Home / Design  / Sherwin-Williams a dezvăluit culoarea anului 2022 – nuanța înviorătoare de care avem cu toții nevoie

Sherwin-Williams a dezvăluit culoarea anului 2022 – nuanța înviorătoare de care avem cu toții nevoie

În momentul de față se pare că toată lumea este interesată să-și transforme casa într-un sanctuar personal – iar aceasta este exact energia pe care Sherwin-Williams a canalizat-o în căutarea și alegerea culorii anului 2022 – Evergreen Fog – verde peren cețos. O nuanță de mjloc, verde-cenușiu, care adaugă profunzime spațiului și îl face mai interesant, oferind încăperii o tentă odihnitoare, împrumutată din natură. Amintind de plimbările printr-o pădure învăluită în ceață, culoarea este indubitabil liniștitoare și deloc plicticoasă. Pentru a învăța mai multe despre procesul din spatele alegerii culorii – împreună cu sfaturile unui expert despre integrarea culorii în casele noastre – ne-am adresat lui Sue Wadden, director de  marketing al culorilor la Sherwin Williams. Vă avertizăm că vă veți simțiți inspirați să vă zugrăviți baia (sau dormitorul ori biroul de acasă) pe dată.

 

 

Cum a fost aleasă culoarea Sherwin-Williams pentru anul 2022

 

„Am ales Evergreen Fog drept culoarea anului 2022 bazându-ne pe o cercetare a tendințelor în design din toată lumea”, a declarat Wadden. „Am putut constata că culorile neutre devin mai calde, sustenabilitatea și un mod de viață organic sunt tendințe-cheie în design, iar textilele și materialele naturale sunt foarte căutate în designul de interior în momentul de față”, ne-a explicat ea. Evergreen Fog nu doar că a fost extrasă direct din paleta de culori a mamei naturi, dar se și potrivește minunat cu materialele naturale, precum inul texturat sau lâna.

 

 

„Oamenii sunt mai interesați de exprimarea creativă și sunt mai deschiși în a folosi culori în casele lor. Mai precis, a început să sporească interesul pentru tonurile de verde, atât din ce se poate observa practic, cât și în căutările de pe Google și Pinterest. Familia nuanțelor de verde este așa de bogată și de diversă, de la tonuri bogate și liniștitoare de verde-cenușiu [specific frunzelor] de salvie, așa cum este și Evergreen Fog, la tonuri simple sau nuanțe de smarald, mult mai dramatice”, spune Wadden. Am observat și noi această tendință, cu diverse nuanțe de verde-cenușiu și oliv apărând în catalogul de amenajări interioare Real Simple Home 2021.

 

 

Cele mai bune încăperi pentru Evergreen Fog

 

Cu o culoare așa de versatilă nu poți greși deloc. „Evergreen Fog poate fi un fundal sofisticat pentru biroul de acasă, este un ton liniștitor, care ajută la relaxare și deconectare într-o cameră de zi sau dormitor și arată foarte bine și ca o nuanță subtilă, cu atitudine, în baie”, spune Wadden. Evergreen Fog conferă un aer sofisticat și tăcut oricărui spațiu, ceea ce o face să se potrivească camerei de zi sau sufrageriei în care doriți un aer elegant, dar confortabil.

 

 

Cele mai bune culori care se potrivesc cu Evergreen Fog

 

Potrivit lui Wadden, Evergreen Fog iese frumos în evidență când este completată de tonuri simple, neutre precum Shoji White sau Accessible Beige. Într-o încăpere cu nuanțe deschise de lemn și unele detalii mai întunecate pentru contrast, Evergreen Fog devine liantul pentru întreaga estetică organică modernă. Elementele în culori mai întunecate, de la corpuri de iluminat finisate negru mat la o piesă de mobilier vopsită în Urbane Bronze (un gri închis, care a fost culoarea Sherwin-Williams a anului 2021), vor ajuta la completarea armonioasă a spațiului.

 

 

Sursa: realsimple.com

 

Mai multe articole despre TENDINTE IN DESIGNUL DE INTERIOR, AICI

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT