Home / Interviuri  / Se dezvoltă industria de textile tehnice

Se dezvoltă industria de textile tehnice

Techtex & Eurocomfil au investit continuu în utilaje și echipamente performante, atât pentru producția de textile tehnice, cât și pentru producția de echipamente de protecție. Au dezvoltat gama de produse și au creat noi textile tehnice, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor producătorilor din țară și din străinătate. Noile produse au fost prezentate la BIFE-SIM 2021.

 

 

Nadina Turc, administrator TECHTEX: „Suntem primii și unicii producători de TNT – spunbond (denumit de noi TENROM), din România. Producem spunbond de diverse densități, de la 15 până la 130 de grame, într-o gamă largă de culori, adaptate solicitărilor clienților.”

 

 

TECHTEX a început cu o linie de producție la Oșorhei – Bihor cu 300 de tone/lună, iar acum, cu 3 linii de fabricație, două noi linii  în Târgu Lăpuș și Cicârlău – Maramureș, a ajuns la o capacitate de 900 de tone/lună. Compania va deschide încă o linie de fabricație, astfel că producția de material textil va ajunge până la 1200 de tone/lună.

 

 

Ovidiu Maftei, director general EUROCOMFIL: „Ne adresăm atât pieței din România, cu noile produse pe care le-am dezvoltat, dar mai ales cu articolele voluminoase, cum ar fi vatelina, dar și producătorilor europeni, cu toate serviciile și articolele speciale, cum ar fi materialul textil denumit ANTISLIP cu bule de silicon.”

 

 

În februarie 2021, Techtex & Eurocomfil au lansat și un plan ambițios pentru protejarea mediului

 

 

 

Au realizat deja prima investiție în acest sens, prin achiziționarea și punerea în funcțiune a unei linii de reciclare a deșeurilor post-industriale, prin intermediul căreia sunt reciclate lunar 100 de tone de deșeuri din polipropilenă.

 

 

Detalii despre textilele industriale pe techtex.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT