Home / Industria Mobilei  / SIMEX: Stil. Confort. Durabilitate

SIMEX: Stil. Confort. Durabilitate

Construită în cea mai prolifica zonă a producției de mobilă din România, în regiunea de Nord-Vest a Transilvaniei, compania SIMEX continuă tradiția de peste un secol a meșteșugarilor locului. Fabrica s-a născut acum 71 de ani, în 1947.

 

Ștatele de plată care atestă începuturile au fost găsite în arhiva societății

 

Dumitru Blaga, director general SIMEX: „Fabrica de mobilă SIMEX din „orașul mobilei”, Șimleu Silvaniei, deține cea mai mare capacitate, fiind dată în folosință în anul 1986. Este o investiție bine proiectată, amplasată pe o suprafață de 70.000 m², dotată tehnologic cu toate utilajele aferente producției. Brandul de mobilă SIMEX a fost înregistrat la OSIM de către fabrica cu același nume. A avut succes după anii 90. Produsele de mobilier sub marca SIMEX au fost și sunt comercializate în cantități mari, în special pe piața estică: Ucraina, Rusia, Kazahstan, Azerbaidjan, Turkmenistan, Uzbekistan, Georgia, Armenia, precum și în țări din Orientul Mijlociu sau din alte părți ale lumii, devenind de departe cel mai mare exportator din România de mobilă clasică. Producția se realizează în patru locații diferite, două amplasate în Șimleu Silvaniei și celelalte la 10 km, în localitatea Nușfalău, fiecare organizată cu flux tehnologic dotat cu utilaje, tehnologie și personal calificat, cu capacitate de producție pentru orice tip de mobilă. În cadrul celor patru fabrici lucrează aproximativ 730 de specialiști în domeniul industriei de mobilă.”

 

 

Ascensiune continuă pe piața din România, dar și extern

 

Dumitru Blaga, director general SIMEX: „Am încheiat un an bun, cu cifră de afaceri și rentabilitate mulțumitoare. Suntem foarte apreciați și în piață internă, căutați ca și producători de mobilă de calitate superioară. De asemenea, exportăm în foarte multe țări. Noi putem produce orice tip de mobilier din lemn masiv, la nivel profesional și de o calitate excepțională. Meșterii noștri execută sculpturi manuale unice. Biroul nostru de proiectare este într-o strânsă colaborare cu designeri renumiți, atât la nivel național, cât și internațional, care contribuie la crearea unor modele de mobilă modernă sau clasică, produse competitive, dar din păcate, foarte des copiate.”

 

 

Vrem să producem mobilă cu impact redus asupra mediului

 

Dumitru Blaga, director general SIMEX: „În perioada următoare, dorim să fim susținuți de autorități în tot ceea ce înseamnă producția de mobilă cu impact cât mai mic în mediul înconjurător. Avem în plan să producem mobilă cu energie electrică solară, iar resturile de lemn vor contribui și ele la producția de agent termic necesar în procesul tehnologic.”

 

SIMEX este o companie cu capital 100% românesc, care folosește atât resurse și materiale din România, cât și specialiști români. De asemenea, este un promotor al imaginii industriei românești de mobilă în străinătate.

 

Dumitru Blaga, director general SIMEX: „Așteptăm și din partea autorităților mai mult interes pentru dezvoltarea și promovarea industriei românești de mobilă, prin asigurarea suportului pentru participarea la târguri și expoziții internaționale. Lemnul este o resursă valutară națională importantă, dacă este pus în valoare prin prelucrare și înnobilare.”

 

 

Recunoaștere

 

Compania a fost premiată la Expoziția Internațională de Mobilă de la Kiev din luna martie 2017, unde i s-a acordat Diploma de excelență pentru cea mai bună prezentare de mobilă.

 

Gabriel Antoniu Lavrincic, director comercial SIMEX: „În țările din spațiul ex-URSS, mobila românească este cotată, percepută și vândută ca fiind cea mai bună și elegantă mobilă din lume.”

 

Mobila SIMEX împodobește unele interioare de la Kremlin, Sankt Petersburg, Palatul Prezidențial din Turkmenistan, Palatul Parlamentului din România, Castelul Peleș, precum și alte instituții celebre din Europa.

 

Gabriel Antoniu Lavrincic, director comercial SIMEX: „Sustenabilitatea produsului reprezintă una dintre valorile noastre statutare, mobila având un coeficient de calitate ridicat. Prin procesul de producție, la cele mai bune standarde, lemnul se transformă în obiecte de mobilier de artă. Termenul de livrare este de la 10 la 45 de zile, acesta putând fi influențat de volumul comenzii. Creativitatea și înalta calificare a designerilor SIMEX și  colaborarea cu o mulțime de companii de profil din Vestul Europei cu experiență în producerea de mobilă și marketing ne-au ajutat să realizăm modele originale care satisfac gusturile și cerințele unei game largi de clienți. ”

 

 

MOOD by SIMEX

 

Compania a prezentat în premieră la Imm Cologne noul brand MOOD sub semnătura designerului Constantin Alupoaei.

 

Constantin Alupoaei, designer: „MOOD by SIMEX este o colecție modernă de mobilier din lemn masiv, din stejar de calitate înaltă, conceput pentru piețele din Europa, Asia, Australia. Este un program contemporan în imagine, dar foarte modern în detaliu. SIMEX nu își propune doar comercializarea produselor pe care le fabrică, ci dorește să se asigure că acestea corespund spațiilor în care urmează a fi așezate, fiind valorificate la maximum atât designul, cât și finisajele.”

 

Colecțiile noi pot fi văzute pe mood-furniture.com și simex.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT