. Este un mediu destul de ostil pentru noi, cei care facem afaceri corecte și plătim taxe și impozite acestui stat.”

 

SiPro a supraviețuit și merge înainte. În urma auditului intern, a obținut și certificarea ISO 9001. Acest standard garantează respectarea unor proceduri stricte de lucru și comunicare internă, oferind garanția calității produselor și serviciilor companiei.

 

 

Ionel Grațianu, director general SiPro: „Cea mai mare realizare este că încă existăm, că am găsit calea pe care să mergem. Din fericire, noua generație ni s-a alăturat cu idei, entuziasm și forță de muncă proaspătă. Față de competitorii noștri, ne diferențiază în primul rând specializarea producției. Am ales să nu lucrăm de toate, ci să ne nișăm producția pe un segment bine definit: facem bucătării.  Ne-am construit o rețea de vânzare cu magazine proprii, francize, magazine partenere. Ne-am creat propriul brand. Încercăm să avem randament în producție, prin crearea de produse ușor de comercializat.”

 

SiPro produce exclusiv pentru România

 

Ionel Grațianu, director general SiPro: „Anul trecut am încercat și cred că am reușit să așezăm bazele afacerii, astfel încât să o putem dezvolta în viitor. Am încheiat 2018 cu o creștere a cifrei de afaceri de 20%, cu 7 show-room-uri și magazine în care comercializăm produsele în București, cu investiții mari în tehnologie specializată pentru producția de mobilier de bucătărie. Ne propunem să creștem capacitatea de producție și să ne extindem în Brașov și Constanța, dar vom căuta dealeri în toată țara.”

 

 

Din anul 2004, SIPRO participă la fiecare ediție a Târgului Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM

 

Pentru a crea mediul perfect de întâlnire cu publicul, SiPro a achiziționat un spațiu mare de expunere la cea de-a XXVIII-a ediție a BIFE-SIM, respectiv standul 135, din Pavilionul B2 și participă la înnobilarea apartamentului #better.

 

Detalii despre produsele companiei pe sipro.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT