Home / Industria Mobilei  / SIMEX, mobilier românesc de lux apreciat peste hotare

SIMEX, mobilier românesc de lux apreciat peste hotare

Tradiția prelucrării lemnului are rădăcini puternice în Nord-Vestul țării. A supraviețuit adaptându-se cerințelor moderne și creându-și o strategie proprie pentru a face față infuziei de produse străine. Una dintre cele mai mari companii care produce de mobilier de lux în România, cu peste 400 de angajați, a menținut vie școala transilvană a sculpturii mobilierului a cărei faimă a răspândit-o în întreaga lume.

 

Dumitru Blaga, CEO SIMEX: De peste 70 de ani, producem mobilier din lemn masiv care ajunge să înnobileze atât proiecte rezidențiale, cât și cancelarii europene, case somptuoase sau conace private și hoteluri de lux. Fiecare piesă de mobilier realizată de noi este un adevărat ambasador al României, purtând peste graniță talentul meșterilor locali și calitatea mobilierului produs în țara noastră.”

 

Mobilierul este făcut din lemn masiv, cu detalii sculptate manual, iar majoritatea proiectelor sunt colecții de mobilier clasic, dedicate iubitorilor de stiluri bogat ornamentate, precum rococo. Printre cele mai cunoscute și apreciate colecții SIMEX se numără Cleopatra Lux, Veneția Lux, Firenze și Jasmina, care abundă de elemente decorative specifice caselor regale.

 

 

Rustic, noua colecție SIMEX, inspirată din simplitatea și frumusețea mobilierului rural

 

Colecția Rustic, din lemn masiv de stejar, îmbină tradiția maramureșană a prelucrării lemnului cu minimalismul designului modern. Mesele poartă denumiri puternice, românești, pentru a ne întoarce la rădăcini și la poveștile împărtășite în jurul mesei. Cosânzeana, Îmbrățișare, Doruri sau Povață sunt câteva dintre produsele seriei Rustic care invită la contemplarea simplității și a valorilor românești.

 

 

„Cea mai mare mulțumire a noastră este că, după zeci de ani în care mobilierul s-a bucurat de apreciere în afara granițelor țării, am reintrat puternic pe piața din România, iar propunerile noastre sunt întâmpinate cu entuziasm de clienții români”, afirmă cu încredere Dumitru Blaga.

 

 

Produsele de mobilier SIMEX pot fi văzute în magazinele proprii din București, Cluj-Napoca, Sibiu, dar și în Șimleu Silvaniei, în noul showroom deschis pentru clienții care doresc să viziteze și fabrica. De asemenea, SIMEX vă așteaptă și în cadrul BIFE SIM 2021, în perioada 23-26 septembrie, în București.

 

 

Produsele sunt expuse și online pe mobilasimex.ro, facebook.com/MobilaSimex, instagram.com/simex.furniture

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT