Home / Interviuri  / SIMEX a avut aceeași prezență impunătoare la BIFE-SIM

SIMEX a avut aceeași prezență impunătoare la BIFE-SIM

Conducerea SIMEX a susținut cu toate forțele desfășurarea BIFE – SIM 2021, chiar dacă premisele erau sumbre. Dumitru Blaga, CEO-ul companiei, care este și vicepreședinte al Asociației Producătorilor de Mobilă din România, a considerat că întâlnirea de la ROMEXPO este benefică pentru unitatea sectorului, pentru a demonstra forță, stabilitate, determinare.

 

Dumitru Blaga, CEO SIMEX, vicepreședinte APMR: „Pentru brandul SIMEX, fiecare ediție a BIFE-SIM a fost un succes și cred că și aceasta, chiar dacă suntem în pandemie, va fi un succes ca prezență, ca și brand consacrat în industria autohtonă. Sunt convins că clientul final, pe lângă noi, a găsit și altă mobilă de care avea nevoie. La fel și firmele care au venit la discuții, au mulțumirea că au găsit o parte dintre producătorii cei mai serioși din România.”

 

Chiar dacă economia lumii este afectată de criza sanitară, SIMEX nu face rabat la calitate

 

„Ne menținem standardul, chiar vrem să-l creștem. Pe lângă România avem și alte piețe pe care le-am cucerit, de ultimă oră. Suntem prezenți cu vânzări masive de mobilă în Statele Unite ale Americii.  Avem comenzi frumoase în Europa de Est, spre surpriza noastră plăcută, care nu au fost afectate de pandemie. Clientul SIMEX este un client atipic, mai special, cu pretenții, cu dorința de a-și exprima viața altfel”, susține CEO-ul companiei.

 

Dumitru Blaga consideră că industria mobilei trece printr-o criză masivă din cauza creșterii necontrolate a prețului la materia primă și la utilități, dar și din cauză că Ministerul Economiei nu a încercat în niciun fel să susțină acest sector important pentru economia României, dimpotrivă, a blocat Programul de Promovare a Exporturilor.

 

„În acest moment, industria mobilei trece printr-o criză masivă. Cred că astăzi, în 2021, avem acel covid economic, în locul covidului de sănătate din 2020. Le recomand tuturor colegilor din industrie să fim foarte atenți la ce ni se întâmplă cu creșterea prețurilor, în așa fel încât să o stăpânim în propria companie, să nu ne decapitalizăm.” (Dumitru Blaga, CEO SIMEX, vicepreședinte APMR)

 

 

„Aici avem obligația, ca și conducători și manageri de companii, să găsim resurse interne, să facem modernizări prin investițiile care ar trebui să vină din diverse resurse, să le atragem spre companiile noastre. Și totodată, acești guvernanți ar trebui să se uite mai atent la ce se întâmplă în industria ușoară. În 2021 aș prefera să am pe final de an o scutire a taxelor pe forța de muncă din această industrie, aș prefera să fim ajutați ca și sectorul construcțiilor, respectiv IT-ul, că suntem acolo lângă ei. Dacă nu facem asta o să pierdem o ramură importantă a economiei naționale”, a explicat vicepreședintele APMR.

 

 

Produsele de mobilier SIMEX pot fi văzute în magazinele proprii din București, Cluj-Napoca, Sibiu, dar și în Șimleu Silvaniei, în noul showroom deschis pentru clienții care doresc să viziteze și fabrica.

 

Detalii pe mobilasimex.ro, facebook.com/MobilaSimex, instagram.com/simex.furniture

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT